Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
И што ако разберам јас?
Осуди ги, дистанцирај се од нив. Да имаме барем малце надеж дека не сте сите исти! Не е тешко, овдека скоро сите рекоа дека карневалот е провокација, не е тешко и Албанец еднаш да осуди вакви дивјаци! Ама изглеа сакате да ве бие таков глас каков шро ве бие.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Дами и господа, ве поздравувам сите и одам да гледам Fringe!
Дами и господа, народот реши да се отсели од државава, се замолува последниот што ќе остане да го исклучи фенерот!!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Па добро бе, ова ситуација навистина не им од на прилог и на Албанците а најмалце на Македонците и Македонија. Зарем не е можно некој друг ова да го сторил?

Стварно прашувам, зарем не верувате дека можно е служби од други земји тоа да го искористиле, за да се прикажува Македонија во лошо светло?
де бе друже ко од марс да си паднал збориш знам дека си и ти рамковец ама не се прај муте жити мајка не те личи не си ретардиран

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Од FaceBook еден напиша: Сега Грујо и баграта ке излезат на Сител и ке речат дека црквата ја запалиле будисти...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.

Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.
Односно , јас му давам некому пари , а тој со тие пари ми отвара гроб.

Што им кошташе да се извинат?

Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
  • Trioo Banditos dobro da ve prasam najnormalno.pa sto ocekuvavte da se sluci ???? koj prv pocna?? dali se izvini ????ma ajde mirisa na 2001 luge
    26 minutes ago
  • Jetmiir Isaku ‎@Trioo Banditios . Koj prv pocna? Imase navredi nad albancite od strana na publikata (makedonska) sred Nis i Beograd . Karnevalot vo Vevcani sto bese katastrofalno . i ova crkva ne e zapalena , i kade se potencira deka albanci ja zapalile? znaete kakvo selo e Labunsita? Sto ziveat tamu... ajde be ..
    4 minutes ago · 3
  • Agron Abd bravoooooooooooooooooooooooo jetiiiiiiiiiiiiiii
    3 minutes ago · 1
  • Дервишов Ристе и не лажете дека не е запалена!! кажете ја вистина додека не биде касно канал 5 како можеа убаво да кажат дека е запалена од вандали !! лажете многу кажувајте ја вистината !! а не да соработувате со владата !!!
    3 minutes ago
  • Бојан Трпевски јетмир а летоска на шкендија партизан на арена филип втори што беше тоа од вас????
    3 minutes ago
  • Agron Abd vie makedoncite ste tie laete pa begateeeee
    3 minutes ago · 2
  • Jetmiir Isaku Na Arenata "Adem Jashari" - Shkendija-Partizan 0:1, imase mn navredi , ali tie bea repliki za skandiranjta na Komiti i Vojvodi i drugive makedonski navivacki grupi , koi cesto pati predizvikaja incidenti .
    39 seconds ago
  • *************************************************************0********************************************************************

ОВА ШТО Е ??? ЌЕ ОБЈАСНИ НЕКОЈ (ОВА Е ИНАЧЕ ПРЕВЗЕМЕНО ОД ФБ ПРОФИЛОТ НА СИТЕЛ)

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
... битно на сител имаме екстра прилог за украдени 70 кокошки со изјави со се ко што треба а за другото one sunny day ...

