Барање за смена на Шундовски?

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Уште една битна работа, кога имавме 2-3 гола негатива против Шведска и Данска, секогаш после тајмаутот за брзо време се враќавме во игра...
Сигурно Шундо им баел..абе ајде , не го бива човекот, од авион се гледаше.. у клучни моменти не бараше тајм аут кога паѓавме у игра.. тоа е тоа што треба да го прави тренерот, сигурно нема да им кажува на ракометарите како да водат топка без да направат кораци..

N

Nicky Santoro

Гостин
ајде сите тие што го браните шундо договорете се кој ќе ми одговори на прашањето.
Која разлика е напрај Шутраков што седеше на клупа? САМО ЕДНО НЕШТО КАЖЕТЕ ШТО Е ПО НЕГОВА ЗАСЛУГА!
јас само грешки гледам, и да не беше тој т.е без тренер да бевме сигурно ќе беше исто
ТОЛКУ!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
ајде сите тие што го браните шундо договорете се кој ќе ми одговори на прашањето.
Која разлика е напрај Шутраков што седеше на клупа? САМО ЕДНО НЕШТО КАЖЕТЕ ШТО Е ПО НЕГОВА ЗАСЛУГА!
јас само грешки гледам, и да не беше тој т.е без тренер да бевме сигурно ќе беше исто
ТОЛКУ!
Aj neblagodarni sirotinji. Kaj ni donese 5to mesto coekot, ne bil vazen. Ako e taka i Pep za Barca ne e vazen, so praj nisto, sedi na klupa. Od kaj znaete vie deka ne prael nisto so toa so gledate od TV. Sho sakate da praj, da igra? I sho mu e najgolemata greshka? So ne pobaral TAJM AUT? haha abe struchnjaci da videvte na poslednoto prvenstvo kakva atmosfera imase vo reprezentacijata, ama i taka vie ste instant navivachi, po potreba.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 10:03 ---
И уште една грешка му било шо не го затворил Хансен? Ако е така и Данска нека го отпуштат тренерот шо им донесе злато на ЕП зашто не го затворил Кире. Сфаќате дека толку ни беа можностите, се надминавме себеси. Една Србија и Шпанија не го сопреле Хансен Шундо бил крив зашо не сме го сопреле. Толку ни е квалитетот, одличен пласман имаме, во некои подобри времиња кога ќе имаме крила во тимот тогаш ќе се надеваме и на подобро. Важно атмосферата беше на ниво, без кавги, колективна игра, тактички ги пречекавме сите репрезентации, не подклеклавнме и не бевме надиграни од никого. Е за тоа е крив ШУНДО.

П

Паспарту

Гостин
Сигурно Шундо им баел..абе ајде , не го бива човекот, од авион се гледаше.. у клучни моменти не бараше тајм аут кога паѓавме у игра.. тоа е тоа што треба да го прави тренерот, сигурно нема да им кажува на ракометарите како да водат топка без да направат кораци..
Епа ајде Цитро, според тебе кој треба да биде селектор на Македонија?

Кажи ми издржани факти за човекот кој треба да го наследи Шундовски, да почнеме друга дискусија, бидејќи истата овде што ја водат поголемиот дел од луѓето се сведува на тоа дека не правел фаци, емоции, не го бивало и сл. Јас не знам што им правел на тајмаутите, но ФАКТ е дека после тие тајмаути за многу кратко време од -3 доаѓавме и до позитива. Не викам дека човекот е идеален селектор, далеку од тоа, но во овој момент РЕЗУЛТАТИТЕ се на негова страна, а во Македонија се испробани сите други тренери на селекторското место и учинокот со нив ни е во најмала рака КАТАСТРОФАЛЕН.

Целта беше една победа во група, човекот донесе 5то место, сепак треба да се покаже некаква почит.

L

Löwe

Гостин
Епа ајде Цитро, според тебе кој треба да биде селектор на Македонија?

