Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Ај почекајте до лето, не погаѓајте уште сега. Моја желба е Боаш во Интер, а Мурињо се гледа дека ќе оди во Челзи затоа што ќе има колку сака пари и никој нема да му се меша во ништо

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ај почекајте до лето, не погаѓајте уште сега. Моја желба е Боаш во Интер, а Мурињо се гледа дека ќе оди во Челзи затоа што ќе има колку сака пари и никој нема да му се меша во ништо
Мене желбата ми е Мурињо и сигурен сум дека ќе ми се оствари за 10-15 години, да сме живи и здрави. После него Боаш, сега таман ќе му падне цена.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Mурињо првата сезона се прошета до скудетото со средина Камби, Мунтари, Станкович и Занети, тој негов тим не беше ништо посилен од овој сега, нијанси беа во прашање, во ЛШ мачкина кашлица беше таа година, втор во смешна група и рутина за Јунајтед во осмина финале, тогаш го имаше Ибра, сега тука е Милито, Снајди, а Милан од друга страна имаа доста јак состав со Кака, Роналдињо и Пато, плус тренер им беше Анчелоти, класа од тренер.

Ако мислите дека овој тим со Мурињо ништо немале да направат во конкуренција со Конте и Алегри ( еден мочан Тотенхем лани не можеше да го елиминира, гол не можеа да им дадат, ова колку да доловам каков тим освои лани Калчо ), и Ночерино, Пепе и компанија ондак шта речи, одете со глава кроз ѕид и тролајте само колку да се фрли кал врз управата која до 2010 беше број 1.
Ако очекувавте дека Интер ќе бидат втори или трети без правење на грешки, ондак погрешна перцепција имате за фудбалот, факт е дека кога еден тим има неуспеси, под дифолт, се прават грешки кои доаѓаат од различни страни, дал тренер, дал управа, сеедно, ниту 1 клуб на планетава не е исклучок од ова.

Смрдени вакви онакви ... ко они да се криви што Мур им го сврте грбот и ги ослабе дупло во лош период за нив кога не се во можност да трошат многу. Со него и со составот со кој располагаа последниве 2 сезони пак ќе беа конкурент број 1 за титулата, што беше и цел на тимот. Со одењето на Мурињо пропаднаа сите планови, тимот ослабна и тоа е тоа, немаат пари за расфрлање и се лимитирани во секој можен поглед за да создадат силна екипа, нит имаат добри достапни тренери, нит имаат пари за да ги задоволат вкусовите на фаци ко Дефитез, за Кајт и Маскерано ( нормално, дур се плука, се заборава дека неговиот фантастичен режим 10 првотимци повреди, проблем кој фамозно исчезна откако он замина ).
Во ваква ситуација поголеми се шансите да се влечат лоши потези отколку добри, ама не, Интер мора да се први и у наредни 100 години, инаку секој нивни успех до пред некоја година ќе биде заборавен и ќе се плука ко да нема утре до оние кои беа дел од креаторите на истиот и кои фрлиле преку милјарда евра за да тимот се крене од онаа мизерија во 90тите у која беше пред да дојде Морати тука.

only on internet.
Не сакам да се мешам ама некако чудно мие ова болдираново да 2010 беа јаки овие играчи и навистина залужија тоа што го освојиа, ама сега иде муабетот јас да речам да се врати Капело, Недвет, Трезеге итн, Јуве ќе биде најак што значи не држи вода она што го кажуаш! До некаде!

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Мене желбата ми е Мурињо и сигурен сум дека ќе ми се оствари за 10-15 години, да сме живи и здрави. После него Боаш, сега таман ќе му падне цена.
До тогаш Занети ќе стане тренер нумеро уно и он ќе ни биде тренер :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.959
Поени од реакции
45.170
Не сакам да се мешам ама некако чудно мие ова болдираново да 2010 беа јаки овие играчи и навистина залужија тоа што го освојиа, ама сега иде муабетот јас да речам да се врати Капело, Недвет, Трезеге итн, Јуве ќе биде најак што значи не држи вода она што го кажуаш! До некаде!
Мислиш дека со Мурињо овој Интер ќе беше лесен залак за Јуве, Лече, Наполи, Новара, Аталанта, Катанија и ред други ?
Мене тоа ми е поентата, дека Мурињо за ваква конкуренција е она што е Меси у конкуренција со Пандев, Макароне и Маскара, чиста рутина му беа таквите тренерчиња како и да ја вртиш, само човек што не го гледал Интер во ерата на Мур може да ми тврди дека Интер исто срање ќе беа и со него во моментов. Тоа бар кај мене не поминува, зашто во доста јака конкуренциј и 2008-2009 освои рутински трофеј со шугава екипа каде Станкович беше главниот плеј во тимот а средината беше далеку послаба од онаа која сега ја има тимов, односно, ја имаше до Јануари зашто и Мота беше тука.