G

galaxy

Гостин
Карневалџиите имаат право да прават какви маски сакаат, а муслиманите имаат право да бидат навредени, и тука завршува, освен ако нема закон кој ги санкционира таквите навредливи маски за некој религиска организација?
Дали овие кои запалиле црква се вистински муслимани кои ги следат сите правила на Исламот? Или се само обични лицемери кои и самите не го почитуваат она за кое бараат правда?
Реално, ако не беше верата ќе беше етникумот, на ваквите луѓе не им треба подлабока причина за реагирање, ја бираат најповршната.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
151
Поени од реакции
179
Najprvin go osuduvav losoto navivanje na nasite navivaci kako za vreme na kosarkarskoto taka i za vreme na evropskoto prvenstvo vo rakomet. Smetam deka takviot nacin da izrazuvanje sekogas ke nosi losi posledici po celata drzava. Ne znam sto tocno se slucuvalo vo Vevcani, no na tv zabelezav deka imase nekoi parodii i so Grcija no i so Islamot. Mnogumina politicari i odgovorni lica od strusko velat deka toa bilo tradicija i se pravelo postojano no jas ne go opravduvam toa. sega site politicari treba da se ogradat i od tie losi maski, i od losoto navivanje na huliganite a potoa situacijata da im se prepusti na organite na MVR.
Isto taka zalam sto nekoi takanareceni Muslimani posegnuvaat po verskite objekti na moite ceneti sogragani Hristijanite i se nadevam deka vo islamskata zaednica ima vistinski vernici koi ke gi upatat muslimanite da ne nasednuvaat na vakvi provokacii koi najverojatno se organizirani od nekoi mali marginalizirani grupi.
Jas kako pripadnik na islamskata religija se sramam od onie koi posegnuvaat po verskite objekti na pripadnicite na bilo koja vera a posebno na Hristijanite zatoa sto so niv sum tuka vo Makedonija i so niv sakam da ziveam i da go delam i dobroto i zloto. Sakam ovie raboti ednas zasekogas da prestanat a verata da se trgne nastrana od politikata. Megutoa na site hristijani gi zamoluvam da se potrudat da go svatat nacinot na koj muslimanite si ja pocituvaat verata i da ne dozvolat nekoj od nivna strana da gi navreduva nasite cuvstva kako vernici.
Mozebi za nekoi od vas e smesno sto muslimanite taka reagiraat na ova sto se desi vo Vevcani, no veruvajte deka za muslimanite tie raboti se sveti i sekoj treba da gi pocituva. Jas kako musliman nikogas ne sum napravil nisto za da ismejuvam bilo kogo od hristijanskata religija, zatoa sto i za mene kako i za site vas i Isus i Mojsie i mnogu od bozjite pratenici se sveti i duri mi e nesvatlivo kako nikoj od hristijanite ne reagira koga se ismejuvaat svetci, crkvata pa duri i samiot Isus.
Pisuvam zatoa sto sakam site onie koi se so malku povisoka svest a koi verata si ja cuvaat samo za sebe, da gi osudat ovie nastani vo Strusko i da soberat sila da prodolzat da ziveat edni pokraj drugi. Uste ednas vo ime na site vistinski muslimanski vernici, vi se izvinuvam za toa sto nekoi luge koi se deklariraat kako pripadnici na mojata religija posegnaa po svetite nesta na Hristijanite vo Strusko i posakuvam gospod da e so site vas.
--- надополнето: пред 23 минути ---
--- надополнето: пред 20 минути ---
Komentar na H&R> Da taka e vo vrska so karnevalot ama treba da znaes deka koga pravis nesto za koe znaes deka ke navredi nekogo treba i da ocekuvas reakcija od negova strana. Za zal reakcijata dovede do ova a luge so malku vo glavata ima i kaj muslimanite i kaj hristijanite. Iako se nadevam deka se ke se zavrsi so dobro, sepak znam deka sega ke sleduva palenje na nekoja dzamija vo makedonskite gradovi. Ova e nasata makedonska prikazna a Bog koj e eden i od nas bara samo dobri dela, ke ne kazni site do eden za ovie gluposti. Najdete sili da gi poucite vasite najbliski da ne nasednat na ovie gluposti i ne sudete ako ne sakate da vi bide sudeno. Jas sum uveren deka nitu tie koi go ismevaa Islamot na karnevalot, se na patot koj im go trasirase Isus, niti pak ovie koi palat crkvi se na patot na koj gi uci Islamot. Ova ludilo nema vrska so religijata i zatoa nemojte da gi generalizirate rabotite​

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Enes Hamiti AHH ZA VAS SAMO HITLER ;) (ПРЕВЗЕМЕНО ОД ФБ ФАН СТРАНА НА СИТЕЛ)

ЗА НАС ХИТЛЕР ?? ЗА ВАС ШТО ??? ЌЕ СЕ ВЕЛИЧИТЕ И ЌЕ СЕ ЧАЛАМИТЕ ДЕКА СТЕ ЗАПАЛИЛЕ ЦРКВА?

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Колку им е тешко на некои да се извинат ... цело време струшките муслимани бараа оградување и извинување за навредите во Вевчани , а некои од преголема гордост не можеа да речат извинете , нема да се повтори.

Сега веќе излезе надвор од контрола , на лошото и се врати со уште полошо ... не знам кој тоа одбиваше да се извини и да превземе одговорност за Вевчани , кој што беше организиран од општината , но и од Министерството за Култура со 50.000 евра , пари и на муслиманите , а со тие пари се направија провокативни сцени во Вевчани против сите муслимани.

Најискрено ви кажувам , кога ја прочитав веста , реков , тпху срамота , како можеле ... од почеток секој требаше вака да изреагира , и немаше ништо лошо да се случи ... но, се затворија ушите ... и сега чекај ги последиците од сите страни ...
Ааа, значи тоа било Ислам. Или извини се - или ќе те палам?

Пошто до сега видовме симнување на знаме, палење на знаме, палење на црква...
Ако случајно избегаат од Македонија луѓево и веќе никогаш не се чуе за нив, тогаш ќе мора да продолжите со палење се додека не изгорите се. Или? Има некое исламско правило кога да се сопре, или? Подучи не, онака, Islam for newbies.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754

Па ако вака палат за некојси карневал во некое село, што ли ќе се случеше џамија да запалеше некој o_O Да се извинеа демек немаше ова да се случи ? Палеле и без причини, не е првпат.

Kajgana Shop

На врв Bottom