Кажи ми издржани факти за човекот кој треба да го наследи Шундовски, да почнеме друга дискусија, бидејќи истата овде што ја водат поголемиот дел од луѓето се сведува на тоа дека не правел фаци, емоции, не го бивало и сл. Јас не знам што им правел на тајмаутите, но ФАКТ е дека после тие тајмаути за многу кратко време од -3 доаѓавме и до позитива. Не викам дека човекот е идеален селектор, далеку од тоа, но во овој момент РЕЗУЛТАТИТЕ се на негова страна, а во Македонија се испробани сите други тренери на селекторското место и учинокот со нив ни е во најмала рака КАТАСТРОФАЛЕН.

Целта беше една победа во група, човекот донесе 5то место, сепак треба да се покаже некаква почит.
Мене пример, сеуште ми е нејасна причината за смената на Темелкоски.

Член од
8 август 2011
Мислења
232
Поени од реакции
79
Добро бре што нација ќе бевме!Да се немало почит кон ништо и кон никого, и плус сите во државава станаа екперти на некое поле.Кои сте вие да барате промена на тренер, а и кој вас ќе ве праша што да се направи.
Како може бе некој што воопшто не гледал ракомет и не пак да игра да донесува такви заклучоци.Зошто не го сакате Шундо?Да не не ви се допаѓа неговата фризура, бидејќи единствено по тоа прашање можете да бидете компетентни.
Кој дебил напишал дека вујо или лино ги сака да ги види како тренери на репрезентација.Па вие сте болни бре.Па тие не се македонци бе алооо!!Како може се што е странско да е подобро од нашето.Ова 5-то место е примија за нас, реално според квалитетите.Ако толку ја сакаја нашава држава легендарните ни екс ју тренери зошто тогаш немаат одржано ни еден семинар да ги подучат нашиве млади тренери, зошто не се залагаат младите играчи да се развиваат како што треба.Добра беше изјавата на Лазаров кога рече дека Столе Стоилов беше набркан од металург и тоа од никој друг туку од червар.А и да биде некој друг тренер пак мора да биде македонец, најверојатно за нареден циклус после светското 2013 типувам на манасков.
Оставете си го човекот да си ја работи работата и радувајте се на успесите и не се правете мозоци, биидејќи само се резилите.
Чао пријатно.
Па и Бо беше американец па играеше за нас :tapp:

I

Ilindenka

Гостин
Што е точно? Дека немаме квалитет?
На кој натпревар тоа го видовте? Или заради падовите кои ги имавме? Па Данска во втората фаза влезе со 0 и освои злато, Германија со 4 и си отиде дома. Ние и од едните и од другите изгубивме со повеќе од достоен отпор. И немаше репрезентација на првенствово која што беше без пад во играта.
И уште кога ќе ми го цитирате Кире ми иде... :tapp:
Човекот не сака да создава еуфорија да не случајно дојде до разочарување во периодот кој следи.
Инаку вчера и друго рече: "Повеќето репрезентации имале играчи - ѕвезди, а ние сме немале" :confused: Па поголема ѕвезда од него има ли во моментов: рекордер на последното Светско, рекордер на последното Европско, The King of shooters (2006-2011) во ЛШ....
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
,,, а по мене и MVP и најдобар десен бек на Еуро 2012 (ама јас де не сум фактор :mad:)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.769
Поени од реакции
12.104
Абе некако жал ми паѓа за Шундо. Човекот не можи до збор да дојди на тајм аутите само некако жално ги гледа отстрана Кире и компанија како дискутираат. Па и кога ќе посака Кире го прекинува а овој само си замолчува. За тоа си е самиот крив што не почнал остро од старт да наметне авторитет ама сепак.......нека остани селектор ама обавезно неко спремен да го стават до него тој да презема конци кога е потребно. А Шундо нека мотивира и нека си седи на клупа (y)

