Можно менување на границите на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, јас сум вистински патриот на МКД, а иначе не живеам само во МКД не бери гајле за тоа, јас имам двојно државјанство, ама работата што мене ми е жал за народот, не сакам сите да одат жртва заради лудакот Груевски, незнам зошто не сакате да сфатите дека без компромис со Грција нема иднина,без НАТО нема безбедност,без ЕУ нема економска преспектива, а исто така со крадење на истории нема просперитет, ние не сме Антички Македонци, ние сме словени,и грујо самиот е словен, ние немаме никаква врска со Александровата Цивилизација..

:pos: :facepalm:

hW506.jpg

Јас сакам МКД да стане членка на ЕУ и НАТО, јас сум вистински патриот на МКД, а иначе не живеам само во МКД не бери гајле за тоа, јас имам двојно државјанство, ама работата што мене ми е жал за народот, не сакам сите да одат жртва заради лудакот Груевски, незнам зошто не сакате да сфатите дека без компромис со Грција нема иднина,без НАТО нема безбедност,без ЕУ нема економска преспектива, а исто така со крадење на истории нема просперитет, ние не сме Антички Македонци, ние сме словени,и грујо самиот е словен, ние немаме никаква врска со Александровата Цивилизација..

И ти ли?
Другар, една третина живот го поминав во Грција, можете да си се бричите оти сте ,,европска нација,,. Не сакам да користам погрдни зборови за народот кој живее таму (не на национална основа, туку на навиките од секојдневието), а да не зборувам за идиотите од политичари кои ги имате.

Но полека, полека, се ви се удира од глава, колку и да не сакам, се ситам на целата ситуација. Моментално, просечен граѓанин во Македонија е далеку посреќен и постабилен од просечен граѓанин во Грција....

А ти што сакаш мисли, кој народ сме ние и што народ сме ние, апсолутно е неважно... знаеш зошто? Зошто во ,,александровата земја,, пред точно 25 години, моите родители како тинејџери, купувале најк тренерки и патики, и банани, и оделе да ги продаваат, и богами, добри пари правеле. Во рибарските села, ширум таа историска долина, се чуделе на хулахопки, а да не зборувам дека ретко кој знаел кој е Александар...

Пусти страв, што ти прави. Гревови.

И ти ли?
Другар, една третина живот го поминав во Грција, можете да си се бричите оти сте ,,европска нација,,. Не сакам да користам погрдни зборови за народот кој живее таму (не на национална основа, туку на навиките од секојдневието), а да не зборувам за идиотите од политичари кои ги имате.

Но полека, полека, се ви се удира од глава, колку и да не сакам, се ситам на целата ситуација. Моментално, просечен граѓанин во Македонија е далеку посреќен и постабилен од просечен граѓанин во Грција....

А ти што сакаш мисли, кој народ сме ние и што народ сме ние, апсолутно е неважно... знаеш зошто? Зошто во ,,александровата земја,, пред точно 25 години, моите родители како тинејџери, купувале најк тренерки и патики, и банани, и оделе да ги продаваат, и богами, добри пари правеле. Во рибарските села, ширум таа историска долина, се чуделе на хулахопки, а да не зборувам дека ретко кој знаел кој е Александар...

Пусти страв, што ти прави. Гревови.

Јас живеам и овдека и во Грција,така да не ми кажувај прикаски, точно е тоа дека има економска криза,ама како МКД никогаш нема да бидат сиромашни,бедни и скапани, МКД мора да се интегрира во ЕУ и НАТО, мора да се помири на христијански начин со грците, оти во блиска иднина МКД ќе се соочи или со федерализација или со распад..
--- надополнето: 8 февруари 2012 во 03:14 ---
Не само според овој,Пред неколку дена имаше,
Оцена на институт од Берлин, дека
На Балканот ќе се менуваат границите?

31.01.2012
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=B9EC0000E752BE4BB07DA8475C64476D

Тоа е тоа

Јас живеам и овдека и во Грција,така да не ми кажувај прикаски, точно е тоа дека има економска криза,ама како МКД никогаш нема да бидат сиромашни,бедни и скапани, МКД мора да се интегрира во ЕУ и НАТО, мора да се помири на христијански начин со грците, оти во блиска иднина МКД ќе се соочи или со федерализација или со распад..
Пак бе се искара со дечко ти?

Тоа е тоа

Tоа ти сакаш. Не ти кажувам прикаски, туку и тебе ти е троа поиспран мозокот, ЕУ... каква ЕУ бе?!
Многу вести си гледал ти, не се ни тие за секого, нит грчки, нит македонски.

Но, твое мислење. Не сакам да те навредам, и да бидам казнета ради тебе.

Таму кај што влегува мерцедес нема прекројување на граници.
Има да се работи 8 саати ефектино, ќе се плаќа и наместо да се онадуеш по планини за некои слепци како Ахмети и Џафери, ќе си го прчиш на некое убаво место.
Овие месеци до март се најкритични за Македонија.
Или ќе се дестабилизира и ќе пропаднат сите најави за инвестиции, а не се малку, или ќе се инвестира и сите што и се закануваат на Македонија ќе ги голтне помрачина.
А тие што палат германски знамиња, нека му ја мислат од која цицка сега ќе цицаат и да пазат случајно да не не биде цицка.

Nema da ima promena na granicite, ama destabilizacii mozno e da ima radi interesite na nekoi razuznavacki sluzbi od Grcija i Srbija.. A inace ne veruvam deka ke ima krvavi vojni..
Grcija i Srbija imaat korist da se destabilizira Makedonija, no se nadevam deka nema da uspaeat.(y)

Тоа е тоа

дечко тие твоите се обврзани да вратат премногу пари,пари за кои ќе треба да работат идни 10 поколенија и тоа на строг режим,дали си свесен за тоа ?! купуваат време,ама залудно е сето тоа,индустрија нема никаква,туризмот има големи шанси да пропадни заради антиевропската политика последно време КАКО ЌЕ СЕ СПАСИТЕ ?? бугарките некое време добро ја држеа економијата после распадот на СССР,тоа и денес им успева,ама гркинките не личат на ништо така да........

Тоа е тоа

Појди во индустриската зона на Солун и посети ја најголемата фабрика за плочки Филкерам Џонсон, таа го правеше аеродромот во Дубаи.
Појди и во Индустриал Мајнинг најголемата фабрија за хемиски материјали, они го понесоа проектот олимпијада во Атина.
Грците имаа златна шанса, да бидат 2 пати поголема од тоа што се денеска.
Знаеш што ја уништи вашата држава ?
Иако глумите големи националисти, на Гркот единствен идеал му е парата, тоа му е најсвето нешто, затоа ние велиме Грк не е националност, Грк е професија.
Вие си ја продадовте државата, немате повеќе држава, тоа што Германците денеска ви го кажуваат, тоа е вистината, а вие можете колку сакате да ги палите нивните знамиња.
Грција ќе се кине по етнички линии и тој план е на ЦИА, како што имаа план за СФРЈ.
Они ви ја помогнаа лакомоста, фризираа извештати за да ви овозможат уште поголемо задолжување.
Некој рече 10 генерации, 100 генерации се малку за да се вратат тие пари, пошто се помалку индустрија има Грција.

Некој рече 10 генерации, 100 генерации се малку за да се вратат тие пари, пошто се помалку индустрија има Грција.
И јас ова ќе го пишев, тие се толкави не работници што не гледам како е изводливо некогаш да вратат било кој кредит, такви легачи во свет нема само да јадат и да протестираат знаат и плус се најдебела нација во Европа.

http://www.nationmaster.com/graph/hea_obe-health-obesity

Зимаат пари од германски туристи највеќе кои 2012 летото осеќам дека ќе се пренасочат кон Шпанија па јужниве талибанци ќе се сликаат.

..а исто така со крадење на истории нема просперитет, ние не сме Антички Македонци,...
а кои се антички, можеби твоите хомосексуалци? не ми одговори за крадењето на историја таму кај што те прашав!!ако не ти одговара во оваа држава, сиктер кај јужнине педери и лезбејки!!!!

Таму кај што влегува мерцедес нема прекројување на граници.
Има да се работи 8 саати ефектино, ќе се плаќа и наместо да се онадуеш по планини за некои слепци како Ахмети и Џафери, ќе си го прчиш на некое убаво место.
Овие месеци до март се најкритични за Македонија.
Или ќе се дестабилизира и ќе пропаднат сите најави за инвестиции, а не се малку, или ќе се инвестира и сите што и се закануваат на Македонија ќе ги голтне помрачина.
А тие што палат германски знамиња, нека му ја мислат од која цицка сега ќе цицаат и да пазат случајно да не не биде цицка.

Многу е жално што имам приметено дека и меѓу граѓаните постои страв, незнам што ќе се случи во иднина? Ама едно е сигурно, некои кругови од надвор па и од внатре сакат, а и посакуваат да се дестабилизира Македонија, е сега дали ова е само психолошка војна ради спорот за името или нешто друго ќе видиме наредните месеци.

Со вакви предупредувања и закани нас не замараат уште од 8 септември 1991 година така да како што веќе имам пишувано на некои од темиве да беше така сеа трипати ќе бевме во војна. Почнувајќи од Србите во 90тите, сега нивната улога ја презедоа Албанците.
Се сеќавам моите ми кажувале баш кога биле тој период во Србија кај роднини кога Македонија прогласила независност, еден од нашите роднини инаку малце националистички настроен им викал на моите, цитирам: "Јао Македонци сад ваша држава нече постојати, распаче се 1 годину", еве ја 21 година опстојува, но за жал 2001 година отиде на оној свет, па му бевме на погреб. Така да ние сме навикнати на закани и веќе ништо не може да не исплаши.

Со вакви предупредувања и закани нас не замараат уште од 8 септември 1991 година така да како што веќе имам пишувано на некои од темиве да беше така сеа трипати ќе бевме во војна. Почнувајќи од Србите во 90тите, сега нивната улога ја презедоа Албанците.
Се сеќавам моите ми кажувале баш кога биле тој период во Србија кај роднини кога Македонија прогласила независност, еден од нашите роднини инаку малце националистички настроен им викал на моите, цитирам: "Јао Македонци сад ваша држава нече постојати, распаче се 1 годину", еве ја 21 година опстојува, но за жал 2001 година отиде на оној свет, па му бевме на погреб. Така да ние сме навикнати на закани и веќе ништо не може да не исплаши.

Колку си слеп:гик: тогаш немаше рамковен договор, тогаш светската политика не беше како што е денес, сега светот е вака , или ќе се глобализираш со НАТО и ЕУ или ќе се исчезнеш од мапата..
МКД има шанси да опстане само доколку се реши спорот за името, па после да влезе барем во НАТО, ако не во ЕУ..
Оти во спротивно МКД во иднина или ќе се федерализира,или ќе се РАСПАДНЕ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom