Manchester United v Liverpool; 11-02-2012; Kick off: 12:45; Day 25 Old Trafford

Како ќе заврши натпреварот

• Вкупно гласачи
    124
Статус
Затворена за нови мислења.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Леле овие на Манчестер навивачиве и да им нацрташ не сфаќаат. Значи ете ако се осврнеме на тоа што вие го тврдите дека Суарез според некој медиум во Уругвај преведував во Англија признал дека еднаш му рекол Негро. И заради тоа е најголем расист и треба да биде казнет и осудуван до крај на животот. Па ја мислам дека нема еден на форумов( вклучувајќи ме и мене) што никогаш у живот не рекол за некого црнец. И за нашите играчи и за противнички играчи секад се користи тој термин. Тоа значи дека сите сме расисти? Нема врска. Суарез од Уругвај и игра во репрезентација составена од белци и црнци. Играше во Ајакс кај што исто така имаше белци и црнци. Игра во Ливерпул кај што има по некој црнец. На светското играше против тимови од Африка и никаде немало проблем. Ама наиде на ова лиглево од Јунајтед и сега наеднашка е расист човекот. А Суарез не е ни белец. Мелез е.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Види погоре, го имам ова постирано како надополнување на големиот пост. Како и да е, каде се Евра и Рио да се извинат за нивните, се разбира според вас "нормални" реакции?!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Види погоре, го имам ова постирано како надополнување на големиот пост. Како и да е, каде се Евра и Рио да се извинат за нивните, се разбира според вас "нормални" реакции?!
Зошто да се извини бе Евра? За тоа што го накурчи што не се поздрави?
Остај ти тие твои можни,алтернативи демек планирано му било ова она Евра да се поздрави демек голем човек да го сметаат ова она.
Му подаде рака овој се напрај на Тошо, го накурчи до даска и секако на крајот денсаше , креваше раце ова она :icon_mrgr:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Добро бе никој не гледа од страната на евра. Големината на човекот се гледа по неговата постапка вчера. Го навреди, а евра му го сврте и другиот образ, т.е. му пружи рака која ја плукна суарез, т.е. не го ни исперцепира. Што е логично и фердинанд да не се поздрави со него. И секако прославата на крај не ме изненади, зошто секој би го направил тоа, не бива после расисти светци да се правите :icon_mrgr: А Суарез го покажа своето право лице, не она на Ливерпул.
Па кога ке видеш од друга страна можда тоа е и правото лице на ливерпул, само цело време се прикривало. Цело време бранат расист, а успат прочитав и каде што се спомнуваат авиони и сл.
Али потполно ги разбирам, се прават во немоќ. Лечат фрустрации.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Зошто да се извини бе Евра? За тоа што го накурчи што не се поздрави?
Остај ти тие твои можни,алтернативи демек планирано му било ова она Евра да се поздрави демек голем човек да го сметаат ова она.
Му подаде рака овој се напрај на Тошо, го накурчи до даска и секако на крајот денсаше , креваше раце ова она :icon_mrgr:
Па нели е поголем човек од расистов, нели е играч на и вон терените....нели е капитен на Ман Ју.....овој заблево, расистов, ваков-таков....заврши натпреварот, му олади главата излезе јавно и се извини за постапките.....пак ќе прашам, каде е тоа да го направи Евра?

И да, пак доаѓаме до мојот заклучок....Суарез е ѓубре зошто одбил да се поздрави, Рио е ѕвер зошто одбил да се поздрави....

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Па нели е поголем човек од расистов, нели е играч на и вон терените....нели е капитен на Ман Ју.....овој заблево, расистов, ваков-таков....заврши натпреварот, му олади главата излезе јавно и се извини за постапките.....пак ќе прашам, каде е тоа да го направи Евра?