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Што е точно? Дека немаме квалитет?
На кој натпревар тоа го видовте? Или заради падовите кои ги имавме? Па Данска во втората фаза влезе со 0 и освои злато, Германија со 4 и си отиде дома. Ние и од едните и од другите изгубивме со повеќе од достоен отпор. И немаше репрезентација на првенствово која што беше без пад во играта.
И уште кога ќе ми го цитирате Кире ми иде... :tapp:
Човекот не сака да создава еуфорија да не случајно дојде до разочарување во периодот кој следи.
Инаку вчера и друго рече: "Повеќето репрезентации имале играчи - ѕвезди, а ние сме немале" :confused: Па поголема ѕвезда од него има ли во моментов: рекордер на последното Светско, рекордер на последното Европско, The King of shooters (2006-2011) во ЛШ....
:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
,,, а по мене и MVP и најдобар десен бек на Еуро 2012 (ама јас де не сум фактор :mad:)
Дали не ме разбра, дали не се изразив убаво. Квалитет за повише,а и реноме, реално гледано немаме :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
гледам доста луѓе појма немаат какви ракометари имаме ростер(+ еден Раде Стојанович кој и те како би се снашол....),па Шунда не однесол до 5то место,бла,бла.......да се испушти ваква златна генерација заради тоа што федерацијата ја водат бизнисмени,а не спортски работници,на едно вакво релативно слабо ЕП,со солидни играчи,со ѕвездата Кире Лазаров и да не се направат крајни напори за ангажирање добар стратег,а не пионот Шунда - е тотално промашување за мене

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Ете ќе го сменат Шунда и ?
Кој ќе го земат:?Имате предлог некој?
Јас не гледам никој подобен шо би бил добар селектор...
Ај да почниме со ред...
Љупчо Савевски е завршена приказна,,,се е кажано за него...
Гино Стрезовски-добар тренер,ама има многу празни периоди...таман ќе оди некаде во некоја екипа па го бркаат,па си се враќа на ДИВ,па пак го земаат како спасител на женскиот ракомет....
Андон Бошковски сакате да биди селектор?:eek:
Најголем успех му беше шо издржа неколку недели на клупата на Младост од Богданци...:D и нормално доби отказ зошто не ги задоволи критериумите на амбициозните богданчани...:pos:
Стефче Стефановски-има огромно знаење,но иста прикзана како Гино,и тој си има постојана работа(во јавна администрација),така да отпаѓа дефинитивно....
Го отепаа од фалење Илија Темелковски,а тој освои 11то место на СП....
И едно четврто место на СП во Полска за млади играчи(генерацијата на Борко,Миркуловски,Васко Митевски).....
Шо напрај толку Темелковски па да заслужи да биди селектор?
Кој други стручњаци ќе бидат на листата?
Стојан Петрушевски?Боро Чурлевски?еднаш на 3 години ги ангажираат да бидат тренери некаде.......
Каков Зарков,каков Аљуш,тие до вчера играле ракомет сега репка ќе ти водат.....
Да скратам....
Ккао прво,кој и да дојди ќе биди иста слика...
Ова е Балкан,ебиветер менталитет се сите тие големи играчи...
Гледајте ги тајмаутите....не само нашите,да одиме кај комшиите.......
Голужа-која смеа е дечкото...
Вика тајмаут се дери нешто демек ИГРАМО ЈАКО....
Балиќ си свирка,не го ебава ни 2%......
Ете до вчера играа заедно,се знаат 100 години,ама тоа е,со такви звезди и газди во тимот не можиш да излезиш на крај...
Кај нас еве и да го донесат Лино Червар,тогаш ќе биди полошо...
Тогаш Кире ќе речи АБЕ МЕНЕ НЕ МИ СЕ ИГРА СЕА,ПОВРЕДЕН СУМ....
Зошто?
Зошто ќе се вратат старите денови кога Лино му беше тренер во Загреб,и кога по секој промашен шут го тушираше од викање на клупата...
Е па сеа нашите звезди сакаат да си бидат раат и да не им урла некој стручњак од клупа шо да прават....
Иста приказна и со Мојсо во Металург,промашува,Лино си урла овај мува не го лази.....
КОНТРАЕФЕКТ ЌЕ ИМА АКО ДОНЕСИМЕ СТРАНЕЦ..
Ете дојде Вујо-се посравме со Унгарците во баражите,дојде Ѓукиќ,па ценетиот Тута Живковиќ иста приказна.....:гик:со горе-долу истите играчи шо се денес во репката...
Губевме од кој стигниме.....од Литванија изгубивме бе...:ROFLMAO:
Не е до тренерот...(барем со нас не беше тој случај)
До тимскиот дух е...
Отсекогаш ни фалел тој тимски дух,сега конечно ГО ПРОНАЈДОВМЕ....
Никогаш атмосферата во тимот не била на вакво ниво(ја следам репката од осамостојувањето).....
Нека тераат вака...нема потреба од промени...
+Звонко го следев редовно овие 5,6 години во Пелистер на тренинзи.... откако стана тренер....
Точно е дека нема авторитет кај постарите играчи,го немаше ни во Пелистер,а сакаме да го има кај Лазаров,Кире си е таков табиет,сака да биди по негово,во Атлетико не го мазнат толку зошто во секое време ќе земат некој друг играч на таа позиција,можеби не со квалитетите на Кире,ама приближно...а во Македонија е друга приказна....без Кире и со Кире сме друга репрезентација,без него не сме ништо...та бил Звонко селектор,Кире ќе биди главен во репрезентацијата,барем на терен).......
Да се вратам кај Звонко, работи со помладите,за тоа ептен го бива....ете да речиме со Манасков,Ојлески,Никола Марковски,Гоце Георгиевски,Велко..........
Кај нив има авторитет и барем колку толку ќе биди корисен..
Нема потреба од никакви смени,се додека го имаме овај пристап кон играта....
Според мене веднаш треба промени во РФМ,да се исчистат профитерите и бизнисмените од таму,и еднаш засекогаш да се расчисти со тие дилери и шиткачи на карти...(се знај на кој мислам)::.:mad: ..
Да се остави ракометот во вистински раце,на луѓе кои ќе работат како треба,а не само да си го гледаат сопствениот клубски интерес,и секако најмногу својот џеп...:tapp:

Член од
19 февруари 2011
Мислења
584
Поени од реакции
713
Навистина еден куп стручњаци на форумов,повеќето најверојатно за прв пат гледале ракомет и за чудо како лесно се разбирал ракометот од неколку изгледани утакмици.Факт е дека репрезентацијата со овој стручен штаб до сега оствари најголем успех.Многумина казуваат дека ова е златна генерација ама без асален тренер,а колкумина од вас знаат кои тренери не водеа низ годините наназад на сите квалификации и кои играчи играа?најверојатно малкумина затоа еве ви па погледајте убаво http://www.eurohandball.com/wch/men/2013/teams/000617/Fyr+Macedonia, ќе забележите дека играчите се тие истите во 80-90%,само се менуваа тренери што домашни што странци.како наеднаш сега станаа златна генерација,демке Кире ги спремаше сите тактики во напад и одбрана,тој ги водеше и подготовките за да се издржат овие тешки утакмици?И наеднаш сега сите стручеаци затоа што не свикал тајм аут на време,а кога е тоа?Секој тренер си има своја тактика кога да свика тајм аут(за кој верувам дека половината од вас тука не ни знаат дека има само еден тајм аут во полувреме па дали тој да се чува за крај кога се крши резултатот или да се сопре некоја мини серија.
Непишано правило е тимот кој победува не се менува,а во овој случај беше така и затоа не треба сега да се експериментира со смена на тренер ,затоа што секој тренер си има свој начин на работа ,своја игра што ќе ја форсира а за сето тоа треба време кои за воља на вистината е многу кратко.

P

PewDiePie

Гостин
Абе гледајте,Шундо не е лош човек,се гледа дека е скромен и чесен,особина на човек што јас најмногу ја ценам.

Е сега дека заради него сме 5-то место мислам дека и децата в градинка нема да ви поверуваат,сета заслуга паѓа на играчите,реално. Јас би сакал Лино Червар да ни е тренер,ама нема шански шундо да напушти во скоро време,најави пласман на О.И и Светско а ако го оствари тоа нема шанси да го отпуштат.

Секако до тогаш може и тој ќе се стегне што се вика,сега е поискусен за едно европско првднство,сите можни сценарија ни се случија,од пораз во последна секунда до инфаркт победи,така да очекувам подобро да го води тимот на следниве натпревари.

Kajgana Shop

На врв Bottom