MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Ствар укуса...И миљон пати си згрешил
Ствар укуса...И миљон пати си згрешил
Бог ни дал слободна воља и морал кој е спортивен од неговиот. Значи мораш да бираш дали да бидеш неморален и лош човек или да одиш во рајот. Дилема која може само Злобен бог да ти ја наметне. Бог неможе да биде добар едноствано е нелогично.Затоа што има(е) во себе „..образ Божји...„. Створени сме по Неговиот „лик и подобие„.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 13:02 ---
Токму така!
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 13:03 ---
Она што е „(не)праведно„ според мене, не е истото што и „(не)праведно„ според Бога.
Знам: во "i"....Микиии!
Знајш кај ги носат ирационалните?.....
Точно, имаш право на укус, макар и грешенСтвар укуса...
Oва некој нов тип на верници, галибаДа, и тие се верници, или како што би рекле Светиите: „...верници не по разум...„, туку верници по сосема друг основ: по гордост и по суетност.
Да, и знајш шо ми велат? Дека сум здрав!MIKI1, Си бил некогаш на лекар?
Да, имав ги разни...Oва некој нов тип на верници, галиба
Да, и знајш шо ми велат? Дека сум здрав!
[
За ова частиш пиво во четврток. Но кај ти отиде тебе паметот. Не мислев на тоа.Да, и знајш шо ми велат? Дека сум здрав!
Веќе му одговорив на Мики1976 по воа питање...Во контекст на вештачкото оплодување.
Барам да си го вратам здравјето, оти здравиот е покорисен и за себе и за другите од болниот. Барањето лекар не е „контра„ мојата вероисповест, оти и лекарите се од Бога дарувани за таа работа.Ако бог ти одредил да бидеш болен, што тогаш бараш на доктор. (хипотетички де, пу пу скраја да е да си)
Да ама не кажа како гледа црквата и БОГ на оние што користеле и користат вештачко оплодување?Веќе му одговорив на Мики1976 по воа питање...
Амин!Фала му на бога
Гинеколозите не се доктори? Или нив рогатиот ги дарувал?Барам да си го вратам здравјето, оти здравиот е покорисен и за себе и за другите од болниот. Барањето лекар не е „контра„ мојата вероисповест, оти и лекарите се од Бога дарувани за таа работа.
Секој со својот дар...
Да, Го изневериле, и тоа дебело, надевајќи се на луѓе (на лекарите..) а не на Бога (види во коринтјаните, 1.9). Ако тие родители се атеисти, нема ни да забележат такво нешто.Да ама не кажа како гледа црквата и БОГ на оние што користеле и користат вештачко оплодување?
Го изневериле ли Бога тие?
Не. Гинеколозите се лекари, кои својот дар Божји го арчат во погрешна насока и за погрешни дела, по своја волја и по своја гордост, пркосејќи на редот Божји во природата, а потпирајќи се на самите себе и на своите способности.Гинеколозите не се доктори? Или нив рогатиот ги дарувал?
Да, Го изневериле, и тоа дебело, надевајќи се на луѓе (на лекарите..) а не на Бога. Ако тие родители се атеисти, нема ни да забележат такво нешто.
Пред година-две, напишав поопширен пост, во кој детаљно опишав зашто „ин витро„ зачнувањето не е Богоугодно и Богоподобно.
--- надополнето: 10 февруари 2012 во 13:32 ---
Не. Гинеколозите се лекари, кои својот дар Божји го арчат во погрешна насока и за погрешни дела, по своја волја и по своја гордост, пркосејќи на редот Божји во природата, а потпирајќи се на самите себе и на своите способности.
Истото го правиш и ти кога одиш на забар или кога имаш настинка (скраја да е, да е нешто посериозно). И ти тогаш го изневеруваш бог.Да, Го изневериле, и тоа дебело, надевајќи се на луѓе (на лекарите..) а не на Бога. Ако тие родители се атеисти, нема ни да забележат такво нешто.