Лига на шампиони 2011/12

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Пред тоа Металург игра прво на гости два меча со Копер следен викенд и со Висла!

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки дали некој знае на кој датум почнуваат нокаут средбите? На 26ти Металург игра со Хамбург или на 25ти????

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Друже имаш на 1мм од твојот пост погоре...
Да видов јас ама не бев сигурен оти питу гули пиша на 25ти затоа.....
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 01:02 ---
Не се нокаут средби тоа, сеуште се игра групата...
Знам знам дека не се, ама после тоа кога се играат нокаут средбите одприлика на кој датум?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.930
Поени од реакции
73.397
Да видов јас ама не бев сигурен оти питу гули пиша на 25ти затоа.....
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 01:02 ---

Знам знам дека не се, ама после тоа кога се играат нокаут средбите одприлика на кој датум?
Има време де, чекај прво нека си ја завршат групата :D

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Копер е тврд орев на домашен терен..ХСВ со тешки маки доби во последниот напад(водеа пред тоа речиси 2/3 од мечот со 5,6 разлика,па се зафркаваа,се опуштија,па Копер израмни):pos:...малку фалеше и да победат....
Имаа среќа шо Бојтлер фати зицер во последната секунда од мечот инаку ќе имаше бод плус Копер....
Можеби клучен меч,со оглед дека Копер има подобар распоред до крајот...
Играат со Констанца дома во последното коло(сигурно добиваат)....,а Металург игра со ХСВ дома...
Доколку загуби Металург во Копер,тогаш ќе треба да брка победа во Полска(секако важно е со колкава разлика ќе заврши мечот во Словенија).....
Гледајќи ги како играа на гости сите овие утакмици,не сум голем оптимист дека Металург ќе добие во Копер...
Посебно колку наивно беше изгубена утакмицата во Романија,леле,леле...:tapp:
Па и мечот во Русија,македонски комплекс,не се научивме да играме во гости и не се научивме....:D
Како и да е,тимовите се горе долу тука некаде израмнети,со мала предност во квалитетот на Металург,но Копер ќе ја има предноста на домашен терен....
Е сега ако ми е математика точна групата на Металург вкрстува во 1/8 финалето со групата Д...
А можни противници од таму се Монпеље,Адемар Леон и еден од двата гиганти АГ Копенхаген и Кил(еден од овие два тима би требало да заврши на врвот на табелата во групата,па тој отпаѓа од коминација,не ми се верува Металург да паднат на 4та позиција,со оглед дека Висла треба да добие два меча од последните 3 кола,а Металург се да загуби,вклучувајќи го и мечот во Полска со повеќе од 4 разлика,тешко изводливо,иако имаат добар распоред Пољаците,играат со Констанца и СТ.Петеррсбург во гости и со Металург дома,реално мечот со Констанца им е клучен,ако победат таму,имаат шанси за тоа трето место...,)...ќе видиме како ќе одат работите,многу комбинации се во игра...

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Во која сала ги игра Металург утакмиците од лига на шампиони? Во Борис Трајковски или во салана за физичко у Автокоманда? Кога им глеав на тв утакмици, декември негде беше, некои од утакмиците им беа во Автокоманда(ваљда оние од СЕХА лигата), ама таа со русите(ЛШ) ја играа во борис. Сега што им се утакмициве дома во лига на шампиони, кај ќе се играат?

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Копер е тврд орев на домашен терен..ХСВ со тешки маки доби во последниот напад(водеа пред тоа речиси 2/3 од мечот со 5,6 разлика,па се зафркаваа,се опуштија,па Копер израмни):pos:...малку фалеше и да победат....
Имаа среќа шо Бојтлер фати зицер во последната секунда од мечот инаку ќе имаше бод плус Копер....
Можеби клучен меч,со оглед дека Копер има подобар распоред до крајот...
Играат со Констанца дома во последното коло(сигурно добиваат)....,а Металург игра со ХСВ дома...
Доколку загуби Металург во Копер,тогаш ќе треба да брка победа во Полска(секако важно е со колкава разлика ќе заврши мечот во Словенија).....
Гледајќи ги како играа на гости сите овие утакмици,не сум голем оптимист дека Металург ќе добие во Копер...
Посебно колку наивно беше изгубена утакмицата во Романија,леле,леле...:tapp:
Па и мечот во Русија,македонски комплекс,не се научивме да играме во гости и не се научивме....:D
Како и да е,тимовите се горе долу тука некаде израмнети,со мала предност во квалитетот на Металург,но Копер ќе ја има предноста на домашен терен....
Е сега ако ми е математика точна групата на Металург вкрстува во 1/8 финалето со групата Д...
А можни противници од таму се Монпеље,Адемар Леон и еден од двата гиганти АГ Копенхаген и Кил(еден од овие два тима би требало да заврши на врвот на табелата во групата,па тој отпаѓа од коминација,не ми се верува Металург да паднат на 4та позиција,со оглед дека Висла треба да добие два меча од последните 3 кола,а Металург се да загуби,вклучувајќи го и мечот во Полска со повеќе од 4 разлика,тешко изводливо,иако имаат добар распоред Пољаците,играат со Констанца и СТ.Петеррсбург во гости и со Металург дома,реално мечот со Констанца им е клучен,ако победат таму,имаат шанси за тоа трето место...,)...ќе видиме како ќе одат работите,многу комбинации се во игра...
Мислам дека форматот е сменет и не вкрстуваат со д групата. На пример ако завршат втори се прави ждрепка со екипите кои ке завршат трети во другите групи. Значи може да им се падне било кој третопласиран од останатите групи,нормално само третопласираниот од иста група неможе да се падне.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Си тепа Плок во Констанца,и тоа цели 15 разлика:)
Сега биче жустро до краја....
Сега Плок има 7 бода,и опасно се доближува до тоа трето место....
Ако изгуби Металург во Копер,е тогаш ќе бидат во незавидна позиција....
Зошто?
Зошто после тоа играат во Плок,па последно коло со ХСВ дома....
Значи од наредните две гостувања Металург МОРА да добие барем едно.....
Со пораз во Копер,одат на мегдан на Плок кој со било каква победа над Металург ќе има шанса да избие на третото место на табелата....
Зошто во последното коло,Плок игра во Русија со СТ Петерсбург,а Металург ќе се мачи да изненади со ХСВ дома....
Многу комбинации се во игра...
Сега најважен е мечот со Копер,ако добие Металург таму,ќе го задржи второто место,или во најлош случај би бил трет..
Ако изгуби,е тогаш и четвртото место во групата е опција...:eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom