- Член од
- 26 јануари 2012
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 0
Основи на финансии на прашања е или на раскажување?и треба ли да се учи меници и чекови,те се паѓаат ли прашања од овие лекции?
Пола-пола е. Лани имаше 3 прашања на раскаживање и 10ина на заокружување.Основи на финансии на прашања е или на раскажување?и треба ли да се учи меници и чекови,те се паѓаат ли прашања од овие лекции?
Пола-пола е. Лани имаше 3 прашања на раскаживање и 10ина на заокружување.
Прашањата на раскажување се паднаа од последните 50ина страни од книгата, Есконтна стапка и Монетарни агрегати на НБРМ (на третото не ми текнува). Не знам зошто, ама сигурен сум дека и на вас истото ќе ви го даде.
Ааа тие на заокружување беа доста зезнати, со по 5 понудени одоговори. Се сеќавам на debentures обврзиници, нормално контанго и беквадрација кај фјучерсите и сл. забегани поимчиња - Омилени му се на деканчето наше.
Мислам дека ти помогнав до некаде .. Обрати се пак ако имаш прашања по другите предмети.
Остави тоа скратена-матена верзија .. Прочити си ја убаво цела книга.A Макроекономија??И не ми е јасно како може да се положи од скратената верзија што ја има Основи на Финансии кога има само 60 страни и скоро ништо опфатено во неа.Хаха уствари и уште за Информатика ако не ти е тешко да ми објасниш зашто ја сум вонредно и врска немам што и како се паѓа.Позз
Да, на распоредот мислам дека повеќе од јасно пишува ..На 22.02 ли е испит основи на финансии 2 декада???
Можеш да се најавиш на е-индексот ?
Можеш да се најавиш на е-индексот ?
Проф.др Љубомир Кекеновски од УКИМ , Економски факултет , Скопјеkoj predava ekonomija na javen sektor?
Нема да ти се прегледува мада зависи како е асс. расположенАј да питам нешто, економија имах 35 поени и треба поправен да праам, ама поправнио е заедно со завршниот а на е-индекс ми е напишано дека имам 42 за да можам да пријавам . И сега дали ако не стигнам до 42 преку поправнио ќе ми се прегледува тва од завршнио?