Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.628
Поени од реакции
59.488
1. Тоа е невозможно. Да ме пцуеше он мене лично персонално, можеби ќе се решеше на тој начин како што ти кашуваш на првиот параграф, и немаше да добие никаков публицитет. Они тој чин го сториле на ЈАВЕН СОБИР, чим е така веќе нема што некој лично персонално да поднесува тужби, тоа треба да го сторат надлежните за тоа работа во ова држава. Се надевам сега ти е појасно ова. Ова доаѓа исто ко сега јас тебе да ти викам, што се буниш против тие што запалиле македонското знаме, тужи ги лично и затвори уста, да не добие на публицитет тој настан(пример за атеист) ... Зарем има логика сето ова? Така да они не ги навредија само муслманите од Струга туку сите муслимани во државава, па и поопширно, пак ќе напоменам на ЈАВЕН СОБИР(Карневал) организиран од општината на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

2. Добро бе, тоа ти личеше на изразување. Ако тоа е изразување јас посакувам они никогаш да не се изразуват повеќе во животот. А дека прекршиле закон, не се ни дискутира тоа(секако дека прекшиле).

3. Грешка си ме разбрал. Јас се изразив што јас мислам. А ти кажав дека има и муслимани кои можат да те ликвидират за такво нешто(не сите), така да не се обидувај да ги ставаш сите на еден кош. И да јас верувам дека Господ ќе расчисти со нив, но мора да добие казна и тука на земјата, бидејќи ако одиме по тоа логика би требало да нема ниедна казна на земјата. Зарем ќе звучи логично некој да убие невин човек и да оставиме само на тоа Господ да го казни???, и да го пуштиме да шета на слобода.
Хотмаил, имаш закон, мораш да го разбереш тоа некако. На земјава има држави и тие си имаат закони. Така функционираме, ако секој го зема законот во своја рака ќе настане хаос. Ако ги прекршил законите, има суд. И мене ми се згади од неговото „изразување“ ама тоа не е релевантно, важно е дали прекршил закон. Ако некој убие некого, има закон. Инаку ти како поединец не мора да покренеш постапка, правно лице како ИВЗ може, има Јавен обвинител на кого можат да му се испратат материјали итн...

Не ги ставам сите во еден кош, ама и не правам голема разлика меѓу оние кои поттикнуваат или оправдуваат омраза, и оние кои ја спроведуваат на дело.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Еве го клипчето. Што знам...не разбирам што претставува овој облечен како медицинска сестра. Иначе не гледам ништо посебно страшно овде. Карневалски заебанции.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
5 пати го гледав клипот и искрено не ја сваќам поентата ни на маската ни поентата ради која се протестира. ги замолувам муслиманите на темава КОНКРЕТНО да ми кажат кој дел од клипов е навредлив за нивната вероисповест? (најсериозен сум)

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.969
Еве јас како ОРТОДОКСЕН ХРИСТИЈАНИН ќе ви одговорам! Немојте да се правите мутави дека во случајот нема навреда! Тука има голема навреда! Христијанството е тоа кое учи да не се потикнува омраза преку палење на знамиња и невкусни шеги на сметка на другите религии. Не држи вода тоа што ова е само карневал, бидејќи како таков ги навредува и моите религиозни чувства БИДЕЈЌИ истите овие луѓе се прават големи верници другиот ден после карневалот, а уствари се само обични ЕРЕСИ кои на денот на Христовото обрезание и на мојот празник Христијански прават невкусни работи кои не доликуваат ама апсолутно на ништо! Секоја шега мора да си има граница. Како ќе ви биди вас во Грција или било каде да се одржува карневал каде на Македонското знаме ќе се изведува некаков „блуд“, а несакам да помислам ни за нашата Света Книга!

Ќе нагласам... ОВОЈ КАРНЕВАЛ Е МНОГУ ПОГОЛЕМА НАВРЕДА ЗА ХРИСТИЈАНИТЕ ОТКОЛКУ ЗА ИСЛАМОТ бидејќи на голем христијански празник се гледаат некои невкусни потези од страна на поединци кои ја валкаат честа на Православието! КРАЈНО ВРЕМЕ Е МПЦ ДА ПРЕВЗЕМИ МЕРКИ!

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Ме интересира зошто баш во Струга се одржал протестов?
Ако бил на верска основа зошто се носеле национални обележја од друга држава?
Ако толку сакаат соживот шпанците од Струга зошто палат национални обележја на државава(Знаат дека тоа е објавување војна така?)

