EП во ватерполо - Ајндховен 2012 (16-29 јануари)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
^ Базени требаат пред се за да може да се појави интерес за нови клубови, школи и лига.

За репрезентативците и те како претставува проблем базенот. Прво меѓусебна уиграност, различна игра од нивните клубови и така натаму. Друго како што спомна Џену топла вода, па треба нормални термини за тренинзи за не од 6 сабајле па 8 навечер...
Па уште кога ќе ми текне дека едно време кога двата базени не работеа одеа до Идризово да тренираат :tapp:

И ватерполистите заслужуваат поддршка исто како што добива поддршка секој натурализиран кошаркар или ракометарките на времето. Ги бранат боите на Македонија и редовно се дел од големите првенства, нешто што во фудбал пример ни е само сон.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Ја напраивме темава за пливање али ај ...

Школи(пливачки) верувајте има повеќе одколку што е потребно но се нема просторни услови, што значи базени со нормални услови. Преголем број на школи има поради тоа што секој на кој му текне си отвара школа и преку ден станува тренер по пливање. Играл порано мал фудбал му текнало тренер си станува, тоа така неможе, што тој би му можел да му објасни на пливачот нешто колку техниката на пливањето и останатите работи. Значи дека покрај што немаме базени, немаме ни кадар. Кога би ги имале овие две битни работи, пред се базени за пливањето и те како повторно ќе се врати интересот. На моите почетоци пред 12 години беше друго, имаше некој си 4 или 5 клуба сосвои школи и со голем број на деца, водата, воздухот топли милина нема подобар спорт од пливање за развој на младата личност, но верувајте да пуштиш младо дете да тренира пливање во вакви услови е рамно на лудост. Јас ајде ќе речам навикнат сум и имунитетот ми е појак па не се разболувам често. Баш пред некој ден идам на тренинг и еден родител на детенце некое мало ми вели, абре деца барајте да ви пуштат парно, што некој ова да го слушне би звучело смешно. Но сепак да не се жалам се додека има вода, макар и малото користо кое моментално само тоа ни е на располагање не се жалам.

Инаку и јас идев лани у Идризово да пливам на тој базен бидејќи немаше ниту еден друг кој функционираше во тоа време и верувај дека тој е најдобриот базен за тренинг во зима кога е ладно. Оптимална температа на водата, воздухот топол, подно греење, топли тушеви за после тренинг, буквално не ми се веруваше. Едни од ретките тренинзи во зима каде што влегувањето во вода не ми било хорор.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Ти темата си ја тераш на кај пливање цело време.
Кога сме кај ватерполистите мака им преставуваше Идризово а и воопшто немаат нормални тренинг услови тука, како репрезентација така и Работнички.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Па кога веќе зборуваме за условите, тие се, истите како за пливачите така и за ватерполистите. А што е со условите на пливачите никој не ги спомнува во какви услови тренираат, Македонија има и третопласиран маратонец(МАКЕДОНЕЦ) во ФИНА гран при серијата што со вакви услови и ваков третман како што го има тој е каде каде подобар од овој на "нашиве" ватерполисти.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Колку што знам на Кајгана нема забрана за теми за пливачи, така да не гледам кој е проблемот таму тој муабет да се прави.

А за тоа во наводници што си го ставил да не се повотрувам со истото од поназад, прочитај го пак.

P

PewDiePie

Гостин
Ма ај,со најголеми шанси од 3-те репрезентации ракометарите и кошаркарите ќе изборат пласман,овие се посраа. Брука ебате,и ме боли кур ако се хрвати,словенци црно горци,за Македонија играат,или не мора да играат за Македонија нека играат за себе,на Олимпијада можеа да играат,шупци. :facepalm:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не разбирам некои членови коишто имаа големи очекувања.
Ние никогаш не сме биле ватерполо сила, за жал, најверојатно никогаш и нема да бидеме.
Уште долго време ќе го собираме отфрлениот остаток од комшиите и ќе се надеваме на некакви си изненадувања.

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Не разбирам некои членови коишто имаа големи очекувања.
Ние никогаш не сме биле ватерполо сила, за жал, најверојатно никогаш и нема да бидеме.
Уште долго време ќе го собираме отфрлениот остаток од комшиите и ќе се надеваме на некакви си изненадувања.
Добро не ли сваќаш ? Пред европското сакаа пречек низ „триумфалната порта“и ветуваа дека ќе бидат најголемо изненадување. Ни внесоа ЛАЖНИ НАДЕЖИ. Нормално дека имавме големи очекувања и сега ги плукаме.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Добро не ли сваќаш ? Пред европското сакаа пречек низ „триумфалната порта“и ветуваа дека ќе бидат најголемо изненадување. Ни внесоа ЛАЖНИ НАДЕЖИ. Нормално дека имавме големи очекувања и сега ги плукаме.

И во Бразил така им прават кога губат, и во Франција во кошарка така се однесуваа па и сега во ракомет.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Natprevarot so Turcija go davaa na MTV?

Gledam sme pobedile sto e dobro posto na Svetskoto izgubivme vo posledniot natprevar od Turcite vo natprevarot za plasman

S

Stivie G

Гостин
Србија прв финалист. Голем ден било денес за нив. 2 полуфиналиња во еден ден.

S

Stivie G

Гостин
Moжи да бидат три финалиња во недела, ако вечер победат ракометарите. : )
Се надевам дека ке изгубат, а кое е тоа третото?Бидејки знам дека во полуфинале се во ракометот и ватерполото. А третото претпоставувам е пак ватерполо во женска конкуренција или грешам?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.368
Се надевам дека ке изгубат, а кое е тоа третото?Бидејки знам дека во полуфинале се во ракометот и ватерполото. А третото претпоставувам е пак ватерполо во женска конкуренција или грешам?
Новак, Ватерполо репрезентација и ако успеат ракометарите.
Голем успех и за нив.

Иначе очекувам противник на Србија во финалето да им биди Унгарија, а оти да не гледаме па финале Црна Гора- Србија.. :sneaky:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom