M
Mario Gómez
Гостин
Сител од автобусот со вга мобилна камера снимаа.
Ме заболе курот за соседите.Јас викам да не славиме толку многу оти нашата радост ги провоцира соседите.
И Наумче... која ти беше најдрага победа? - Против Србија!!!Данци идеме да ви вратиме!!!Дојчланд штета шо нема да се видиме во Лондон!
Ѕ В Е Р ! ! !
Не е поентата у тоа што е 5-то место туку што е наш најдобар досегашен резултат во ракомет и што дечките се бореа како лавови. А 5-то незнам дали е лош пласман за земја од 2 милиони во конкуренција со големи европски сили како Русија, Франција Германија Англија Шпанија и уште 40 други......Ај да видиме како Србите у Белград ќе прослават(ако) прослават..а иначе у право си до негде,лошо е 5 место да се смета за врвен резултат.
Абе твоето дете ако биде 5-ти најдобар математичар у Македонија ке го наградиш или ке го казниш -стаи малку прст на тоа кокардата...Ипак малце надувано е и партиски мотивирано.
5-то место не треба толку да се слави.
Исто ко да имаш дете и да го наградиш за добиената прелазна оценка 2 (два) .
Тоа значи само една работа, си го потценуваш детето што негативно ќе се одрази во иднина.
Уопште не патам од комплекси, секогаш го почитувам подобриот, не љубоморам на богатиот и се дивам на успешните.Добро бе брат , што си толку искомплексиран? Дај оди негде истури се, па дојди тука. Не го труј форумот со твојата недоразвиена интелегенција.
Не ги провоцираш. Смешен излагаш. Славиш нешто што за твојте соседи претставува неуспех, ако ги искључиме албанија и бугарија.Јас викам да не славиме толку многу оти нашата радост ги провоцира соседите.
Збориш за љубомора и завист,а кенкаш против вакви дочеци на ракометарите и збориш за тоа како нас Србија ни попуштила.Уопште не патам од комплекси, секогаш го почитувам подобриот, не љубоморам на богатиот и се дивам на успешните.
5-то место е успех но нема потреба од помпа. Можеби не сум интелегентен но сум реален и сепак би бил малце по критичен. Реално доколку постои зрело размислување најголем успех и почит на Европското првенство заслужува публиката. Играчите прв пат во својата кариера играа пред толкава публика ( во Македонија нема сала што може да ги збере) но не ја искористија таа предност. Од Шведска, преку Германија па до Данска. Сите утакмици што беа тесни ги прокоцкаа. Од друга страна борбата за 5 место ни ја овозможи Репрезентацијата на Србија. Јас не би го наградил тоа. Но и не би претерал со критики за да не почна она македонското, љубомора завист и све да отиде у курац.
Од сево ова најголема корист има Владата, Портата Македонија и споменикот на Александар Македонски.
Најголеми губитници се децата кој се лесно подложни на влијание и самите ракометари кој според мене незаслужено беа дочекани на ниво на Кошаркарите.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 15:34 ---
Не ги провоцираш. Смешен излагаш. Славиш нешто што за твојте соседи претставува неуспех, ако ги искључиме албанија и бугарија.
Извини другар, ама Македонија не е Србија , па 60 години да ги користеше сите бенефиции на Југославија од стадиони, сали, спортски терени, зимско рекреативни центри, школи и се останато.Најголем дел од српските репрезентативци, спортисти доаѓаат од две спортски друштва:Партизан и Ѕвезда, клубови во коишто цела Југославија вложуваше 60 години во младински школи, терени, а сето тоа им остана во наследство од распаднатата држава.Уопште не патам од комплекси, секогаш го почитувам подобриот, не љубоморам на богатиот и се дивам на успешните.
5-то место е успех но нема потреба од помпа. Можеби не сум интелегентен но сум реален и сепак би бил малце по критичен. Реално доколку постои зрело размислување најголем успех и почит на Европското првенство заслужува публиката. Играчите прв пат во својата кариера играа пред толкава публика ( во Македонија нема сала што може да ги збере) но не ја искористија таа предност. Од Шведска, преку Германија па до Данска. Сите утакмици што беа тесни ги прокоцкаа. Од друга страна борбата за 5 место ни ја овозможи Репрезентацијата на Србија. Јас не би го наградил тоа. Но и не би претерал со критики за да не почна она македонското, љубомора завист и све да отиде у курац.
Од сево ова најголема корист има Владата, Портата Македонија и споменикот на Александар Македонски.
Најголеми губитници се децата кој се лесно подложни на влијание и самите ракометари кој според мене незаслужено беа дочекани на ниво на Кошаркарите.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 15:34 ---
Не ги провоцираш. Смешен излагаш. Славиш нешто што за твојте соседи претставува неуспех, ако ги искључиме албанија и бугарија.
Koj kaжа тоа ? Не го видов тоа..Лазаров ?Данци идеме да ви вратиме!!!Дојчланд штета шо нема да се видиме во Лондон!
Ѕ В Е Р ! ! !
Такој е суграѓанин.бравоИзвини другар, ама Македонија не е Србија , па 60 години да ги користеше сите бенефиции на Југославија од стадиони, сали, спортски терени, зимско рекреативни центри, школи и се останато.Најголем дел од српските репрезентативци, спортисти доаѓаат од две спортски друштва:Партизан и Ѕвезда, клубови во коишто цела Југославија вложуваше 60 години во младински школи, терени, а сето тоа им остана во наследство од распаднатата држава.
Во Македонија се поставија нови спортски стандарди и тоа нам не радува сите.Кошарката и ракометот кај нас се кренаа за две скалила надоле.Ние можеби не освоивме злато, сребро, но со сите репрезентации можеме да играме од прва до последна минута. да се надигруваме и да победиме.Србија во ништо не е подобра од Македонија во ракомет.Тоа се докажа и на ова Европско првенство.Можеби ќе решаваа нијанси, психа, концентрација, искуство, но можеме рамноправно да се носиме со сите.
Таа борба, пожртвуваност народот ја прослави.Им го испотивме газот на сите.
Лазаров на бина, лично и персонално После Мојсо рече дека најмила победа му била против Србија и на крај Борко на прашањето дали би прифатил да е нов министер за одбрана, се сврти накај премиерот и викат: Не знам, да не му ги расипувам сметките на премиеротKoj kaжа тоа ? Не го видов тоа..Лазаров ?