Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Основи на финансии на прашања е или на раскажување?и треба ли да се учи меници и чекови,те се паѓаат ли прашања од овие лекции?

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Основи на финансии на прашања е или на раскажување?и треба ли да се учи меници и чекови,те се паѓаат ли прашања од овие лекции?
Пола-пола е. Лани имаше 3 прашања на раскаживање и 10ина на заокружување.

Прашањата на раскажување се паднаа од последните 50ина страни од книгата, Есконтна стапка и Монетарни агрегати на НБРМ (на третото не ми текнува). Не знам зошто, ама сигурен сум дека и на вас истото ќе ви го даде. ;)

Ааа тие на заокружување беа доста зезнати, со по 5 понудени одоговори. Се сеќавам на debentures обврзиници, нормално контанго и беквадрација кај фјучерсите и сл. забегани поимчиња - Омилени му се на деканчето наше. :icon_mrgr:

Мислам дека ти помогнав до некаде .. Обрати се пак ако имаш прашања по другите предмети. ;)

Член од
26 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Пола-пола е. Лани имаше 3 прашања на раскаживање и 10ина на заокружување.

Прашањата на раскажување се паднаа од последните 50ина страни од книгата, Есконтна стапка и Монетарни агрегати на НБРМ (на третото не ми текнува). Не знам зошто, ама сигурен сум дека и на вас истото ќе ви го даде. ;)

Ааа тие на заокружување беа доста зезнати, со по 5 понудени одоговори. Се сеќавам на debentures обврзиници, нормално контанго и беквадрација кај фјучерсите и сл. забегани поимчиња - Омилени му се на деканчето наше. :icon_mrgr:

Мислам дека ти помогнав до некаде .. Обрати се пак ако имаш прашања по другите предмети. ;)

A Макроекономија??И не ми е јасно како може да се положи од скратената верзија што ја има Основи на Финансии кога има само 60 страни и скоро ништо опфатено во неа.Хаха уствари и уште за Информатика ако не ти е тешко да ми објасниш зашто ја сум вонредно и врска немам што и како се паѓа.Позз;)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
A Макроекономија??И не ми е јасно како може да се положи од скратената верзија што ја има Основи на Финансии кога има само 60 страни и скоро ништо опфатено во неа.Хаха уствари и уште за Информатика ако не ти е тешко да ми објасниш зашто ја сум вонредно и врска немам што и како се паѓа.Позз;)
Остави тоа скратена-матена верзија .. Прочити си ја убаво цела книга.

Макро завршниот беше од 3 прашања (лекции) на раскажување, не беше тежок. Мене ми се паднаа Фискална политика, Инфлација и видови инфлација иииии третото не ми текнува што беше .. Основни ствари и поими се паднаа важно.

Ааа информатика немавме класичен завршен. Асистентката усно испрашуваше по пар прашања од слајдовите. Јас сум во Струмица на дисперзирани и кај нас лани така беше, во Штип можеби е било поинаку, па ако знае некој нека пише.

Член од
26 јануари 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
За испити прашувам ако знае некој,не идам јас преку колоквиуми.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Честитки до сите што земаа стипендија. Се надевам дека рационално ќе ги трошите парите и во исплатливи инвестиции ќе бидат инвестирани. :)

Декан
Проф.д-р М.Ќировиќ

S

Stivie G

Гостин
Ај да питам нешто, економија имах 35 поени и треба поправен да праам, ама поправнио е заедно со завршниот а на е-индекс ми е напишано дека имам 42 за да можам да пријавам . И сега дали ако не стигнам до 42 преку поправнио ќе ми се прегледува тва од завршнио?

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Ај да питам нешто, економија имах 35 поени и треба поправен да праам, ама поправнио е заедно со завршниот а на е-индекс ми е напишано дека имам 42 за да можам да пријавам . И сега дали ако не стигнам до 42 преку поправнио ќе ми се прегледува тва од завршнио?
Нема да ти се прегледува :confused::( мада зависи како е асс. расположен :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom