аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.522
забега темава ептен. политика вера нација општини врмо сдсм македонија пакистан попови оџи вахабисти...
Оф, ова може на долго и на широко да се тера. Немам намера да се расправам. Значи, за последен пат, никаде не реков дека треба да се верува во тоа и тоа, а не во тоа и тоа. Доколку грешам поправи ме со цитат од мојот коментар, не со трет исти пост како овие 2 што ги напиша.Незнам дали читаш што ти е напишано, најверојатно читаш но не разбираш(то е, неможам да ти помогнам). Што мешаш вахабисти во целава оваа работа? Дали ти знаеш што е вахабизам? Некако многу самоуверен му делуваш, твоите "либерални ставови", а кој одлучува дали се либерални или не. Зошто ти смета тебе ако некој е религиозен? Па не веруваат сите дека настанале од мајмуни и дека енергијата е над се. Кој си ти да им кажуваш на луѓето во што да веруваат а во што да не веруваат. Доколку твојот живот се засноваше на...., твоја работа бе човеку, дали јас ти реков што да правиш доколку твојот живот се засновал на нешто. Ти имав напишано во постот, твој живот прави што сакаш, мене не мешај ми се(но како што реков, си прочитал - не си разбрал, но не биди самобендисан да мислиш дека се што ти правиш е правилно и сите треба тебе да те следат. Ако твое човечко право е да се чувствуваш ко Македонец, ко Супермен, ко Бананамен, или незнам што друго, така мое право е ако сакам да се чувствувам и како РОБ! Ах, да заборавив да те прашам, кај виде дека некој глуми жртва или пак се прикажува како жртва?
Ти научи што е сарказам, или слабо уште?Ti go nauci angliskiot, ili slabo seuste?
Е овие ко тебе, шо се праат на удрени ми се најбољи.Што зборуваш бре човеку, што си се уплашил толку? Дали виде негде оружје? Дали некој со оружје ти мафташе пред нос? Дали некој ти се закани дека ќе те убие? Што сте кренале толкава прашина за талибанци? Какви воиствени повици се ако велиш Господ е Голем? Што ти смета знамето? Зошто ги етикетираш луѓето како вахабисти а воопшто не ги познаваш? И да се вахабисти што лошо тебе ти направиле баш тие луѓе? За каков радикализам зборите, ова е само еден обичен протест кон нешто невкусно, кон нешто безобразно. Чим видите човек со брада одма страв в коски, па чекајте бре, и тие се луѓе, нема да те изедат. На овој свет не се штетни талибанците, штетни се луѓето ко тебе кои се полни со предрасуди и наместо да ги согледаат работите, вреѓаат на сите страни, поттикнуваат омраза и сл.
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 03:18 ---
Да да, смешно ти е, знам, тебе не те засега па смешно ти е. Викни ги нека прават пародија за мајка ти, сестра ти, жена ти, за кого било од твоето семејство, и на другите ќе им е смешно, верувај. Само што за жал тогаш тебе нема да ти е смешно, затоа што тогаш тебе тоа ќе те засега
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 03:21 ---
Што е верски фундаментализам? Го користите тој термин а врска немате што значи. Немај гајле, знајме сите што е Саутпарк. Ако нешто тебе ти е интересно и смешно незначи дека на цел свет треба да му е. Почитувај ги исклучоците
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 03:24 ---
Нивно право бе човеку, што си се загрижил ти толку, или нив неможиш да ги манијачиш и ѕиркаш кај што не треба, а на жена ти од брат ти, братучед ти, пријателот ти можеш тоа да го правиш. Ти ако сакаш твојата па гола шетај ја низ град, твое право
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 03:37 ---
Незнам за што збориш, но како и да е, не те ни познавам, само видов твој пост кој се беше само не објективен, напаѓаше без основа, ги помеша сите работи и национални и религиски, па се почуствував должен да прокоментирам. Најверојатно си ме помешал/а со друг, па мислиш се познаваме
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 03:39 ---
Незнам за што збориш, но како и да е, не те ни познавам, само видов твој пост кој се беше само не објективен, напаѓаше без основа, ги помеша сите работи и национални и религиски, па се почуствував должен да прокоментирам. Најверојатно си ме помешал/а со друг, па мислиш се познаваме. Незнам кај ме банирале, ова ми е прв јузер на форумов, досега само читав и се смеев, но ете решив нешто и да прокоментирам. По муабетов очигледно си имал/а проблеми со јузерите на форумов. Дали тоа нешто ти кажува?
Абе какви молитви, какво извршување. Тоа не е ништо, не станува збор за молитви кои треба да се извршуваат во Џамија. Какви навреди од Оџите, имаш потреба од некаков превод, човек? Тоа ти е на Арапски јазик, бтв ако навистина сакаш да слушниш кое е значењето нее проблем ќе ти преведам.Препорачај, се извинувам ако навредив некого. Гестот кој го гледам на видеово извршување молитви на сред плоштат(би требело во џамија нели?), можеби и навреди од страна на оџи кои треба да шират мир и љубов како претставници на господ а не да манифестираат и предизвикуваат јавни протести, и нападот на Автобус бе човеку(недолично)- зошто е предизвикано(претпоставувам поради натписот и табличките), потенцирај причина зошто би настрадале невини, и како се идентификувани тапоглавците(маскираните) кои го предизвикаа сето ова ако би биле во тој автобус. Кривицата и долгот треба да ја сноси и плати должникот и жирантите кои го подржиле , не комшијата и негов познаник, или случаен минувач во конкретниов случај. Сето ова ме асоцираше на тој израс.
Кој знае зашто било така?Дали некој муслиман се бунеше што македонците христијани од Струга го бранеа местото кај што порано имало црква, а во то време градоначалникот сакаше да изгради нешто друго? На ова последново јас ќе ти одговорам: Не братко, никој не се бунеше, никој не бараше маани во нивниот протест, никој не ги нарече опасни по општеството, никој не ги нарече талибанци, напротив го почитувавме нивното право, и никој не им се замеша во нивните протести.
Брате мислам дека појасен пост од твојот здравје, тоа што сите се трудат да го негираат буквално треба да изгледа вака. ПоздравШто си го бранат тоа што им е свето не треба да љубомориме и овде по форум да кукаме.Тоа дека ако тие на нас не исмејуват ние нема да реагираме е друга работа.
Овие од Вевчани требаа да знаат од играчка плачка направија со свето нешто мајтап не се тера.Еве каменуван автобус заради 5-6 хумуристи недолжни ќе страдат.
Со вжештени глави никаде не одиме.
Шо ќе стане од оваа наша држава патриоти,предавници,Албанци и каури.Сите политика си терат на крај народот ќе страда и тоа некој ни крив ни должен ќе го јаде.
Вие не сте криви ама тие сепак се ваши браќа, и нормално можеби ги бранете, ама како што гледам само против постовите одете.Си ја мериш силата преку букви, или глумиш лудило на форумов? Не сме ние криви за случката па да ги читаме твоите агресивни постови, интерпретирани со закани и не артикулирани безцелни фрази...Трауматично
Пс. Гего ги отвора најпровокативните теми во последните месец дена. Тој е виновен![]()
А јас како што гледам тебе ништо не ти е јасно па изведуваш нешто.Ти научи што е сарказам, или слабо уште?
--- надополнето: 28 јануари 2012 во 10:51 ---
За тебе вадење државно знаме и ставање на знаме од држава која забранува цркви градење, не е ништо?
Исто така каменување аутобус или пароли "умрете каури" и "смрт за каури", веројатно не се ништо?
Ох, па фала богу дека тоа за вас не е ништо. Вие можете многу боље од тоа. Скоро и да заборавив на Лешок, на црквите и гробиштата во зап. Македонија, кои систематски континуирано ги сквернавите, со години.
Многу сте ми интересни коа се праите на удрени, ѓоамити зборите со некој од исланд, што не знае тука што се дешава.
А вие да се извиневте за македонското знаме?Или палење знамиња беше во име на соживот?Јас многу сум озбилен. Тие имаат шанса овој пат, како градоначалникот на вевчани, министерката за култура и организаторите јавно да се оградат од овој настан и да побараат јавно извинување, а таа личност која го направи ова да биде кривично гонет. Во спротивно ќе има други реакции. Не може тие така на своја рака да прават што сакаат.
Ние да се извинеме? некој друг требаше да направи ваков потег пред НАС!А вие да се извиневте за македонското знаме?Или палење знамиња беше во име на соживот?
http://www.dailymotion.com/video/xo3et8_tv-spektra-vesti-27-01-2011_news
Ах, жртви немаше. Можеби беше само исплашување од страна на таа група. Ако сакаа да наштетат сигурно не би го каменувале автобусот туку нешто друго би превземалеТи ке кажуваш што смееме да праиме во оваа држава талибанец еден..иди у арабија и праи што сакааш таму.На навреда ке вратиш со навреда,за исмејување и ти ке исмејуваш,али за каменување на автобус(насилство) ке биде вратено со насилство.Да не биде после жени деца..и коа работата ке отиде пре далеку немој да се прашуваш кој го почна тоа..
Тепачки,инциденти не му одговара на никој...ама треба да сватите дека колку лошо ке биде за нас толку ке биде и за вас..Освестете се дека живеете у 21 век и работите не се решаваат со каменување автобуси и калаши..Бидејки ако тргне возот нема назад,дури и ние не седиме мирно коа сме во тесно.
Епа можеби го свати тоа како мајтап ама што е така, така е.Да,требало у воздух да го кренете автобусот..далеку по продуктивно е тоа
Колку сте смотани само и колку се глеа дека плачете за внимание..Па никој у македонија не знаеше за клипов дур не го стаивте вие и почнавте да кенкате.