Полуфинале: Србија - Хрватска [27.01.2012 - 20:15 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.
В

Вори

Гостин
Ima nekih nerascicenih stvari izmedju Srba i Makedonaca iz proslosti, jos posle Balkanskih ratova, ima politickog zatezanja oko Grka i crkve... to stoji, i vi ste priznali Kosovo, iako razumete o cemu se radi...ali necemo ovde politiku.

Nemoj da formiras misljenje o narodu na osnovu ekstremnih navijaca, i natpisa po forumima, to je najlaksi nacin da imas pogresan stav, to je izoblicena stvarnost.
Ja ti kazem ono sto znam, vecina Srba Makedonce gleda kao prijatelje, bez podcenjivanja, kakvi poluljudi, Tose Proeski i Vlatko Stefanovski su ovde ikone, skoro je na RTS-u bila emisija o Tosetu...

Onda dodjem ovde da vidim komentare posle tekme, i nacitam se odvratnih stvari... nisam to ocekivao iskreno...

Кој ние бе друже?Политичарите го признаа.Јас сум сигурен дека да ги прашаш македонциве дали сакале да го признаат,сите ќе ти речат дека не.
И ти кажа Сајбер.Коментарите се однесуваат повеќе на тие што се македонци,а повеќе навиваат за Србија или за некоја друга земја.
Е сеа фала Богу има некои што се избацуваат,ама секаде ги има такви.
Но тоа не го оспорува фактот дека сте станати големи и затруени националисти и не не сакате.

Ти си се згадил поради коментарите такви,ама и ние се гадевме кога читавме што пишуваа србите по вашите форуми.И за првенството во кошарка и сега за ракометот.

Како и да е,имам изгубено дел почитта кон вас заради такви заболени изроди кои не потценуваат и не серат.
Но утре ќе ми биде мило Србија да победи финалето :)

Член од
26 септември 2009
Мислења
14
Поени од реакции
13
Друже и самата политика на вашата влада е потценувачка за Македонија...

Ти викам, постои пријателство меѓу постарите генерации, па и оние родени пред деведесетите.
Грешката е што нашиве млади кои се родени по 1990, ја сметаат Србија како братска земја. Се палат на филмови од типот на Ране, слушаат фолкерска музика, Ноле кога освојува пола деца на ФБ имаат слика од него на профил и слично, а на другата страна нивните врсници на нас гледаат со потценување и пеат МАКЕДОНИЈА Е ГРЧКА...

Годинава бев на одмор во Грција, со Грците немав никаков проблем, со Србите имав препукувања на секој чекор. Годинава во Италија се погодиле две средни училипшта од СКопје и Белград да бисдат во исто време на ескурзија. Биле и во иста дискотека, и вашиве почнале да им пеат на нашиве Ш**тари, Ш**тари. За жал незнаеле дека се работи за фискултруно средно училиште, па го окркале стапот :icon_mrgr:

Можеш до утре да викаш дека не гледате кон нас со потценување, ама реалноста друго кажува.

Кажи ми дали е вистина дека на мечот во Белград измеѓу Србија и Македонија, оние малку ваши фанови пееле ЈУЖНА СРБИЈА, НИКАД МАКЕДОНИЈА?
Nove generacije malo toga znaju, zato i pricaju gluposti...svi ti "navijaci" su ustvari luzeri koji su mikrofon za neke kretenske politike.

Ja sam generacija 1980, pamtim i jednog Panceva, Najdoskog, braca Djurovski... posle Vlado Ilijevski...masa igraca je nosila Zvezdu i Partizan... zato neki Makedonci dan danas simpatisu te klubove.

Moj dobar prijatelj je poreklom iz Velesa, bio sam tamo, sve najbolje... al ocigledno postoji i jedna antisrpska struja u tom narodu koja onda izroni na forumima...a nisam je do sad upoznao.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Nove generacije malo toga znaju, zato i pricaju gluposti...svi ti "navijaci" su ustvari luzeri koji su mikrofon za neke kretenske politike.

Ja sam generacija 1980, pamtim i jednog Panceva, Najdoskog, braca Djurovski... posle Vlado Ilijevski...masa igraca je nosila Zvezdu i Partizan... zato neki Makedonci dan danas simpatisu te klubove.

Moj dobar prijatelj je poreklom iz Velesa, bio sam tamo, sve najbolje... al ocigledno postoji i jedna antisrpska struja u tom narodu koja onda izroni na forumima...a nisam je do sad upoznao.
Не постои анти српска, постои Анти- Србоманска, ова сите нека го знаат.;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Јебига брате,што би кажале вие Србите.. ние преку све ќе преминеме , ама преку непризнавање на црквата и јужна бановина т.е. Јужна Србија никогаш!
Знам дека обичниот Српски народ во мнозинство не мисли така,ама нас тоа не боли како народ. Се надевам дека еден ден и вашите владики ќе се опаметат и ќе се извинат и ќе ја признаат нашата црква и ќе исчезнат сите тие националистички пароли од ваша страна..дури тогаш можеме да бидеме вистински и прави пријатели и комшиии да се почитуваме едни со други...до тогаш тешко,нажалост.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е што ти значи да се обидеш да фрлиш шише кон Голужа и Балич и да си погодиш свој играч... Каква штета за Шешум да имаш прилика да играш во финале и ради некој кретен да останеш во болница да гледаш на тв...

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Ja sam jos jedan Srbin koji je pre neki dan svratio na ovaj forum i sokirao se kolicinom mrznje koju pojedinci ovde iznose prema Srbima. Ja Makedonce nisam znao kao takve, ali OK...eto naucih nesto novo.
Iskreno, nisam ni znao da postoje takvi "Makedonci". Sramota! Znam da nisu nisu svi takvi, ali ja ne mogu da pojmim da neko moze da navija za Hrvate i da pritom najstrasnije vredja i omalovazava Srbe.
Sta Makedonci imaju zajednicko sa Hrvatima?! Nista!
Sta imate zajednicko sa Dancima, pa bi trebalo da navijate sa njima?! Apsolutno nista!
Onda ja drugacije ovo ne mogu da shvatim nego kao mrznju prema srpskom narodu, iako su Srbi narod koji prema svim anketama gaji najpozitivnije emocije prema Makedoncima.
Mnogi od vas su bili nedavno na rukometnom prvenstvu u Nisu i Beogradu i licno doziveli kako ih tretiramo, tako da ovo sto pisem nije samo prazna rec vec dobro potvrdjeno na delu.

Kad god ne igra sprska reprezentacija a makedonska igra, ja cu i dalje uvek navijati za Makedoniju a dusmani neka crknu...i oni u Srbiji i oni u Makedoniji!

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ај да се умешам и јас малку во дискусијата... :)

Убаво зборува дечкото од Србија, се гледа дека пријателски е настроен... Јас идам многу често во Србија, и спрема мене секогаш се биле коректни сите, со кој и да се упознаам, на мене гледаат како пријател, не како душман... Сега, нормално дека насекаде ќе има националисти и луѓе со други размислувања... Скоро сите срби во душа ја мразат Хрватска, ама и кај нив има некој што ја сака, може некој да му смени мислење на тој? Секаде е исто, не чини да се биде толку националист, тие таквите ги нарушуваат односите со народите... Оставете вие јутјуб, форуми и ред други работи, таму пишуваат секакви, затоа не се чудите на коментарите...

Политики оставите, се се прави по наредба на поголемите сили... Ние на Албанците им го признавме, тоа за кое што Србите крв пролеваат со години, тие со нас имаат спор околу црквата, ние им дававме аеродром на Американците кога ги бомбардираа... Ама тоа е се политика, тргнете ја на страна, погледнете го размислувањето на поголемиот дел од народот...