На крај краева он и со двајца играчи мањак знаеше да оди на победа против Сампдорија кои таа сезона имаа одлични резултати и завршија 4ти.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Изгледа Самуел се повредил..
Незнам колку е лоша повредата, се надевам дека ќе се врати брзо.
Samuel esito degli esami: stiramento, tra il 1° e il 2° grado, al quadricipite della gamba sinistra

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Мислиш дека со Мурињо овој Интер ќе беше лесен залак за Јуве, Лече, Наполи, Новара, Аталанта, Катанија и ред други ?
Мене тоа ми е поентата, дека Мурињо за ваква конкуренција е она што е Меси у конкуренција со Пандев, Макароне и Маскара, чиста рутина му беа таквите тренерчиња како и да ја вртиш, само човек што не го гледал Интер во ерата на Мур може да ми тврди дека Интер исто срање ќе беа и со него во моментов. Тоа бар кај мене не поминува, зашто во доста јака конкуренциј и 2008-2009 освои рутински трофеј со шугава екипа каде Станкович беше главниот плеј во тимот а средината беше далеку послаба од онаа која сега ја има тимов, односно, ја имаше до Јануари зашто и Мота беше тука.

На крај краева он и со двајца играчи мањак знаеше да оди на победа против Сампдорија кои таа сезона имаа одлични резултати и завршија 4ти.
Да несомнено во ерата на Мурињо беше Интер феноменален, тоа никој не го спори, и дека сега реално е интер појак од тие што ги наброја Лече, Наполи, Новара итн... Ама дека лесно ќе прошеташе до скудетото со ваков тим до скудетото тоа не можам да го сватам! Ако сакаш да знаеш сега конкуренцијата е поголема и гледаме колку е изедначено првенството и не можиш да кажиш дека тогаш мурињо немаше средина кога еден станкович беше во добра форма, еден камбиасо беше феноменален кој сега овие двајца се на залезот од кариерата!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.959
Поени од реакции
45.170
Да несомнено во ерата на Мурињо беше Интер феноменален, тоа никој не го спори, и дека сега реално е интер појак од тие што ги наброја Лече, Наполи, Новара итн... Ама дека лесно ќе прошеташе до скудетото со ваков тим до скудетото тоа не можам да го сватам! Ако сакаш да знаеш сега конкуренцијата е поголема и гледаме колку е изедначено првенството и не можиш да кажиш дека тогаш мурињо немаше средина кога еден станкович беше во добра форма, еден камбиасо беше феноменален кој сега овие двајца се на залезот од кариерата!
Немоеш да ме/не сватиш, не перцепираш ко ја шо го перцепирам Мур во Интер и остали фанови на Интер, тродупло би бил појак тимот со него, ти реков, дури и со 2ца играчи минус од противникот, он одеше на победа и Интер ги имаше шансите на натпреварот, Сторари тогаш ја извади Сампдорија, па сеа види ти. :)
Може претеруем со прошеткава ама со толку изубени бодови на Милан и Јуве, сега први ќе беа, доволно е да се напомене и фактот што дома едноставно беа непобедливи, а сезонава дома драгоцени бодови беа изгубени, доволни за да сеа беа први на табела, а тука ако ги додадеме и Катанија, Лече, Новара и ред други гостувања воала.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Немоеш да ме/не сватиш, не перцепираш ко ја шо го перцепирам Мур во Интер и остали фанови на Интер, тродупло би бил појак тимот со него, ти реков, дури и со 2ца играчи минус од противникот, он одеше на победа и Интер ги имаше шансите на натпреварот, Сторари тогаш ја извади Сампдорија, па сеа види ти. :)
Може претеруем со прошеткава ама со толку изубени бодови на Милан и Јуве, сега први ќе беа, доволно е да се напомене и фактот што дома едноставно беа непобедливи, а сезонава дома драгоцени бодови беа изгубени, доволни за да сеа беа први на табела, а тука ако ги додадеме и Катанија, Лече, Новара и ред други гостувања воала.
Со овие три навистина е глупо сите три да ги изгубиш, ај да биде нерешен резултат пак се јаде,Ете Интер го тепа на Милан, и сакам да те прашам дали ти беше задоволен од играта на Интер? Еве лани Јувентус го тепа на Интер со 1:0 ама Интер душата му ја исфрли цело време го потисна во 16-тик каде што Јувентус не можеше да излези едноставно Јувентус беше мизерија таа утакмица! Прво јувентус годинава навистина не ги искористи киксовите на Милан, ама еве зашто не ги искористи, никој не веруваше дека Јувентус ќе стигни годинава таму каде што е сега со овој играчки кадар што располага! Друго Јувентус ова што го прави се надминува себеси односно ова го прави со голема желба и како да речам ова е надминување себеси! Никој тука не верувавме дека Јуве ќе се замеша во трката за титулата, и сите мислевме дека јуве годинава едниствена цел муе да биде трето место односно пласман во ЛШ, па и да ти кажам право и Јувентус да не освои скудето јас ќе бидам задоволен со пласман во ЛШ!

Член од
3 јули 2011
Мислења
16
Поени од реакции
6
Со овие три навистина е глупо сите три да ги изгубиш, ај да биде нерешен резултат пак се јаде,Ете Интер го тепа на Милан, и сакам да те прашам дали ти беше задоволен од играта на Интер? Еве лани Јувентус го тепа на Интер со 1:0 ама Интер душата му ја исфрли цело време го потисна во 16-тик каде што Јувентус не можеше да излези едноставно Јувентус беше мизерија таа утакмица! Прво јувентус годинава навистина не ги искористи киксовите на Милан, ама еве зашто не ги искористи, никој не веруваше дека Јувентус ќе стигни годинава таму каде што е сега со овој играчки кадар што располага! Друго Јувентус ова што го прави се надминува себеси односно ова го прави со голема желба и како да речам ова е надминување себеси! Никој тука не верувавме дека Јуве ќе се замеша во трката за титулата, и сите мислевме дека јуве годинава едниствена цел муе да биде трето место односно пласман во ЛШ, па и да ти кажам право и Јувентус да не освои скудето јас ќе бидам задоволен со пласман во ЛШ!
Јуве сезонава ја игра со срце и затоа има некој успех. Јуве не е квалитетна екипа, со играчи од рангот на Лихштајнер,Барѕаљи,Пирло,Вучинич. Него ете им тргна , прв момент кога ке ги фати криза, а нормално е да дозивеест таква во сезоната (ненормално е она Интер што го проаѓа 10 кризи во полусезона) Јувентус ке се распадне ко кула од карти ви ГАРАНТИРАМ.
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 14:48 ---
Каков Боаш , не ни треба нас. За нашава багра треба некој што ке ги млати на тренинг и што знае како да се однесува со збеснати фудбалери. Боаш е премногу млад за да може на Занети,Лусио,Станковиќ .... да им стаи ред. Истиот проблем го има во Челзи со Лампард, Тери,Торес,Дрогба... Андре Виља Боаш можеше ред да стави во Порто, зс таму имаше играчи млади кои имаат желба да се докажуваат во Интер такви се малку, а и тие што се греат клупа. Не е сеуште на таков ранкинг Боаш да го води Интер бар тоа е моја проценка. МОжеби може поради тоа што едно време бил во Интер како помошник па знае со какви будали има работта ама искрено не ми се верува.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.200
Јуве сезонава ја игра со срце и затоа има некој успех. Јуве не е квалитетна екипа, со играчи од рангот на Лихштајнер,Барѕаљи,Пирло,Вучинич. Него ете им тргна , прв момент кога ке ги фати криза, а нормално е да дозивеест таква во сезоната (ненормално е она Интер што го проаѓа 10 кризи во полусезона) Јувентус ке се распадне ко кула од карти ви ГАРАНТИРАМ.
:facepalm::icon_lol:
Абе криза може да фати, ама да се распадне неможе, дека имаме голем мотиватор на клупа, за разлика од предходните години ( Ферара, Дел Нери и Ранко ). И да ти кажам поарно сега гледај си го Интер со Ранко како ви ги уништува и тимот и фудбалерите, Јуве колку-толку застанаа на нозе, вие сте тие што пропаѓате. ;)

Член од
21 август 2008
Мислења
5.204
Поени од реакции
953
Луге џабе се расправате едно ке ви кажам мое мислење е тоа дека во секој тим треба повеке дисциплина епа таа дисциплина ја имаше во интер во времето на Мурињо никој не го оспорува тоа што го направи Мурињо. И сее до мотивацијата на играчите но несомнено на Интер му треба подмладување .... сака некој нека го свати погрешно нека го свати право но тоа е мое лично мислење.

Kajgana Shop

На врв Bottom