И да, пак доаѓаме до мојот заклучок....Суарез е ѓубре зошто одбил да се поздрави, Рио е ѕвер зошто одбил да се поздрави....
Да бе, дека одби да се поздрави со Евра, и зато не се поздрави Фердинанд! Што сакаш ти ?
И да Фердинанд ЅВЕР!
А чекај бе, нели Далглиш пред утакмица велеше дека Суарез ќе подаде рака? Зарем таа изјава го прави лажго?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па кога ке видеш од друга страна можда тоа е и правото лице на ливерпул, само цело време се прикривало. Цело време бранат расист, а успат прочитав и каде што се спомнуваат авиони и сл.
Али потполно ги разбирам, се прават во немоќ. Лечат фрустрации.
Откри за што се работи, целата историја на клубот се заснова на Суарез, како клубот го чекал 115тина години, за да го купат и да излезе СЕ на виделина.....БРАВО, констатацијата ти е на место, нема што:cuc:
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:36 ---
Да бе, дека одби да се поздрави со Евра, и зато не се поздрави Фердинанд! Што сакаш ти ?
И да Фердинанд ЅВЕР!
А чекај бе, нели Далглиш пред утакмица велеше дека Суарез ќе подаде рака? Зарем таа изјава го прави лажго?
Со самото тоа што не го оправдвуаш не поздравувањето на Суарез а го оправдуваш не поздравувањето на Рио те прави крајно контрадикторен...плус, Велбек се поздрави...што е со него?!

А тоа што Фергусон задржа играчи како Кин и Кантона во тим а сега вика дека Суарез треба да си иде го прави што, лицемер?!

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
@Peja Фердинанд не е капитен него не го заебаја т.е. неговиот соиграч о изигра Суарез! Така да Фердинанд не се поздрави што и го оправдувам, тој е вистински капитен (бивши)!

Зошто лицемер,едноставно медиумска битка бе друже, јасно како ден е. Си видел ли ти некогаш тренерот да си ги обвинува фудбалерите преку медиуми? НЕ!
И да Кантона добил 8 месечна суспензија(колку што ми кажува Google)...... и парична казна од клубот...

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Откри за што се работи, целата историја на клубот се заснова на Суарез, како клубот го чекал 115тина години, за да го купат и да излезе СЕ на виделина.....БРАВО, констатацијата ти е на место, нема што:cuc:
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:36 ---

Со самото тоа што не го оправдвуаш не поздравувањето на Суарез а го оправдуваш не поздравувањето на Рио те прави крајно контрадикторен...плус, Велбек се поздрави...што е со него?!

А тоа што Фергусон задржа играчи како Кин и Кантона во тим а сега вика дека Суарез треба да си иде го прави што, лицемер?!
Свака част, ЕКСПЕРТ си :cool:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
@Peja Фердинанд не е капитен него не го заебаја т.е. неговиот соиграч о изигра Суарез! Така да Фердинанд не се поздрави што и го оправдувам, тој е вистински капитен (бивши)!

Зошто лицемер,едноставно медиумска битка бе друже, јасно како ден е. Си видел ли ти некогаш тренерот да си ги обвинува фудбалерите преку медиуми? НЕ!
И да Кантона добил 8 месечна суспензија(колку што ми кажува Google)...... и парична казна од клубот...
А значи според муабетов ти би оправдал доколку вчера на поздравувањето цел тим на Ливерпул не се поздравеше со Евра и немаше тука да плукаш по ЛФЦ?! Дали си сигурен? :)

А за Кени и Ферги, јасно ми е мене брат, затоа нема потреба таа војна преку медиуми да се шири тука на форумов, праат mind fuck си играат играчки а со тоа и си ги бранат фубдалерите...затоа не ни требаше да ги спомнеш тие изјави. Плус, Кени никаде не излезе со изјава за Евра, на страна од тоа, Ферги не го криткуваше не ракувањето на Рио, и провокацијата на Евра на крај, тој прво го криткуваше Суарез.....не иде.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:47 ---
Свака част, ЕКСПЕРТ си :cool:
Зошто јас експерт, јас пишав дека ти си експерт, ти беше тој со констатацијата, нели? Или сега ќе си играме "пинг-понг"....или "мајмун ради шта мајмун види"....што и да пишам ќе ме повторуваш?

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
А значи според муабетов ти би оправдал доколку вчера на поздравувањето цел тим на Ливерпул не се поздравеше со Евра и немаше тука да плукаш по ЛФЦ?! Дали си сигурен? :)

А за Кени и Ферги, јасно ми е мене брат, затоа нема потреба таа војна преку медиуми да се шири тука на форумов, праат mind fuck си играат играчки а со тоа и си ги бранат фубдалерите...затоа не ни требаше да ги спомнеш тие изјави. Плус, Кени никаде не излезе со изјава за Евра, на страна од тоа, Ферги не го криткуваше не ракувањето на Рио, и провокацијата на Евра на крај, тој прво го криткуваше Суарез.....не иде.
Види сеа, уште пред да почни натпреваров видов изјава на Кени Далглиш дека Суарез ќе му подадел рака на Евра.Евра подаде рака,но Суарез не му подаде, и Фердинанд виде не виде не подаде,јбг!
Јас мислам со то ептен го накурчи Евра и зато имаше толкава мотивација на крајот. Не дека ова е 100% точно но е мое мислење, пошто знам ако те накурчи некој дупло мотириван си.

Кени нема шо да изјави за Евра ,Евра едноставно си се радуваше кон своите навивачи,и да пред Суарез! Едноставно да си ја исполни душата :icon_mrgr:
Зошто да го критикува бе?Ако се сеќаваш дури беше Патрик Виеира во Арсенал едно 3-5 души од Ман Јунајтед не му се поздравуваја!
Дали тогаш ги критикуваше? НЕ!

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158

--- надополнето: 12 февруари 2012 во 16:47 ---

Зошто јас експерт, јас пишав дека ти си експерт, ти беше тој со констатацијата, нели? Или сега ќе си играме "пинг-понг"....или "мајмун ради шта мајмун види"....што и да пишам ќе ме повторуваш?
Нема ништо да те повторувам, туку очигледна е немоќта на ливерпул и успат фрустрациите што следуваат.
Па и како не би била кога толкав огромен период не се освои ниту една титула, веќе не сте најтрофеен клуб и тоа е тоа. Сте освојувале титули, таму кога никој не знаеле што е фудбал, али нема везе, ова веќе е друг муабет и неќам да се расправам со тебе...
Убаво ве плеснавме вчера, само може да бидете благодарни што не примивте повеќе гола и ништо друго не ви останува освен тоа да плачете и бистрите ум :D
позз.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Евра можеби треба да се извини и проба да ги смири работите кога подаде рака, ама не видов јас некаде Суарез да се извини за тоа што му го кажал. А да не заборавиме дека Суарез и Кени кажаа пред да заврши процесот дека тој што ќе излезе крив треба да се извини. Наместо тоа, Кени и Суарез цело време негираат, дури па Кени пред некој ден се дрзна да кажа дека не ни требало да има казна за Суарез.

Не гледам каде треба Рио да се извини. Ако некој на пример го вика друг мој соиграч каурин и одбива да се извини и дури не подава рака, зашто јас да му подадам рака?

Вие можеби не можете да не сфатите нас фановите на Манчестер ама па вас не може да ве сфати цела Британија. Дури и тамошните фанови на Ливерпул почнаа да се согласуваат дека Суарез фрли кал на името на клубот. Си го читате и Хансен. Веќе почнаа и останатите фудбалери да го осудуваат ова (Демба Ба, Дани Симпсон), сабајлево имаше статија и во Њу Јорк Тајмс за Уругваецов. Прашање е како ќе биде пречекуван на останатите стадиони во Англија со оглед на тоа дека UK е еден мултукултурен центар и живеат добро со црнците и останатите раси.

И не видов Суарез по завршувањето на утакмицата да се поздрави со ниту еден играч на Манчестер. Испод част му е на кромањонецот? Ај со црнциве не, може ги нејќе, што не се поздрави со другите? Белами го видов како се поздравува а важи за најголем бунтовник таму. Адам исто, Енрике итн итн. :)

Како и да е, Ливерпул еве пред малку официјално се извинил за сето ова преку клупска изјава (што значи дека сепак не сте во право) и еве го прифаќањето на извинувањето од Манчестер.

http://www.manutd.com/en/News-And-Features/Football-News/2012/Feb/manchester-united-statement-on-liverpool-apology.aspx

Се е кажано со последната реченица, we should all move on. :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Се е кажано со последната реченица, we should all move on. :)
Тоа важи и за темава :)

Нема ништо да промените, џабе пишувате мислења од 200 реченици, подобро седнете семинарски пишувајте. :)

Иначе, првпат ја отварам веб-странава на манчестер :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom