Каде може да најдам? (Општи прашања)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Каде да најдам алки(бижутерија) и од неколку да направам една (на пр. да ставам мали бројчиња,срценца и такви работи) ? знае некој ?
Ко пазари меѓељам :D На сите пазарчиња има тезги со бижутерија, има алки по 30-40 денари (барем имаше и толку беа минатата година, ваљда не поскапеле и тие). Прошетај по тезгите, на Бит-пазар имаше еден куп.

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Продавници во Скопје за перики? Не маскенбал перики, нешто пореално..

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Не можам да најдам никаде тема на форумов за македонски пошти. Сакам да пратам по пошта една книга која тежи околу 700гр-800гр сигурно. Сега прашањето ми е каде во Скопје има пошта што испраќа пратки и како треба да ја однесам книгата. Мислам мене ми стигна ставена во кутија, не во плико или слично и сега не знам дали јас треба да ја ставам во кутија, дали тоа ќе го направат тие во пошта?

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.747
Поени од реакции
2.562
Не можам да најдам никаде тема на форумов за македонски пошти. Сакам да пратам по пошта една книга која тежи околу 700гр-800гр сигурно. Сега прашањето ми е каде во Скопје има пошта што испраќа пратки и како треба да ја однесам книгата. Мислам мене ми стигна ставена во кутија, не во плико или слично и сега не знам дали јас треба да ја ставам во кутија, дали тоа ќе го направат тие во пошта?
Во било кола пошта продаваат пликови и пакети за пратки. Има и од оние големи пликови со меурчиња за амортизација што се (како се вика тој материјал, знае ли некој?)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кој е онлајн на форумов нека ми пише брзо, секунда работа, било кој :)

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Знае ли некој дали можам да купам карти за Парада -Кино Рамстор карти однапред ден -два ?... бидејќи од муабети што ми кажуваат дека не можело бидејќи имало голема заинтересираност за филмов

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Во било кола пошта продаваат пликови и пакети за пратки. Има и од оние големи пликови со меурчиња за амортизација што се (како се вика тој материјал, знае ли некој?)
Адреса на било која пошта во Скопје во близина на Симпо во Карпош може?

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Ко пазари меѓељам :D На сите пазарчиња има тезги со бижутерија, има алки по 30-40 денари (барем имаше и толку беа минатата година, ваљда не поскапеле и тие). Прошетај по тезгите, на Бит-пазар имаше еден куп.
на Бит пазар ги нема..баш денес бев,ни трага ни глас од нив..тие што се на улица Македонија истотака ги нема...

Член од
8 октомври 2009
Мислења
780
Поени од реакции
385
Сега има и приватни фирми што испорачуваат пратки низ МК. Мислам дека дури се и поефтини и посигурни од Македонски пошти.
Види ги овие на пример http://www.brzapratka.com/index/index/lang/mk

Член од
17 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
23
Дали некој знае како да проверам сметка на ОНЕ пост пејд?

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Знае ли некој дали можам да купам карти за Парада -Кино Рамстор карти однапред ден -два ?... бидејќи од муабети што ми кажуваат дека не можело бидејќи имало голема заинтересираност за филмов
Побарај ги на фејсбук ке ти дадат број исконтактирај и закажи си карти, мислам дека си грешка коа станува збор за парада пошто ја бев неколку дена по премиерата си беше лабаво идеш зимаш карта, сега цела фама и глутница е поради овој 3Д филмов и за него нема карта дури недела порано треба резервација

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
Не знам колку е за тука прашањево али ај... Знае некој колку km има од Соборен храм до Поликлиника Букурешт? И колку време би одземало одејќи пешки?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
28
Поени од реакции
23
Не знам колку е за тука прашањево али ај... Знае некој колку km има од Соборен храм до Поликлиника Букурешт? И колку време би одземало одејќи пешки?
Зависи со кое темпо одиш, ама нема многу едно 20тина минути, километри не знам да ти кажам:D:D

Kajgana Shop

На врв Bottom