Нека запалат германско знаме во Берлин турците и сите до еден ќе ги отселат за половина час.
Нека запалт и мароканците холандско знаме во Амстердам и нив ќе ги отселат.
Разберете, секој што живее во Македонија и јаде леб од неа, треба да ја почитува и да ја сака. Ако толку ти смета државата, системот, сиромаштијата и останато, си имаш институции, барај азил и надвор. Не е тешко да добиеш!
Знам дека е 21ви век и дека е смешно ова што го напишав ама мислам дека тие тоа што го направиле во Струга е неандарталски. За клипот не коментирам.
А кај нас ако, нека се палат знамиња што има врска, мора соживот да имаме. Само нека бидат мирни!

А некој што спомна со ригорозни мерки и нешто за учесниците на карневалот тоа е млатење слама. Кој знае за Црвенот Петел во Вевчани во 1987 знае дека ни ЈНА тогаш не успеа на крај со нив. Ни ЦКто од Македонија ни полицијата ни ништо.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Хотмаил, имаш закон, мораш да го разбереш тоа некако. На земјава има држави и тие си имаат закони. Така функционираме, ако секој го зема законот во своја рака ќе настане хаос. Ако ги прекршил законите, има суд. И мене ми се згади од неговото „изразување“ ама тоа не е релевантно, важно е дали прекршил закон. Ако некој убие некого, има закон. Инаку ти како поединец не мора да покренеш постапка, правно лице како ИВЗ може, има Јавен обвинител на кого можат да му се испратат материјали итн...

Не ги ставам сите во еден кош, ама и не правам голема разлика меѓу оние кои поттикнуваат или оправдуваат омраза, и оние кои ја спроведуваат на дело.
Токму така.

1. Има Закон, кој строго забранува потикнување на верска омраза, исмејување и такви ствари.

2. Ако има закон(а биди сигурен дека има), тогаш јас барам тие да се казнат според предвидените казни за такви прекршување на тој закон.

3. Да немаше навреди, од едната страна немаше да има и протести.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ме интересира зошто баш во Струга се одржал протестов?
Ако бил на верска основа зошто се носеле национални обележја од друга држава?
Ако толку сакаат соживот шпанците од Струга зошто палат национални обележја на државава(Знаат дека тоа е објавување војна така?)

Нека запалат германско знаме во Берлин турците и сите до еден ќе ги отселат за половина час.
Нека запалт и мароканците холандско знаме во Амстердам и нив ќе ги отселат.
Разберете, секој што живее во Македонија и јаде леб од неа, треба да ја почитува и да ја сака. Ако толку ти смета државата, системот, сиромаштијата и останато, си имаш институции, барај азил и надвор. Не е тешко да добиеш!
Знам дека е 21ви век и дека е смешно ова што го напишав ама мислам дека тие тоа што го направиле во Струга е неандарталски. За клипот не коментирам.
А кај нас ако, нека се палат знамиња што има врска, мора соживот да имаме. Само нека бидат мирни!

А некој што спомна со ригорозни мерки и нешто за учесниците на карневалот тоа е млатење слама. Кој знае за Црвенот Петел во Вевчани во 1987 знае дека ни ЈНА тогаш не успеа на крај со нив. Ни ЦКто од Македонија ни полицијата ни ништо.
А да не пишуваше на темава, мислам дека по продуктивен ќе беше.

1. Кја требаше протестот да се одржи, да не требаше во Саудиска Арабија, случајно?

2. Не коментираш за темава бидеќи ти си еден од тие што не ги осудуваш, и ги подржуваш, ете за тоа не коментираш ништо, туку се осмелуваш да прокоментираш реакција, за едно нешто што потикнало тоа да се случи.

3. И доста со тоа лицемерие, дека едните(според тебе вие) сакате соживот, али другата страна тоа не го сака. Тоа можете да им го кажете на некој што не живее тука, или на некој што живее во Африка, бидејќи тука живееме долго време, и знаеме за едните и другите како дишат а камоли што мислат.

4. Да бидам појасен. Ни Албанците не ве сакат, но ни вие Македонците не ги сакате Албанците. Но јас сепак мислам дека најважно е да нема провокации, и повеќе респект да се има према луѓето, без разлика од која националност се...

Така да без да се правиме мутави, кој како што, и да не замачкаме очи некому вритуелно. Ни едните ни другите сме цвеќе за мирисање.

А дека соживот нема, се лажеш, според мене има соживот. А како што и зошто во некоја друга прилика.

пс. Само за информација, јас познавам повеќе Македонци од Албанци. но како што реков сега не е прилика па ни тема за ова, ВИЕ вс НИЕ. Темава е за нешто друго, што тебе не ти се коментира...

