Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
Абе знаеш како викаат, човек учи од сопствените грешки, а во тој поглед мислам дека Интер бајаги се поправија по доаѓањето на Бранка, види кои Се играчи дојдоа по неговото ангажирање и се ќе ти стане јасно, голем дел од нив беа клучни за успесите на Интер, поготово Ибра кој беше пред трасфер во Милан.
Само нека има тимов пари на располагање, другото без проблем на место ќе си дојде, у тоа не се сомневам, вакви какви што се сега, лимитирани во поглед на трансфер буџетот, тешко е да очекуваш одлично функционирање на трансфер пазарот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Стадионот е океј, му ветив на некој дека ќе пишам зашто е претерано да очекува дека ќе остваруваме исто како и останатите, али после полагање ич не ми се чепкаше таа тема.
Не треба да очекуваме искрено премногу од стадионот, да, ќе биде добро, но тоа дека за 3-4 години ќе бил исплатен мало морген(така беше зборов?)

Патем спомнувавте дека Интер плаќал 13 милиони годишно за стадионот што не е точно, точната бројка е 4.3 милиони.

едит:
Бранка бил во Бразил, имал ручек со агентот на Лукас и неговите родители, и го прашале дали ќе оди во Интер и овој рекол: Не, нема да оди во Интер, сака да остане во Сао Паоло.
Следното прашање е дали интер е во полпозиција за ангажман на Лукас: Не, тоа се Челзи кои се единствени што дале понуда до сега....

Алал нека му е, си шета, си доручкува, си е*е бразилки, ич не му чуе :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
Kaj најде дека точната бројка е баш 4.3м евра.
Инаку маломорген тоа дека не треба да се очекува многу од стадионот, само ако носи име на спонзор ќе се лапаат многу пари годишно, плус од приходи плус од просторот внатре што ќе се издава, продавници и триста други срања, сепак повеќе наменски ќе е внатрешниот простор, така да оние приходи од стадионот ќе бидат апла поголеми од оние сега што ги имаат од овој стадион.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 03:59 ---
Eве колку ''малку'' рипнале приходите на Арсенал откако го изградиле Емирати, на стадионот почнале да играат од 2007.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.170
Goalkeepers: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;
Defenders: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo.
Midfielders: 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho;
Forwards: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos.

Мота повреден, е сега сигурно нема да го продадеме :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
Идеален состав за Лече
Цезар, Маикон, Лусио, Самуел, Јуто, Алварез, Занети, Камби, Снајдер, Милито, Пацини.

Али знаејќи го Раниери, претпоставувам дека Фараони или Оби ќе стартуваат на сметка на Алварез и ќе се мачат при креирањето на шанси за гол.

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Абе пуштете на Сител и гледајте ги нашите лавови, после ќе збориме за Интер рано е утре играат :D

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.170
Идеален состав за Лече
Цезар, Маикон, Лусио, Самуел, Јуто, Алварез, Занети, Камби, Снајдер, Милито, Пацини.

Али знаејќи го Раниери, претпоставувам дека Фараони или Оби ќе стартуваат на сметка на Алварез и ќе се мачат при креирањето на шанси за гол.
Јас сум за 4-2-3-1
-----Занети--------Камбијасо-----
Алварез-----Снајдер-----Зарате
---------Милито(Пацини)-------------

Според скај и газета ке играме со 4-4-2 повторно без Снајдер во прв тим :)

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
Нема шанса Милито и Пацини да се растурат, поготово не Милито, ако постојат некакви дилеми напред, тие се за Пацини не и за Милито.
Како и да е во моментов почна да проработува и Пацини, секој нареден меч е многу важен за Интер, Зарате нека седи на клупа ко џокер, инаку нема ништо лошо и во тој состав ама Зарате е далеку од својата најдобра форма а ко таков ни за Сиена не е, глупо е да се ризикува.

Права прилика за Зарате ќе дојде по мечот со Рома, сега играат со Лече, па Палермо, па Рома и потоа следат две средби дома со Новара и Болоња, тука може да стартува, поготово со Новара.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
as explained by Paolillo, “In Europe the stadium makes money seven days out of seven.” Not only that, but Inter have to pay €4.3 million rent a year to the local council, who own the stadium.

