Тоше Проески

V

Vollstandig

Гостин
Светска слава - не верувам. Но балканска, да, и чат пат накај европа. Затоа што какви дегени без глас постигнаа слави благодарение на државата и менаџерите, што кур една сека алексич без 2 грама семки имаше повеќе слава и ја слушаа али тек после тошката почнаа поеќе да го ценат и тоа за чудо србите, хрватите итн.
Македонците, нормално откако умре и им го испраа мозокот на ТВ почнаа да рикаат, викаат, коси корнат и останати жалопојски традиции да изведуваат.
Светска слава, ако те промовира државата и вложува валјда, имаше извонреден геј глас, ајде да не сум толку негативен ќе речам НЕЖЕН, си пееше баладички, го сакаа чупиња, по некој ропак и така натака. Што кога фраер кој го викал вошка, педер, и други сочни зборови го тетовира на грб и е ожалостен? Следното лето сигурно атракција ќе бидат плажите низ охрид, особено дојран, па чат-пат и преспанско езеро, ако воопшто има некој тату мајстор, низ тие предели да се нагледате, тетовирани тошо-проевски фанови. Можете да го овековечите моментот, и да ги уценувате, а сигурно се каат истите, поради педеросувањето на истиот им нивни омилен лик на тетоважата.

B

BrunoFresh

Гостин
Се согласувам со погорните мислења и баш тоа истото ќе го напишам и јас затоа што морам да се искажам.

Баш на денот на неговиот роденден или датумот кога почина, баш тогаш знаат да објават статии или прашаат за Тоше. Било тоа да е да е на форум, дали е тоа на некој МАКЕДОНСКИ портал, или било каде, само тогаш знаат да го спомнат неговото име, слава и пред се неговото одамнешно постоење. Ако сте толку големи љубители на Тоше, вие ќе го следите неговото име, слава и све друго, на секој втори ден што се вели. Искрено јас бев обожавател на Тоше, затоа што имаше стварно добри песни кој и ден денес никој македонски пејач неможи да го стаса, па ни да допре толку колку тој со неговите песни, но не сум затрескан толку за него колку што има некои други.
Со вавки баш теми и статии објавени само на денот кога почина или неговиот роденден, се срамите самите вие пред покојниот Тоше. Или следете го тоа и правете го почесто или воопшто не правете.

п.с. И овој роденден нека му е "среќен" (Го ставив во наводници затоа што е веќе починат, да нема недоразбирање)

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Факт е тоа дека по неговата смрт доби најголема слава и највеќе тогаш го слушаа, признавам не бев некој голем фан негов, му знаев неколку песни, но што се однесува на прашањето Тоше постигна светска слава.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Сигурно ќе имаше европска ќе го бараа насекаде низ европа а башка ќе си завршеше факултет и можеше како оперски пејач да настапува насекаде низ светот малку ли е тоа.

Но сигурно добро знаел он колку и како се заработуваат добри пари.......................

Член од
13 март 2011
Мислења
2.281
Поени од реакции
2.001
Прашањево е глупаво, оти неможе ние да знаеме дали ќе постигнел светска слава, освен ако не е тука он и да видиме шо како ќе се одвива во неговата кариера.

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.991
но што се однесува на прашањето Тоше постигна светска слава.
Абе готово, во цела Србија и Хрватска го знаеа и он со тоа „постигнал светска слава“... Кој чул за него надвор од Балканов не зезај....

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Абе готово, во цела Србија и Хрватска го знаеа и он со тоа „постигнал светска слава“... Кој чул за него надвор од Балканов не зезај....
Имаат чуено, и што е според тебе слава ? американски гомнари кои што се прогласуваат со неколку хитови за најдобри пеачи ? Ма ајде бе, Тоше можеже да се носи со секој светски пеач ;)

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.126
Поени од реакции
3.991
Имаат чуено, и што е според тебе слава ? американски гомнари кои што се прогласуваат со неколку хитови за најдобри пеачи ? Ма ајде бе, Тоше можеже да се носи со секој светски пеач ;)
Па ти си тој што очигледно незнае што значи слава - Слава не значи да си добар туку да си познат, така да нема врска дали си најдобар пејач или некој лингур ко Џастин Бибер, ако за Џастин Бибер знае цел свет а за Тоше надвор од Балканов немаат чуено ни 0.01% од луѓето тогаш кој е попознат, Тоше или Џастин?

Тоа дека може да се носи со секој светски пеач е точно, ама да кажеш дека сегде го знаат е чиста глупост или дека е попознат од некои „Американски гомнари“ (еве пример Џастин Бибер како типичен лигуш, јес да неам појм од каде е), демек ако отидеш во Англија или Франција и спомнеш Тоше, некој ќе знае за него, прикаски за мали деца... Така да дај не летајте у облаци... Мислам јас имам целосен респект за Тоше и се, али вакви тврдења дека постигнал светска слава итн ми се стварно смешни и наивни, немора да се согласиш со мене али у секој случај мислам дека треба некој ептен слеп и наивен да е такво нешто да мисли...

Kajgana Shop

На врв Bottom