Гледам се разбираш доста околу мачкиве, па да те прашам нешто за да си ја разрешам мистеријата

Пред два дена ми умре мачето, е сега сакам да знам од што отприлика умрело и дали некој го отрул...
Ретко кога излегуваше од дома, ама последните два дена, се шуњаше почесто низ двор.
Завчера сабајлето, татко ми ми кажа дека повраќало и не сакало ништо да јаде (исто приметил дека како пења му течело од устата). Пошто неможевме да мрднеме од снегов, се јавивме на ветеринар...
Типката ни рече да му дадеме апче за стомак - РАНИСАН...
Го фативме и со шприц, му дадовме ранисан мешано со вода...
После саат-два гледам мачево повраќа, тргнува напред и лека полека паѓа со затворени очи...
И пак му излегуваше како пења од устата...
Се испаничив, и се обидов пак да му дадам млекце и вода. Го легнав до печка, и после некое време гледам се обидело да пие вода и со главата беше паднато внатре во чашката. Немаше сила ниту да стои

Се јавивме пак, и таа ни рече чај од нане да и дадеме. Таман го направивме чајот, мачево почна да има страшни грчеви, со последни атоми мрдаше и мјаукаше и за некои 5-10 минути умре

Бар не се мачеше долго

Цела ноќ неможев да спијам од тага, уште неможеме да го прежалиме иако имаме уште еден мачор
Пиши ако знаеш што се случувало со него

Претпоставувам дека се отрула негде, пошто комшијава мој знае да става отров кај него во подрум и има некоја шанса таму да залутало. Не верувам дека некој намерно би го отрул, пошто беше ептен домашно маче...
Можно ли е да се глисти? Пошто си пиеше млеко...
Знам порано стариот мачор што ми исчезна, истотака беше 99% мртов, ама го излечивме со парацетамоли и слични работи. И убаво памтам дека јадеше трева од дворот...
Да знам да не му давам млеко на другиов мачор