MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
Која бројка е ?
Кај мене денес приметив дека сите канали се поместени за 2 бројки наназад (ги тргнале двата инфо канали што беа на местото хрт и уште една телевизија)
OBN на канал 72.
Одам уште нагоре, на канал 75 читам HAPPY TV, шо чудо ќе е ова..ама на Хепи ТВ ми излегува ова моментално

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
OBN на канал 72.
Одам уште нагоре, на канал 75 читам HAPPY TV, шо чудо ќе е ова..ама на Хепи ТВ ми излегува ова моментално
А веднаш после OBN и Happy TV се viasat nature i viasat history hd, ги немаше овие досега

merlin

Мадридистика...
Член од
29 јуни 2006
Мислења
543
Поени од реакции
119
А веднаш после OBN и Happy TV се viasat nature i viasat history hd, ги немаше овие досега
HD? ..Кај мене не ги гледам. Туку нешто друго видов, канал 123 Viasat Nature, мислам и оваа ја немаше досега. А овие Виасат ХД.. на која бројка се?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
HD? ..Кај мене не ги гледам. Туку нешто друго видов, канал 123 Viasat Nature, мислам и оваа ја немаше досега. А овие Виасат ХД.. на која бројка се?
На ресиверот што го имам јас му правев мој распоред на каналите така да незнам точно да ти кажам каде да го најдеш, обн и хепи тв не беа на тие бројки што ми ги кажа. Види во менито за прилагодување на каналите, барај ги при крајот (после фејсбук апликацијата и игрите)

S

Sheldon Cooper

Гостин

Најдобрите натпревари од ЛШ и Лига Европа достапни само на MaxTV

· Екслузивно, Македонски Телеком ги откупи правата за пренос на фудбалските натпревари од Лигата на Шампиони и од Лига Европа за сезоната 2012 – 2015 година

· За поголемо спортско уживање, љубителите на фудбалот ќе можат да ги следат сите популарни натпревари во висока резолуција (HD) само на MaxTV

· Спортските фанови во секој момент, без разлика каде и да се наоѓаат, ќе можат да гледаат натпревар освен на MaxTV и на својот мобилен телефон или пак преку интернет

Како компанија којашто секогаш ги следи барањата на своите корисници, Македонски Телеком подготви неверојатно изненадување за сите љубители на спортот. Екслузивно за територијата на Република Македонија, Македонски Телеком ги откупи правата за пренос на фудбалските натпревари од Лигата на Шампиони и од Лига Европа за сезоната 2012 – 2015 година. Корисниците на Македонски Телеком ќе имаат можност да ги гледаат на MaxTV сите натпревари од Лигата на шампионите кои се одржуваат во вторник, сите натпревари во среда освен еден и сите натпревари во четврток освен еден од Лига Европа, за секоја недела во која се одржуваат натпреварите од овие две првенства.

Дополнително, за поголемо спортско уживање, љубителите на фудбалот ќе можат да ги следат сите популарни натпревари од Лигата на Шампиони и од Лига Европа во висока резолуција единствено на MaxTV. Супер куп натпреварот, како и сите полуфинални и финални натпревари од двете лиги, исто така ќе бидат достапни како дел од содржинските понуди на Македонски Телеком.

Со цел да им овозможи на што е можно поголем број граѓани да ги следат возбудливите случувања од фудбалските терени, Македонски Телеком натпреварите од Лигата на Шампиони и Европа лигата ќе ги направи достапни на сите свои платформи, односно достапни преку било кој уред. Па така, спортските фанови во секој момент без разлика каде и да се наоѓаат, а по свој избор, во живо освен на MaxTV ќе можат да гледаат натпревар и на својот мобилен телефон или пак преку интернет.

На овој начин, понудата на содржини од Лигата на шампиони и Европа лигата ќе биде побогата и поразновидна од било кога претходно на територијата на Република Македонија.

Македонски Телеком и во иднина ќе продолжи да го збогатува портфолиото на MaxTV со дополнителни спортски содржини, докажувајќи ја на тој начин својата лидерска позиција на пазарот. Имплементирањето на иновативни понуди, согласно трендовите на пазарот и натаму останува приоритет за компанијата, при тоа обезбедувајќи им уникатни и незаборавни доживувања на своите корисници.

Добар потег од страна на T-Home, уште да обезбедат права за F1. Иначе предлагам темава да се префрли во Телевизии и емисии оти таму се сите дигитални платформи (BoomTV, TotalTV, Blizoo) или евентуално да се направи подфорум „Оператори за кабловска и дигитална телевизија“ оти темава тука послабо се посетува.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Добро бе п*****а им м***р 10 дена чекам да го пуштат ова мах тв-во, секој ден им се јавуавам и стандард одговор во централа се обработува. Па не порачав авион да ми склопат.

Колку време се чека ова? Некој од искуство да ми каже

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Добро бе п*****а им м***р 10 дена чекам да го пуштат ова мах тв-во, секој ден им се јавуавам и стандард одговор во централа се обработува. Па не порачав авион да ми склопат.

Колку време се чека ова? Некој од искуство да ми каже
Од денот кога го потпишавме договорот за 3max optic до денот кога ја наместија опремата, поминаа 11 дена :)
После 10тиот ден и мене вака ме изнервира нивната процедура, па се јавив на 171 да поднесам приговор и им кажав дека ако не се способни да наместат една опрема, слободно може да го поништиме договорот.Утредента дојдоа и наместија, а истиот тој ден двапати ми се јавија од некој си нивни оддел за грижа за корисници да ме прашаат дали сега се било во ред...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Од денот кога го потпишавме договорот за 3max optic до денот кога ја наместија опремата, поминаа 11 дена :)
После 10тиот ден и мене вака ме изнервира нивната процедура, па се јавив на 171 да поднесам приговор и им кажав дека ако не се способни да наместат една опрема, слободно може да го поништиме договорот.Утредента дојдоа и наместија, а истиот тој ден двапати ми се јавија од некој си нивни оддел за грижа за корисници да ме прашаат дали сега се било во ред...
Опремата сам си ја наместив јас, само треба да се тестира линијата и да ме мигираат на 3 мах. Најверојатно тоа им е 10 мин работа, само што бајаги го тегнат

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Македонски телеком стартува сателитска платформа на сателитот Астра 3B 23,5Е. Од Макс тв нема никаква информација, ама тука имате да прочитате кратко: http://teve.ba/article/9040/tri-makedonska-kanala-na-astra-3b

Сега за сега три канали се тестираат на платформата а тоа се Ab Kanal, Sonce и Alfa Tv. Каналите не се кодирани, слободни се и се во mpeg4 формат, DVB-S2.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.466
Поени од реакции
11.397
а да ми каже некој како да наместам превод мкд на каналите, и не дека не се потрудив да најдам али стварно немам идеја каде да проверам веќе

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
На копчето Opt. и терај надесно додека не дојдеш кај преводи, после си одбираш Македонски и тоа е тоа.
Само што на секое менување на канал треба поново да го подесиш, незнам зошто уште не го средија тоа.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
За втор ресивер освен еднократниот надоместок се плаќа нешто плус или си останува истата месечна претплата ?
И дали можи преку еден етернет кабел да се користи и интернет и телевизија преку свич?

Член од
12 април 2010
Мислења
178
Поени од реакции
69
Дај ако може некој да помогне да ми каже како да ги користам опциите за премотување и снимање ... кога стискам за снимање горе ми пиши снимањето е оневозможено ...

Kajgana Shop

На врв Bottom