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Еве јас како ОРТОДОКСЕН ХРИСТИЈАНИН ќе ви одговорам! Немојте да се правите мутави дека во случајот нема навреда! Тука има голема навреда! Христијанството е тоа кое учи да не се потикнува омраза преку палење на знамиња и невкусни шеги на сметка на другите религии. Не држи вода тоа што ова е само карневал, бидејќи како таков ги навредува и моите религиозни чувства БИДЕЈЌИ истите овие луѓе се прават големи верници другиот ден после карневалот, а уствари се само обични ЕРЕСИ кои на денот на Христовото обрезание и на мојот празник Христијански прават невкусни работи кои не доликуваат ама апсолутно на ништо! Секоја шега мора да си има граница. Како ќе ви биди вас во Грција или било каде да се одржува карневал каде на Македонското знаме ќе се изведува некаков „блуд“, а несакам да помислам ни за нашата Света Книга!

Ќе нагласам... ОВОЈ КАРНЕВАЛ Е МНОГУ ПОГОЛЕМА НАВРЕДА ЗА ХРИСТИЈАНИТЕ ОТКОЛКУ ЗА ИСЛАМОТ бидејќи на голем христијански празник се гледаат некои невкусни потези од страна на поединци кои ја валкаат честа на Православието! КРАЈНО ВРЕМЕ Е МПЦ ДА ПРЕВЗЕМИ МЕРКИ!
Го погледна ли клипот воопшто?Какво знаме? Освен што пишува Курон што може да се смета за навреда друго ништо не видов? А иначе со својот говор ми личиш на некој христијански талибанец. Имало и такви...ама на интернет.

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
А да не пишуваше на темава, мислам дека по продуктивен ќе беше.

1. Кја требаше протестот да се одржи, да не требаше во Саудиска Арабија, случајно?

2. Не коментираш за темава бидеќи ти си еден од тие што не ги осудуваш, и ги подржуваш, ете за тоа не коментираш ништо, туку се осмелуваш да прокоментираш реакција, за едно нешто што потикнало тоа да се случи.

3. И доста со тоа лицемерие, дека едните(според тебе вие) сакате соживот, али другата страна тоа не го сака. Тоа можете да им го кажете на некој што не живее тука, или на некој што живее во Африка, бидејќи тука живееме долго време, и знаеме за едните и другите како дишат а камоли што мислат.

4. Да бидам појасен. Ни Албанците не ве сакат, но ни вие Македонците не ги сакате Албанците. Но јас сепак мислам дека најважно е да нема провокации, и повеќе респект да се има према луѓето, без разлика од која националност се...

Така да без да се правиме мутави, кој како што, и да не замачкаме очи некому вритуелно. Ни едните ни другите сме цвеќе за мирисање.

А дека соживот нема, се лажеш, според мене има соживот. А како што и зошто во некоја друга прилика.

пс. Само за информација, јас познавам повеќе Македонци од Албанци. но како што реков сега не е прилика па ни тема за ова, ВИЕ вс НИЕ. Темава е за нешто друго, што тебе не ти се коментира...
1.Ама зошто во Струга кога Вевчани не спаѓа нит ќе спаѓа под Општина Струга. Тоа ме интересираше зошто токму во Струга? Или им прдна им текна на Мерко дека треба протестот да го радикализираат и да си добијат политички поени во Струга како најсоседна Општина и да им го замачкаат мозочето на албанците од тој град. Не е така?
Да беше само протест, мирен протест, како што секаде се прави, немаше да се носат знамиња. Конкретно баш од Струга пријател ми јави дека врска нема протестот со религија, дека е опасно, дека се скандираат погрдни зборови на НАЦИОНАЛНА основа. Во Вевчани јас никаде по телевизииве не видов да биде запалено албанското знаме. Ако го омаловажиле куранот ондак нека протестираат за тоа, а не уа каури, умрете каури, смрт за македонци. И соживот ќе правиме. Па така вреѓаат се живо што не е албанско меѓу нив. Па на протестот сигурно имало и Македонци со исламска вероисповед и како се осеќале тие на пример? а?
2. Да нормално дека вратив на реакцијата пошто со самото скандирање во Струга како Македонец се осетив навредено.
И да темава е за протестот во Струга и за тоа коментирам конкретно.

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
1.Ама зошто во Струга кога Вевчани не спаѓа нит ќе спаѓа под Општина Струга. Тоа ме интересираше зошто токму во Струга? Или им прдна им текна на Мерко дека треба протестот да го радикализираат и да си добијат политички поени во Струга како најсоседна Општина и да им го замачкаат мозочето на албанците од тој град. Не е така?
Да беше само протест, мирен протест, како што секаде се прави, немаше да се носат знамиња. Конкретно баш од Струга пријател ми јави дека врска нема протестот со религија, дека е опасно, дека се скандираат погрдни зборови на НАЦИОНАЛНА основа. Во Вевчани јас никаде по телевизииве не видов да биде запалено албанското знаме. Ако го омаловажиле куранот ондак нека протестираат за тоа, а не уа каури, умрете каури, смрт за македонци. И соживот ќе правиме. Па така вреѓаат се живо што не е албанско меѓу нив. Па на протестот сигурно имало и Македонци со исламска вероисповед и како се осеќале тие на пример? а?
2. Да нормално дека вратив на реакцијата пошто со самото скандирање во Струга како Македонец се осетив навредено.
И да темава е за протестот во Струга и за тоа коментирам конкретно.
Зарем треба да се повторам?
Прочитај уште еднаш погоре, имаш се зацртано. И да, поштеди ме од овие постови, бидејќи многу пати сум ги читал на форумов, веќе досадни ми станаа иако на почетокот ми беа интересни...

proud_89

Legenden sterben nie!
Член од
17 јануари 2011
Мислења
147
Поени од реакции
87
Зарем треба да се повторам?
Прочитај уште еднаш погоре, имаш се зацртано. И да, поштеди ме од овие постови, бидејќи многу пати сум ги читал на форумов, веќе досадни ми станаа иако на почетокот ми беа интересни...
Прочитав и не добив одговор на ниту едно мое прашање. Очигледно избегаваш да реплицираш во недостаток на одговори. Јас дамо индиректно поставив прашање кон тебе дали го одобруваш радикализирање на тој протест и толку. А добив нешто трето.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Токму така.

1. Има Закон, кој строго забранува потикнување на верска омраза, исмејување и такви ствари.

2. Ако има закон(а биди сигурен дека има), тогаш јас барам тие да се казнат според предвидените казни за такви прекршување на тој закон.

3. Да немаше навреди, од едната страна немаше да има и протести.
Eте да речеме дека ке го осудат тој од клипот... ДАЛИ тие како совесни граѓани кои МИРНО протестираат ке одговараат за нивните прекршоци?- типот шо го запали македонското знаме, групата која го симна македонското знаме и постави религиско знаме и групата која каменуваше автобус???

чекам конкретен одговор
--- надополнето: Jan 29, 2012 3:21 AM ---
Абе ретардирани луѓе све да ви ебам.... Ај да идеме по ред.....Група луѓе се потпишале на накојси документ..и??За што беше протестов - за муслиманството, за религијатак, ок, топ, и???Кој е заклучокот??? Дека ја сум против мусланство, или некој трет??? море прости луѓе...дајте нешто реално за да праиме муабет....дајте некоја тема...искрено кажано - ја сум разочаран од дијалогот кој муслиманите го водат денес.....не верувам дека се прости, ....само наидоа на потврда тврдина и погрешно ја толкуваат.....Никогаш нема да се борам за едната или другата страна, но никогаш и не сум одбил совет, ...море Скопјани, париберете се, ќе ве соберат и едни и други, Задно сме во ова гомно, да го напраиме поубаво што викате а???п.с. Во Скопје сум роден, во Скопје ќе Умрам.....
олади малу со е*ењето пријател. навредлив речник + шерифување на тема = бан...

Член од
8 мај 2009
Мислења
57
Поени од реакции
20
Eте да речеме дека ке го осудат тој од клипот... ДАЛИ тие како совесни граѓани кои МИРНО протестираат ке одговараат за нивните прекршоци?- типот шо го запали македонското знаме, групата која го симна македонското знаме и постави религиско знаме и групата која каменуваше автобус???

чекам конкретен одговор
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 04:21 ---

Дечко све ментални се овде како да оладам....Се молам на себе да имав прилика бар малце да олдам некого....пак ќе кажам....Мизерија, класична Мзерија...!!!!!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Дечко све ментални се овде како да оладам....Се молам на себе да имав прилика бар малце да олдам некого....пак ќе кажам....Мизерија, класична Мзерија...!!!!!
пријател. ова е тема како и останатите. на секоја тема се наоѓа по некој трол некоја будала некој спамер и слично. немој да бидеш еден од таквите на темава - ако не ти се допаѓа не коментирај. вака исе избацуваш пцуеш се по ред не нарекуваш сите ретардирани ЗАШТО? зашто си се изначитал глупости - па не читај бе човек. вака ризикуваш ацид да ти спука бан - а биди сигурен дека ке ти акне бан дали од тема дали од форум незнам...

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426

чекам конкретен одговор
--- надополнето: 29 јануари 2012 во 04:21 ---

Конкретен одговор ти дадов бе човек неколку страни поназад...

Незнам колку пати треба да ти пишувам, нека се казнат сите што го имат прекршано некој закон на ова држава.

Kajgana Shop

На врв Bottom