Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.629
- Поени од реакции
- 59.522
Хотмаил, имаш закон, мораш да го разбереш тоа некако. На земјава има држави и тие си имаат закони. Така функционираме, ако секој го зема законот во своја рака ќе настане хаос. Ако ги прекршил законите, има суд. И мене ми се згади од неговото „изразување“ ама тоа не е релевантно, важно е дали прекршил закон. Ако некој убие некого, има закон. Инаку ти како поединец не мора да покренеш постапка, правно лице како ИВЗ може, има Јавен обвинител на кого можат да му се испратат материјали итн...1. Тоа е невозможно. Да ме пцуеше он мене лично персонално, можеби ќе се решеше на тој начин како што ти кашуваш на првиот параграф, и немаше да добие никаков публицитет. Они тој чин го сториле на ЈАВЕН СОБИР, чим е така веќе нема што некој лично персонално да поднесува тужби, тоа треба да го сторат надлежните за тоа работа во ова држава. Се надевам сега ти е појасно ова. Ова доаѓа исто ко сега јас тебе да ти викам, што се буниш против тие што запалиле македонското знаме, тужи ги лично и затвори уста, да не добие на публицитет тој настан(пример за атеист) ... Зарем има логика сето ова? Така да они не ги навредија само муслманите од Струга туку сите муслимани во државава, па и поопширно, пак ќе напоменам на ЈАВЕН СОБИР(Карневал) организиран од општината на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.
2. Добро бе, тоа ти личеше на изразување. Ако тоа е изразување јас посакувам они никогаш да не се изразуват повеќе во животот. А дека прекршиле закон, не се ни дискутира тоа(секако дека прекшиле).
3. Грешка си ме разбрал. Јас се изразив што јас мислам. А ти кажав дека има и муслимани кои можат да те ликвидират за такво нешто(не сите), така да не се обидувај да ги ставаш сите на еден кош. И да јас верувам дека Господ ќе расчисти со нив, но мора да добие казна и тука на земјата, бидејќи ако одиме по тоа логика би требало да нема ниедна казна на земјата. Зарем ќе звучи логично некој да убие невин човек и да оставиме само на тоа Господ да го казни???, и да го пуштиме да шета на слобода.
Не ги ставам сите во еден кош, ама и не правам голема разлика меѓу оние кои поттикнуваат или оправдуваат омраза, и оние кои ја спроведуваат на дело.