Патем нели стадионот ќе се викал Факети/Морат/ватевер, тоа не знам колку е име на спонзор...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
И мене информацијата ми е од истиот извор

This is why Inter have been exploring plans for moving to a new stadium, possibly bringing to an end the famous ground sharing arrangement with Milan. San Siro is a wonderful old ground, but it is owned by the local council, which is very “detrimental” to Inter’s revenues, according to managing director Ernesto Paolillo. Not only does the club have to pay rent and maintenance of around €13 million a year, but it misses out on many opportunities through not owning the stadium.

А горе поставив слика како рапидно рипнале приходите по префрлањето на Арсенал на Емирати. Убаво вика Паолило, од новиот стадион секој ден ќе се заработува.
За името, можно е да биде прилепено некое име на спонзор, ако не се лажам Сити добиваат 50м евра на ваков начин, нека се крсти некоја секција од стадионот по Факети, некоја друга по некоја трета значајна фаца од историјата на Интер и тоа е тоа.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Eh be Mota be, da ti ebam toa neblagodarnoto kopile. Ama pak od druga strana agentot negov reche deka na Mota ne mu se dava zasluzenata pochit vo timot, i deka toj so odenje na PSG ne odi za pari, duri tamu i pomala plata ke zeme od sto zema vo Inter.

Ova sega dvete strani kako sakat ke go prevrtat, ama fakt e deka pri eden zdrav Kambi, Zaneti i Snajder, Mota mora da se bori za prvotimski status so igrachi kako Obi, Alvarez, Faraoni, Kivu, Nagatoko, Kutinjo, Poli za prv tim, sto e glupa rabota, pa mozebi zatoa bara da si odi. Isto taka moze da si odi zatoa sto bara poveke pari...

Ova sve e loso, ama najsloso od sve e sto nema da kupime zamena za nego.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
13 милиони од Интер, исто и од Милан, тоа се 26 годишно, да им идат 6 за одржување, 20 милиони чисти за стадионот е премногу.

Од стадионот секој ден ќе се заработува, али невозможно е да се споредува Италија со Англија во тој дел. Тоа со секциите е мачкање очи, се знае дека едно е име на стадион а друго е име на дел од стадионот што само тие 30.000 што редовно одат ќе го слушнат. Емирати го знаат сите веќе, Хајбери никој не го памти, дури и јас го подзаборавив.

Реков, невозможно е да се очекуваат исти приходи како тие на Барса/Реал/Манчестер бидејќи Барса прави пари како луда од маркетинг, ние до сега немаме маркетинг. Кај и да отвориш на фб од некој што бил на апсолвенстска имаш слика од Ноу Камп, од Меаца немаш... Освен ова, и ред други работи, па пред нас во заработка се Шалке, Хамбургер етц... Патем, во Милано има два голема тима, тоа е лошо и за Милан и за Интер.
Реков дека ќе се покачат приходите од стадионот, али ни приближно до Барса и Реал, освен ако се крсти стадионот по некој спонзор, тоа е веќе друг муабет, без тоа, тешко.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.764
Па и мене ми е тоа муабетот, дека без тоа ништо, инаку и периодот кога нешто се спомна Керимов и Газпром, и на fcinternews имаа напишано дека и тоа е опција, стадионот да го носи името на Газпром, а со оглед на тоа што целта на тимот ќе е што повеќе прилив на пари да имаат, постои голема веројатност и да се решат за таква опција.

Во секој случај никој не би им замерил, ако добро го разбрав Благој некоја младинска лига или академија што ти ја знам, го носи името на Факети, тоа е доволно сега за сега, инаку во иднина комотно ќе може да се преименува стадионот, периодов гледам и Њукасл го сменија името на стадионот.

Инаку и мене тие 13 милиони ептен ми изгледаат напумпано, ама минимум 5 еве сигурно одат зашто покрај киријата имаат трошоци и за одржување на стадионот, само не знам кого го плаќаат за тревата.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Па мислам дека за одржувањето е задолжен сопственикот, т.е. 99% сум сигурен дека за тие покрупни работи е он задолжен.

Иначе и јас се согласувам да носи име на спонзор, бидејќи нема друг начин да се внесат 20-30 милиони годишно кои и те како ќе дојдат добро во тимот.

Kajgana Shop

На врв Bottom