Сајбер, јас пак во Бугарија бев на одмор, освен со Срби, со никој друг не се дружев, оти беа гадови... И уште сум во контакт со некој од нив, и освен братко, кај нив не постои друг збор...

Ајде јас имам потекло од Србија, ама за тие што навиваат за Србија, а немаат ништо крвно... Јас ги подржувам!? Зошто да не навиваат за Србија, Срби... Зошто утре да навиваат за Данска или за Надал, кога може за "наш" човек... Тој што ќе навива за Данска утре, ќе биде Данскоман или Шпаноман (ако е за Надал)?... Немојте со такви работи...

Пред 2-3 дена кога играа Македонија-Србија, нормално дека навивав за МКД, ама кога играат вака посебно, зошто да не навивам(е)...?

И на крај, место Србија-Македонија, да играа Србија-Хрватска, мислевте дека Србија ќе играше растеретено како со нас?... Ха ха, ќе играа како да е финале, салата ќе крцаше, а не да има повеќе Македонци, ќе се пееше против Македонија, а не да се ракоплескаше на крај и ред други работи... Ете тоа е за респект... И тоа треба да се почитува...

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Samo da se zna da mi je majka Makedonka, iz istocne Makedonije.
Uvek sam ponosno isticao tu cinjenicu svima, pa i Srbima...i uvek se bunio protiv iznosenja anti-makedonskih stavova pojedinih Srba, ali odsad cu dobro razmisliti kako cu da se ponasam.
Posle onoga sto sam ovde procitao, nisam siguran da zasluzujete tako nesto!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.913
Поени од реакции
73.232
Политики оставите, се се прави по наредба на поголемите сили... Ние на Албанците им го признавме, тоа за кое што Србите крв пролеваат со години, тие со нас имаат спор околу црквата, ние им дававме аеродром на Американците кога ги бомбардираа... Ама тоа е се политика, тргнете ја на страна, погледнете го размислувањето на поголемиот дел од народот...

Сајбер, јас пак во Бугарија бев на одмор, освен со Срби, со никој друг не се дружев, оти беа гадови... И уште сум во контакт со некој од нив, и освен братко, кај нив не постои друг збор...

Ајде јас имам потекло од Србија, ама за тие што навиваат за Србија, а немаат ништо крвно... Јас ги подржувам!? Зошто да не навиваат за Србија, Срби... Зошто утре да навиваат за Данска или за Надал, кога може за "наш" човек... Тој што ќе навива за Данска утре, ќе биде Данскоман или Шпаноман (ако е за Надал)?... Немојте со такви работи...

Пред 2-3 дена кога играа Македонија-Србија, нормално дека навивав за МКД, ама кога играат вака посебно, зошто да не навивам(е)...?

И на крај, место Србија-Македонија, да играа Србија-Хрватска, мислевте дека Србија ќе играше растеретено како со нас?... Ха ха, ќе играа како да е финале, салата ќе крцаше, а не да има повеќе Македонци, ќе се пееше против Македонија, а не да се ракоплескаше на крај и ред други работи... Ете тоа е за респект... И тоа треба да се почитува...
Па имаш потекло од Србија, зошто би имал нешто против нив?
Неможеш убаво да ги согледаш работите. Сигурно кога одиш таму збориш Српски,
навиваш за партизан, навиваш за Ѓоковиќ, они не те ни гледаат тебе како Македонец.

Ние сме го признале Косово?
Па ние неможеме ни во своја земја да ги казниме, знамето ни го палат на секој чекор, сред воена операција Американците со автобуси ги извадија, па камоли да решаваме самите дали ќе го признаеме Косово. Ние сме марионета на Америка, ако треба денеска ќе им ја дадеме Западна Македонија на Албанците, ако така сака Америка.
Толкава ни е моќта, зависиме од богатите земји, пошто во спортивно ќе јадеме урда од курот.
И Србите им дозволија нешто на Косоварите во блисково минато, само не се сеќавам што беше со што на некој начин и самата нивна влада ја признава нивната независност...

