Football Manager 2012 - Општа дискусија

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Ovaa programava FM Genie Scout kako se koristi ??? i dali moze da se koristi ako ne e original igrata ???
Може... ја имам ја инсталирано!

Кога ја инсталираш ја снимаш играта..ч па се вракаш во скаутот и одиш последна лоадирана игра и ке ти извади на тој датум играчи . Значи доколку сакаш да видиш шо како е во моментот мора да ја лоадираш последната зачувана игра па потоа да ти ги даде реалните играчи и нивните скилови бо моментот на играта!

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961

Кога ја инсталираш ја снимаш играта..ч па се вракаш во скаутот и одиш последна лоадирана игра и ке ти извади на тој датум играчи . Значи доколку сакаш да видиш шо како е во моментот мора да ја лоадираш последната зачувана игра па потоа да ти ги даде реалните играчи и нивните скилови бо моментот на играта!
Пробав и работи и кај мене и сега на скаутов имам еден шортлист на некои фудбалери кои се бесплатни трансфери затоа што играм со Охрид 2004 и не можам да си дозволам скапи трансфери со буџет сум од 50000 само .. и сега кај да ги најдам во играва овие играчи ??? да не има некаде да ми се појави таа листа на играчи што сум ги нашол преку ФМ гение скаут ??

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Пробав и работи и кај мене и сега на скаутов имам еден шортлист на некои фудбалери кои се бесплатни трансфери затоа што играм со Охрид 2004 и не можам да си дозволам скапи трансфери со буџет сум од 50000 само .. и сега кај да ги најдам во играва овие играчи ??? да не има некаде да ми се појави таа листа на играчи што сум ги нашол преку ФМ гение скаут ??

Па треба да има играчите од Скаутот да ти ги додаде во Шортлистата на ФМ..... кликни двапати на играч и доле лево мислам имаше ад то шортлист ( мислам дека така беше , сеа сум на работа не можам да проверам)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Па треба да има играчите од Скаутот да ти ги додаде во Шортлистата на ФМ..... кликни двапати на играч и доле лево мислам имаше ад то шортлист ( мислам дека така беше , сеа сум на работа не можам да проверам)
ок фала се снајдојв .

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Koнечно малце инспирација.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Аии ич не читам колку буџет имаш со тоа црвеното, ај ако можеш кажи :oops:

Си го продал Шиту заради заебанцијата, признај :pos:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
(€33,433) p/w

Шиту го квареше имиџот на тимот :)
Затоа прв летна, по само 3 дена.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Да се пофалам победив 16-0 :facepalm:Ги пуштив младинциве да се докажат тие види што ми направија.Само Руни шрекот бараше да си оди ама не го пуштив и да му се крена моралот пред финалето во комјунити го пуштив да игра и 6 гола даде(45мин) :вонзем:

Член од
21 октомври 2011
Мислења
83
Поени од реакции
22

Gennie scout odzema mnogu zabava od igrata... ednostavno znaes koi se najdobrite mladinci i mozes ekipa od 6ta liga da ja napravis evropski sampion vo 8 godini... ne razbiram kako na nekoj toa moze da mu bide interesno :)
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 00:34 ---
Кажете тим за да почнам ... ама немојте Барса,Манчестер,Милан ... некој така послаб .. досадава УБИВА !
Pocni unemployed i prevzemi go prviot sto kje ostane bez menadzer i kaj sto kje te primat :)
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 00:39 ---
Абе шо е финтата со денови потребни за шпанско државјанство ?? Стварно се 700 и нешто или од многу играње оќоравев :D Ако се толку,побрзо добиваат таму отколку Белгија,Полска,Бугарија и Хрватска,кои по default се земји кај што би требало да ги пратиш за да добијат државјанство.
Mislam deka ako gi kupis dodeka se mladinci, im treba malku za da go dobijat drzavjanstvoto :)

В

Вори

Гостин
Со Свонси сум 2017 година, и добро ми оди. Минатата сезона играв во полуфинале на Европа Лига и изгубив од Јувентус на пенали.
Веќе три сезони сум одма зад водечките 6 екипи, значи 7-мо и 8-мо место, со куповиве не се замарам горе-доле.

Интересно ми е, секоја сезона ја појачувам екипата, стари играчи бркам, а и сите играчи што ми беа, сега ми се асистенти или скаути.
Нолан, Ловеркрандс,Венегор оф Хеселинк...

Туку да кажете некој добар тренинг, планирам да го сменам овој, само се жалат играчите дека не можеле да го издржат.
И некоја добра тактика(и Флуид-Муид,Контрол и тако даље)зошто не сум којзнае колку упознаен со овој менаџер.

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Том Карни од Хул добар е !? Цело време ми го препорачува скаутот, се канев да го земам у наредноив преоден рок... :)
солиден е. 3-та сезона моментално ми е на клупа а од време на време го ставам прва постава и солидно се покажува. после неколку утакмици има просечна отцена од 6.98

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Значи да инвестирам у него, и така ми фали плејмејкер а неам сега многу буџет, овие од Депортиво уште долговите си ги исплаќаат.

Него, ми се здрка тактиката мене, тоа што ми беше најсилно оружје у првата сезона - центаршутите сеа не функционира. Трча по страна играчот, доаѓа до чиста ситуација за центаршут и застанува и ја враќа топката. :confused:

Пробав да сменам формација, да им подесам cross settings у Individual, да ставам да играат на таргет мен - ништо. Никако не проработува. Затоа и тешко давам голови сеа, стандардната формација ми беше заснована на крила.

Сеа искомбинирав една чудна формација, налик 4-4-1-1 па се гура некако... Неможам да ставам скриншот сеа.

Инаку, морам да го пофалам Тричковски. Не се растура од голови и асистенции како првата сезона али е човек за дерби утакмици. Три пати ме извади од дип шит, и три пати ја сврте утакмицата, заради него сум сеуште у добра позиција за ЛЕ. :cuc:

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Геце убедливо најјако крило на верзијава, ко шо беа Вела и Лулиња на 8цата.
по 40 асистенции у сезона праи.

mariog.png

2014

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Со Македонија во 2016та година стигнав до четвртфинале на ЕП по несреќниот пораз од подоцнежниот шампион Италија. Квалификациите ги растурив, 1во место во група без ниту еден пораз. Од 112то место на ранг, пред почетокот на ЕП бев 9то место. По крај на ЕП сум 6то. А не дека имам некои јаки играчи. Голман Богатиновски, одбрана Г. Попов, Шиков, Мојсов и десно крило некој Талевски, DMC ми е Деспотовски, средина Алими и еден реген ептен просечен, напад Георгиевски, Пандев и сепак еден солиден реген кој си го земав во Санделерленд. Човече, со оваа attack тактика со формација 4-1-2-3 со која било екипа можеш растур да правиш...

Kajgana Shop

На врв Bottom