Трансакциска сметка/платежна картичка

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Здраво,
Сакам да прашам кој се условите за да имам јас трансакциска сметка и платежна картичка од било која банка?
Значи
1. Не сум вработен,студент сум
2.Имам 20 години
3.Картичката ми треба за сам да си ставам пари или пак било кој да ми става пари!

Благодарам однапред!:)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Да идеш у банката каде што сакаш да да имаш трансакциона и пополниш барање за отварање на сметка.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Здраво,
Сакам да прашам кој се условите за да имам јас трансакциска сметка и платежна картичка од било која банка?
Значи
2.Имам 20 години
3.Картичката ми треба за сам да си ставам пари или пак било кој да ми става пари!

Што ти треба тоа чудо.Работи со готивина.Тешко се доаѓа до готовина ама затоа готовината многу се цени

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Што ти треба тоа чудо.Работи со готивина.Тешко се доаѓа до готовина ама затоа готовината многу се цени
Ми треба затоа што 2 дена по ред губам пари,не е којзнае колку али сепак на ова време многу се!
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 20:36 ---
Фледав од тутунска visa electron, додека ја користиш нема потреба да плаќаш ништо, во другиве после една година плаќаш чланарина!

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
Отвори си обична денерска сметка и после на тоа извади дебитна картичка.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Фледав од тутунска visa electron, додека ја користиш нема потреба да плаќаш ништо, во другиве после една година плаќаш чланарина!
Да, мислев дека секаде се наплаќа провизија за водење на трансакциска сметка ама ете у Тутунска не било така.
Патем за картичка ќе си чекаш едно десетина дена.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.920
Ми треба затоа што 2 дена по ред губам пари,не е којзнае колку али сепак на ова време многу се!
ти зема провизија секој месец 20 денари :), тоа како за почеток.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Гледав од тутунска visa electron, додека ја користиш нема потреба да плаќаш ништо, во другиве после една година плаќаш чланарина!
Не плаќаш ништо ама ако си во минус имаш камата за дозволен минус,за водење трансакциска и па ќе ти се соберат 150-200 денари месечно.Ова банкиве си ебале мамата те лажат само да те привлечат

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.290
Поени од реакции
564
и јас мислев, ама плаќаш по 10-20 ден. денари месечно

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Може да имам и денарска и девизна трансакциона во иста банка така ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Јас имам иста таква картичка :)
Примарна потреба поради која ја отворив трансакциската сметка беше да префрлам пари од манибукерс, а сега таа сметка ја пратив за ратите од стипендијата. Сметката ти ја отвараат за 15тина минути, се потполнува само едно барање и тоа е се, а картичката стигнува за 10тина дена (и те известуваат по смс во која филијала е стигната). Инаку, незнам точно каква им е математиката за земање провизија (по 20 денари), некогаш ми земаат на 1ви од месецот, некогаш не. Еве веќе 2-3 месеци имам одредена сума на пари на сметката а ми немаат одземено 20 денари.
А да, доколку некогаш вадиш пари од шалтер (банкоматот не работи, нема пари или слично) да знаеш дека земаат по 10 денари провизија.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Здраво,
Значи
2.Имам 20 години

ВИСА класик од Стопанска Банка, дебитна е и не ти треба ништо да исполнуваш, плус можеш интернет картичка да добијаш да си плаќаш на интернет.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Здраво,
Значи
2.Имам 20 години

Јас баш пред некој ден бев да извадам од НЛБ Тутунска.
Бесплатно е, само се пополнува едно барање и толку.
Само, секој месец ти зема по 30 денари доколку имаш прилив на пари.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Помош и за мене.Имам штедна книшка у Комерцијална банка.Ме интересира,дали можам да извадам некаква картичка,на која ќе си ги префрлам парите од штедната??Ми треба хитно,зашто таков период ми иде,ќе треба пари да се даваат,а ме мрзи да чекам по банки,подготово кога има пензија:(

Kajgana Shop

На врв Bottom