Бричење на турски начин (Видео)

Де бре, кај мене у маало има една берберница што нуди вакво бричење : ) некад кога ме мрзи да се избричам сам, си идам кај нив, добро е : )

јас знам повеке салони сто практикуваат вакво бричење а едниот е на комсијата спрема мене али мене брадата ми е ептен ретка и мека така да не практикувам ваков начин

Бричењето со со ваков тип на жилет е некако одамна заборавено во нашите краеви,...

Не е жилет туку брич и уопште не е заборавено. Иди у било која берберница - ќе се увериш.

Ја би посетил берберница шо нуди вакво бричење во Скопје. Дефинитивно.

Имаше пред некоја година во Дебар Маало, сега незнам дали си практикуваат уште вака. Бричење 50 денари, те средува за 5 минути :)
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 21:09 ---
Имаше пред некоја година во Дебар Маало, сега незнам дали си практикуваат уште вака. Бричење 50 денари, те средува за 5 минути :)

- Вие и друг пат сте го посетиле нашиот берберски салон?
- О не, овие белези по лицето ми се од војната!

Ај ќе сфатам коментаров за тоа депилирањето со конци али бричењето со ваков брич е далеку од геј. Помашки од ова е само да се бричиш со катана а пред тоа да ставиш на лицето крв од коза.

неможам да ги сватам тие што идат по берберници да се бричат..у Куманово у сред центар има ваков дуќан и ко ќе се наредат старци па и помлади седнати на стол,запенети и берберов ги бричи ебате..неможам да ги гледам.. у 21 век сеуште овакви турски манири да постојат, као неможат да си купат бик за 15 денари и сами да се избричат..

Еј да стварно 21 век е, а луѓето уште идат на бербер да се шишаат место да си купат машинка за шишање и дома сами да се шишаат. :tapp:

Јор муабет из поинтлес.

Практика е не само во Турција, туку во повеќе земји на Блискиот Исток истиот метод на депилација и бричење. Првиот пат кога видов во Кувајт берберот кога депилираше со конец го држеше едниот крај на конецот со устата, сешто да си помисли човек. :D

Еј да стварно 21 век е, а луѓето уште идат на бербер да се шишаат место да си купат машинка за шишање и дома сами да се шишаат. :tapp:

Јор муабет из поинтлес.

Заеби ти бербер и бричење.. секој може сам да се избричи, а ретко кој може сам да се потшиша..и плус оваа традиција на бричење по бербери е само ориентална,не сум видел Јапонци или Американци да идат на бричење по салони..глупости.

Заеби ти бербер и бричење.. секој може сам да се избричи, а ретко кој може сам да се потшиша..и плус оваа традиција на бричење по бербери е само ориентална,не сум видел Јапонци или Американци да идат на бричење по салони..глупости.

Нуларица баце, секој тоа го може. Ако ти се глупости не иди, шо да ти кажам, и после сам чупај се под очите. :)

Нуларица баце, секој тоа го може. Ако ти се глупости не иди, шо да ти кажам, и после сам чупај се под очите. :)

Абе види,ја би идел баш да пробам како е..ама неможам бе да седнам на тоа столот и како на излог напенет да седам.. глупо ми е некако не за друго :icon_mrgr:

Абе види,ја би идел баш да пробам како е..ама неможам бе да седнам на тоа столот и како на излог напенет да седам.. глупо ми е некако не за друго :icon_mrgr:

Абе првпат глупо, вторпат помалце и оп после редовен. ;)

Абе првпат глупо, вторпат помалце и оп после редовен. ;)

Мене како бргу ми расте брадата по 2 пати неделно треба да идам..трошок е екстра тоа во месецот баце :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom