84-то издание на Оскарите

Оскарот за најдобар филм оди за...

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Се мислев како Миланка ќе го преведе Moneyball и смислив неколку преводи
1. Пари од топка
2. Топка од пари
3. Парите топка
4. Топката пари
Јас најмногу се плашам од „Паромет“ или „Паробол“

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ
Само што го изгледав 50/50 и се прашувам како нема ниту една номинација за Оскар? Од друга страна, Bridesmaids има две номинации? Bridesmaids, каде highlight-от на филмот е моментот кога женските добиваат дијареа.

Само што го изгледав 50/50 и се прашувам како нема ниту една номинација за Оскар? Од друга страна, Bridesmaids има две номинации? Bridesmaids, каде highlight-от на филмот е моментот кога женските добиваат дијареа.

Ни Gordon-Levitt ниту Dunst.. немам фаворити онака оваа година.
Туку што е со The Artist, сите на сигурно ли гласате? Како што знам уште не е излезен..
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 10:53 ---
ps кога сме кај артистот знае некој по што е правен? Имам книга Џејмс Џојс - Портрет на уметникот во младоста, и наводно по истата бил правен. Неможам да се снајдам со имдб нешто. Би ја прочитал, ден-два читање е ама ако е поврзана со филмот, онака како stand-alone ми личи малку на pretentious crap.

Туку што е со The Artist, сите на сигурно ли гласате? Како што знам уште не е излезен..
На инстинкт, бајаги е различен од другите, се чувствува желба за освежување. Мислам дека ќе го исфорсираат без никаков проблем.

Туку што е со The Artist, сите на сигурно ли гласате? Како што знам уште не е излезен...

Јеј, направил црно-бел филм, безвучен и ајде Оскар. Малце ми е безвезе што со тој критериум влегол во конкуренција. Ваљда е добар филмот ама 100 посто е заради тоа влезен. Ај сакаш заедно да снимиме филм, како доаѓаат возови кон камерата, во црно-бела техника, без звук? Едно 2 саати само возови ќе има. Ќе објасниме дека возовите се симболика на луѓето кои доаѓале и си оделе од светот порано ама сеуште ги памтиме. Може и со холокауст тоа да го поврземе. Нели?

Јеј, направил црно-бел филм, безвучен и ајде Оскар. Малце ми е безвезе што со тој критериум влегол во конкуренција. Ваљда е добар филмот ама 100 посто е заради тоа влезен. Ај сакаш заедно да снимиме филм, како доаѓаат возови кон камерата, во црно-бела техника, без звук? Едно 2 саати само возови ќе има. Ќе објасниме дека возовите се симболика на луѓето кои доаѓале и си оделе од светот порано ама сеуште ги памтиме. Може и со холокауст тоа да го поврземе. Нели?
60s n below movies explained

Extremely loud and Incredibly Close ако освои Оскар ќе се... разочарам. Али пошто е типичен Американски, ооо неее срцепарателен филм за најголемата трагедија во светот, ништо чудно и да добие.

Да ти кажам право јас не сум зачуден. Филмот ми се допадна доста ама што знам, не е некако за оскар. But then again there's Bridesmaids... Во право си уствари :D

Да ти кажам право јас не сум зачуден. Филмот ми се допадна доста ама што знам, не е некако за оскар. But then again there's Bridesmaids... Во право си уствари :D

Убав, квалитетен, чил и се тоа филм а најмалце за оскар според мене е Midnight in Paris.
Joseph барем за улога да беше номиниран, далеку од освојување, ама ипак..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom