P
26 e сигурно,на страната на Металург пишаа и на картите пишува 26ти денеска земав..
Дечки дали некој знае на кој датум почнуваат нокаут средбите? На 26ти Металург игра со Хамбург или на 25ти????
Друже имаш на 1мм од твојот пост погоре...?????
Не се нокаут средби тоа, сеуште се игра групата...Дечки дали некој знае на кој датум почнуваат нокаут средбите? На 26ти Металург игра со Хамбург или на 25ти????
Да видов јас ама не бев сигурен оти питу гули пиша на 25ти затоа.....Друже имаш на 1мм од твојот пост погоре...
Знам знам дека не се, ама после тоа кога се играат нокаут средбите одприлика на кој датум?Не се нокаут средби тоа, сеуште се игра групата...
Има време де, чекај прво нека си ја завршат групатаДа видов јас ама не бев сигурен оти питу гули пиша на 25ти затоа.....
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 01:02 ---
Знам знам дека не се, ама после тоа кога се играат нокаут средбите одприлика на кој датум?
Мислам дека форматот е сменет и не вкрстуваат со д групата. На пример ако завршат втори се прави ждрепка со екипите кои ке завршат трети во другите групи. Значи може да им се падне било кој третопласиран од останатите групи,нормално само третопласираниот од иста група неможе да се падне.Копер е тврд орев на домашен терен..ХСВ со тешки маки доби во последниот напад(водеа пред тоа речиси 2/3 од мечот со 5,6 разлика,па се зафркаваа,се опуштија,па Копер израмни)...малку фалеше и да победат....
Имаа среќа шо Бојтлер фати зицер во последната секунда од мечот инаку ќе имаше бод плус Копер....
Можеби клучен меч,со оглед дека Копер има подобар распоред до крајот...
Играат со Констанца дома во последното коло(сигурно добиваат)....,а Металург игра со ХСВ дома...
Доколку загуби Металург во Копер,тогаш ќе треба да брка победа во Полска(секако важно е со колкава разлика ќе заврши мечот во Словенија).....
Гледајќи ги како играа на гости сите овие утакмици,не сум голем оптимист дека Металург ќе добие во Копер...
Посебно колку наивно беше изгубена утакмицата во Романија,леле,леле...
Па и мечот во Русија,македонски комплекс,не се научивме да играме во гости и не се научивме....
Како и да е,тимовите се горе долу тука некаде израмнети,со мала предност во квалитетот на Металург,но Копер ќе ја има предноста на домашен терен....
Е сега ако ми е математика точна групата на Металург вкрстува во 1/8 финалето со групата Д...
А можни противници од таму се Монпеље,Адемар Леон и еден од двата гиганти АГ Копенхаген и Кил(еден од овие два тима би требало да заврши на врвот на табелата во групата,па тој отпаѓа од коминација,не ми се верува Металург да паднат на 4та позиција,со оглед дека Висла треба да добие два меча од последните 3 кола,а Металург се да загуби,вклучувајќи го и мечот во Полска со повеќе од 4 разлика,тешко изводливо,иако имаат добар распоред Пољаците,играат со Констанца и СТ.Петеррсбург во гости и со Металург дома,реално мечот со Констанца им е клучен,ако победат таму,имаат шанси за тоа трето место...,)...ќе видиме како ќе одат работите,многу комбинации се во игра...