Спортот со црквата за разлика од нашето признавање на косово е поттикнат лично од нив. Искрено спорот со црквата мене воопшто не ме занима и никогаш тој не ми бил фактор за да имам лоши односи со Срби.

Ме нервира тоа што се дигнати. Ајде ќе кажеш навивачи се, деца се, незнаат, ама правам муабет со еден дипломиран незнам каковси инжењер, и цело време потценува ли потценува.
Не само Македонија, туку се што не е Српско.
И на крај ми вика треба да ми речеш фала што сме ви ја подариле кирилцата.... ОНИ НИ ЈА ПОДАРИЛЕ КИРИЛИЦАТА :eek:

Тоа е ФАКТ, Србите гледаат со потценување кон сите соседи, затоа никој не ги сака. Знаеш зошто се најблиски со нас отколку со сите други соседи?
Пошто сите соседи ги мразат, пошто цел живот посегнувале кон тоа што не е нивно. Сите придобивки од распадот на Југославија они ги добија.
Зошто баш Србија да ги наследи спортските успеси на Југославија?
Зошто не речеме дека Македонија има титула од светско во кошарка 1990?

Ние не ги мрзиме Србите, туку едноставно јас кон нив имам статус кво однос, исто како што имам и со Босанците, и со Хрватите, и со Словенците и др.
Ама ако некој ме јебе и потценува, тој статус кво однос оди кон омраза....

Али за жал повеќето не размислуваат како мене. Србите ги гледаат како волшепства од друга планета, Ѕвезда у срцу, Нека умре ко не воли Партизан, кур ми е двор ми е.

Се учат децата да бидат Про Српски настроени на сите спортски настани, додека нивните родители незнаат дека од другата страна истите тие ги дупат со пароли Македонија е Грчка. И кај мене во маало децана прво за партизан ми навиваа, сега не смеат ни да помислат, се знае кое е клубот од нашиот град ;)
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 21:18 ---
Samo da se zna da mi je majka Makedonka, iz istocne Makedonije.
Uvek sam ponosno isticao tu cinjenicu svima, pa i Srbima...i uvek se bunio protiv iznosenja anti-makedonskih stavova pojedinih Srba, ali odsad cu dobro razmisliti kako cu da se ponasam.
Posle onoga sto sam ovde procitao, nisam siguran da zasluzujete tako nesto!
Секој нормален човек треба да се спортистави на Анти Македонските ставови на Србите, затоа што се лажни ставови.

Таа е историјата, Македонија си ги имала своите граници до 1913 година. Таа држава се викала Македонија. Али не сме биле доволно моќни заради најразни предавници, да ја задржиме. Се поделила на три дела, а Грците направиле егзодус на македонците од Егејскиот дел.
Оваа држава си е вистинската и единствената Македонија, и тој дел отсекогаш ни припаѓал на нас.
Они се плашат дека после нашата независнот, ќе си го вратиме тој дел. Ниту ние имаме сили да го вратиме, ниту пак постои таква намера.
На еден начин си купуваат гласови кај народот со подгревање на национализмот на сметка на сиромаштијата. Карта на која играат сите Балкански земји.
И покрај таков егзодус, каде што направиле етничко чистење врз наши граѓани, некој копиљ со шајкача роден во 1997 година, да ми дојде со маица Македонија е грчка, има џигерот да му го извадам.

Извини пријателе ама такви шеги Хрватите не ни кажуваат. После не се чудете зошто сме понаклони кон нив :свиркам:

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
Тоа е ФАКТ, Србите гледаат со потценување кон сите соседи, затоа никој не ги сака. Знаеш зошто се најблиски со нас отколку со сите други соседи?
Пошто сите соседи ги мразат, пошто цел живот посегнувале кон тоа што не е нивно. Сите придобивки од распадот на Југославија они ги добија.
Зошто баш Србија да ги наследи спортските успеси на Југославија?
Зошто не речеме дека Македонија има титула од светско во кошарка 1990?
To su predrasude. Kao da ih pise neki tamo Hrvat ili Albanac a ne "Makedonac". Ne zameri, ali za mene takav poput tebe ne moze da bude pravi Makedonac kad svoj nacionalni identitet gradi na mrznji prema sebi najblizem narodu, vadi iz kontesta sve moguce kako bi sve to iskoristio protiv Srba. Ti si Srbofob!
Doduse, mozda si pro-Bugarski nastorojen, a koliko cujem takvi mrze Srbe...Ok, tvoje pravo, a moje je da reagujem.
Srbi imaju dobre odnose sa vecinom suseda: sa Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, Makedonijom, pa i vecinom naroda u CG. Ne mrze nas ni u jednoj od tih zemalja. Hvala Bogu, pa ja nisam naleteo na nekog poput tebe, jer se bojim da bi neopravdano zamrzeo ceo makedonski rod. Verujem da ti slobodu daje i cinjenica da pises pod pseudonimom, al da te vidim licno sve bih ti ovo rekao u oci. Imam na to pravo kao neko ko je polu-Makedonac.
Za razliku od Srbije, cinjenica je da Makedonija ima problem sa svim susetima, sem sa Srbijom! Ali ti to "zaboravljas"...Albanci hoce da vam podele zamlju, Grcka vam ne priznaje ime i kaze da kradete njihovu anticku istoriju i identitet, Bugari kazu da Makedonci ne postoje i ne priznaju vam jeziku, prisvajaju kulturu i narodne pesme. Kad god odem na Youtube stalno se prepucavate sa Bugarima oko pesama.
Jedino zvanicna Srbija i velika veicna njenog naroda vas priznaje i uvazava! To je cinjenica, a ti izvoli pa demantuj me argumetima ako ih imas. Naravno da svugde ima i drugacijih, ali su oni brojcano potpuno zanemarljivi u Srbiji. Postoji problem crkve, ali i cinjenica da je Makedonija priznala Kosovo. Pa opet, u Srbiji ne zameraju toliko na tom vasem priznavanju Kosova, koliko pojedini ovde vade oci sa problemom crkve...iako je veca stvar kad nekome sudelujes u rasparcavanju drzave. Hocu da kazem da kada neko hoce da unosi razdor medju narodima, to moze uvek lako da uradi nalazeci razloge poput citirane persone.
Ne zelim da odgovaram na sve besmislice koje "Saber Rider" ovde prosipa, posto bi mi to oduzelo previse vremena. Misli sta hoce...za takve popu tebe me iskreno zabole, ovo pisem zbog drugih koji citaju!

Obe rodjene sestre moga oca su udate za Makedonce i nikada ni od njih i njihove dece nisam cuo ovako nesto. Siguran sam da ne misle poput tebe, pa se pitam u kakvom je "Saber Rider" podneblju odrastao kad je ovoliko nadojen hrvatskom ljubavlju a mrznjom prema Srbima?!
Mogu da zamislim kako bi moje tece Makedonci reagovale na ove bljuvotine - mislim da bi te onako lepo i socno makedonski pljunuli u lice!
Svestan sam da ovo moze da ode u pravcu prepucavanja, sto nije dobro...ali, ja nisam mogao da ne odgovorim na ovakve prozivke. Previse je takvih komentara ovde poslato da bi se sve precutalo.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Incognitus@

Во македонија народот пред се е поделен на политички на вмровци и останати ..кај нас искрено ни самите не знаеме што јадиме и пиеме па да се замараме многу со соседските земји немаме време...во Македонија има најразлично мислење за србите ..повеќето ве мразат поради тоа што навивачките српски групи се збратимени со грчките и заедно пеете Косово е Србија,Македонија е Грчка..нормално Србите како најблизок народ не сметате нас Македонците но некој неможат да заборават вашите националистички испади односно од индивидуалци кои изјавуваа се и сешто за македонија..http://www.youtube.com/watch?v=7GTCOOu5lc8...и со тоа што не ни ја признавате црквата уште повеќе се здобивте со омраза кон одредени Македонци..па од градот Охрид произлегува православието и во Македонија беше првата православна црква а вие тоа не го признавате и што очекувате??..нормално кај народите се е во ред и си се почитуваме максимално но се зависи од самиот индивидуалец..јас лично немам ништо против Србите и Србија..напротив многу ви ги поштовам женските бидејќи според мене се најубави во балканот и пошироко:D

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
To su predrasude. Kao da ih pise neki tamo Hrvat ili Albanac a ne "Makedonac". Ne zameri, ali za mene takav poput tebe ne moze da bude pravi Makedonac kad svoj nacionalni identitet gradi na mrznji prema sebi najblizem narodu, vadi iz kontesta sve moguce kako bi sve to iskoristio protiv Srba. Ti si Srbofob!
Doduse, mozda si pro-Bugarski nastorojen, a koliko cujem takvi mrze Srbe...Ok, tvoje pravo, a moje je da reagujem.
Srbi imaju dobre odnose sa vecinom suseda: sa Madjarskom, Rumunijom, Bugarskom, Makedonijom, pa i vecinom naroda u CG. Ne mrze nas ni u jednoj od tih zemalja. Hvala Bogu, pa ja nisam naleteo na nekog poput tebe, jer se bojim da bi neopravdano zamrzeo ceo makedonski rod. Verujem da ti slobodu daje i cinjenica da pises pod pseudonimom, al da te vidim licno sve bih ti ovo rekao u oci. Imam na to pravo kao neko ko je polu-Makedonac.
Za razliku od Srbije, cinjenica je da Makedonija ima problem sa svim susetima, sem sa Srbijom! Ali ti to "zaboravljas"...Albanci hoce da vam podele zamlju, Grcka vam ne priznaje ime i kaze da kradete njihovu anticku istoriju i identitet, Bugari kazu da Makedonci ne postoje i ne priznaju vam jeziku, prisvajaju kulturu i narodne pesme. Kad god odem na Youtube stalno se prepucavate sa Bugarima oko pesama.
Jedino zvanicna Srbija i velika veicna njenog naroda vas priznaje i uvazava! To je cinjenica, a ti izvoli pa demantuj me argumetima ako ih imas. Naravno da svugde ima i drugacijih, ali su oni brojcano potpuno zanemarljivi u Srbiji. Postoji problem crkve, ali i cinjenica da je Makedonija priznala Kosovo. Pa opet, u Srbiji ne zameraju toliko na tom vasem priznavanju Kosova, koliko pojedini ovde vade oci sa problemom crkve...iako je veca stvar kad nekome sudelujes u rasparcavanju drzave. Hocu da kazem da kada neko hoce da unosi razdor medju narodima, to moze uvek lako da uradi nalazeci razloge poput citirane persone.
Ne zelim da odgovaram na sve besmislice koje "Saber Rider" ovde prosipa, posto bi mi to oduzelo previse vremena. Misli sta hoce...za takve popu tebe me iskreno zabole, ovo pisem zbog drugih koji citaju!

Obe rodjene sestre moga oca su udate za Makedonce i nikada ni od njih i njihove dece nisam cuo ovako nesto. Siguran sam da ne misle poput tebe, pa se pitam u kakvom je "Saber Rider" podneblju odrastao kad je ovoliko nadojen hrvatskom ljubavlju a mrznjom prema Srbima?!
Mogu da zamislim kako bi moje tece Makedonci reagovale na ove bljuvotine - mislim da bi te onako lepo i socno makedonski pljunuli u lice!
Svestan sam da ovo moze da ode u pravcu prepucavanja, sto nije dobro...ali, ja nisam mogao da ne odgovorim na ovakve prozivke. Previse je takvih komentara ovde poslato da bi se sve precutalo.
Прв болд.......ти ќе му кажеш дали е прав Македонец или не,така ? Прав Македонец го заболе стапот за Грција,Бугари,Србија,Албанија......
Ако некој Македонец, не дај боже нема симпатии кон вас не е прав Македонец,а ? Види мајката,уште и про-бугарски настроен бил.
Епа бате,си ја најде причината зашто не ве сакаат.Посебен народ сме си,не заболе курац за нашите комшии,ок.Македонците како народ не ги мразат србите,но се повеќе и повеќе се рамнодушни кон Србија. Ако некој провоцира или покажува омраза кон нас ќе му биде вратено со иста меркаа.Со оглед на тоа како твоите сонародници,поготово помладите генераци се однесуваат кон македонците последниве години ќе има доста препуцавања и повратни реакции од наша страна.
Што има некој Македонец да го боли уво за Србија,Србите и останатите земји.Прав Македонец си ја гледа само Македонија.....тоа да ти е јасно.
Кај вториот болд би додал и Србите не ни ја признаваат цркавата (што во православниот свет е многу битна работа,со други зборови не признавање на македонска црква е како непризнавање на македонски народ).
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 22:19 ---
Иначе да не бидам скроз оф топик.
Честитки на Србија за пласман во финалето.Реално се надминаа многу себе си.До сега просечна екипа која редовно барем еднаш се бламира на секое првенство стигна до финале.Без разлика дали тоа било дома или не,пак не можеш да не вредиш,а да бидеш финалист.Штета што најдобрите играчи на Србија се во своите 30ти години и тешко ќе држат некој континуитет.Најверојатно следните 10 години нема да видат медал,но сепак еден ваков голем успех ќе го популаризира еден замрен спорт кај една спортски екстра талентирана нација.Али ќе им треба време на тие деца сега што го гледале ова и ќе почнат да тренираат да израснат во прави играчи.
Цела утакмица им идеше во прилог на србите.Се што им требаше за да победат им се погоди.Малце среќа,малце судии кои во прво полувреме, ваљда уплашени да не дојде до војна на теренот судеа како да се игра балет,малце публика и одлична игра во одбрана 60 минути и Станиќ кој одбрани се баш тогаш кога требаше.Секој пат кога Хрватска ќе почнеше да враќа приклучок он одбрани зицер.
Хрватска во прво полувреме имаше неколку прилики да отиде на поголема предност и психолошки да биде во голема предност пред почетокот на вториот дел.Станиќ не фати ниту една топка во прво полувреме,мораа тоа да го искористат.Во одбраната изиграа лошо и и дозволија на Србија да губи само минимално на полувреме.Им фалеше и малце среќа (3-4 пречки и стативи удри Хрватска,а на Србија шутеви што и баба ми ќе ги фатеше им влегоа),но тоа дефинитивно не ја одлучи утакмицата.Србија изигра одлично второ полувреме,одбраната не им се распадна во последните 20 минути како и обично,публиката очигледно ги понесе,ги натераа хрватските ракометари да се нервираат и тоа е тоа.
Уште во 40 минута кога Србија се одвои на +2 знаев дека е готово.Ги видов на клупата хрватските играчи како се расправаат меѓу себе.Тогаш го изгубија своето најјако оружни,психичката стабилност.
Уште еднаш честитки на Србија за пласманот во финале.Златото дефинитивно повеќе го заслужуваат од Данците кои некако на среќа дојдоа до финале(во полуфинале им се падна најпреценетата ракометна нација на сите времиња Шпанија и нејзе едвај ја тепаа).

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
@TheTrooper
Da, ja cu da mu kazem. Za mene je on nula od Makedonca! Imas neki problem zbog toga?! To je licno moj stav na koji imam pravo...sta je problem u tome?
Ako je kao sto pises "Што има некој Македонец да го боли уво за Србија,Србите и останатите земји.Прав Македонец си ја гледа само Македонија.....тоа да ти е јасно." onda prestanite da pljujete po Srbima vec gledajte sami sebe.
Ovde ko da sam dosao na neki hrvatski ili albanski forum bre, a ne makedonski! Fuuuuuj!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom