Сонови, толкување на сонови

Член од
3 јуни 2011
Мислења
69
Поени од реакции
24
nokeska sonuvav kako sum vo ucilishteto vo koe ucev osnovno... vo sonot sum malo dete od cetvrto odd. ucilishteto e isto kako shto beshe togash vo toa vreme, bidejki beshe staro, imashe edna prostorija koja beshe polna so prashina, otpadoci, drva, skrsheni stolcinja...
sedam vo shkolskiot dvor i go gledam ucitelot kako stoi so eden drug, nepoznat maz i mnogu seriozno razgovaraat. se dobliziv do niv i svativ deka nepoznatiot covek bil nekoj detektiv i baral informacii za nekoj ucitel shto rabotel vo toa ucilishte, ucitelot se vodel kako isceznat, a so nego iscenale i vazni predmeti...
vo toj moment mi doaga slika, kako sekjavanje... kako jas sum go ubila ucitelot, sum go isekla na parcinja i sum go zakopala vo edna kutija, vo prostorijata koja pogore ja opishuvav... vrednite predmeti bile kaj mene, a samo eden od niv ostanal vo kutijata zaedno so mrtviot ucitel.
pocnav da panicam, neznaev shto da pravam, mnogu golema maka cuvstvuvav vo sonot... neznam shto mi beshe poteshko, dali pomislata na toa shto sum go napravila ili pomislata deka mozat da me otkrijat.
nemozev da izdrzam i na detektivot mu priznav se... a toj pocna da se smee, ne mi veruvashe... sakav da go odnesam do dokazite, megutoa toj ne beshe zainteresiran...
vo toj moment ushte poveke se voznemiriv i se razbudiv

potoa sonuvav kako se vozam vo voz, zaedno so moite deca... kako da bevme nekade niz sred dzungla...
zabelezav deka pomaliot sin ima golema dupka na gkavata, a niz nea pominuva nekakva cevka, koja postojano mu se izmestuva od mestoto i toj sam si ja mesti... do nas sedeshe i baba mi, koja e stara i bolna, a vo sonot beshe zdrava, nasmeana, mnogu pomlada...
baba mi mi rece deka deteto mi umrelo, ama lekarite mu ja stavile taa cevka za da moze povtorno da go oziveat... prashuvam kako e mozno toa, a baba mi mi kazuva deka deteto momentalno zivee poradi bateriite shto mu gi stavile... go poglednav i svativ deka e kukla, robot...
go poglednav i drugiot sin... i toj isto...
potoa se simnavme od vozot, sednavme na edna klupa, dojde majkami zaedno so nekoi nejzini braucetki koi ne gi poznavam... sedime, pravime nekoi nabitni muabeti... koga odednash se pojavi eden prijatel od detstvoto koj go nemam videno 7-8 godini...
mnogu bev srekna, go gushkav, se raduvav, mu postaviv bezbroj prashanja, a toj beshe laden, celo vreme samo jadeshe neshto i ne mi obrnuvashe vnimanie...
mnogu se razocarav i sakav da si odam doma... decata mi gi nemashe, nikoj ne znaeshe kade se... gi barav nasekade, dolgo vreme gi barav i ne gi najdov
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 14:41 ---
... ili pak si imala nedorazbiranja so nejze vo posledno vreme... nishto strashno, neka ne te maci
Se zacudiv!! I jas istata vecer sonuvav uciliste ,i go prativ sonot na Sattva preku pp,sega i tebe ke ti pratam :)))

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Ми се случува да сонувам како читам некоја книга и буквално низ целиот сон си читам убаво составени реченици, се убаво напишано :) исто така и телеонски броеви :)

Еве еден од моите забегани соништа:
Сонував едно полјана и на неа дрвена куќа, влего во неа и внтре имаше расфрлано по подот макарони и јас ги собирав :) и излегов од другиот влез и погледнав во небото и се појави некој лик а на полјаната имаше објект (ке ставм слика) и ликот од небото ми кажа да се вратам назат бидејку од таа стран мемам никаков излез :) ок тој објект прв пат најискрно во сонот го видова, а после некое време го гледав филмот Friends with Benefits и таму го видов истиот објект и многу ми беше чудно, не знам зошто :) кој го гледал филмот може ќе му текне на таа сцена :) тапа слика не можев да најдам посоодветна али тоа од лево го сонував.
o_O

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
ја сонував девојката од моите соништа како седиме кај мене у соба на подот, и наеднаш од под кревет почнаа да излегуваат лебарки. Ја забележив првата, и се обидов да ја фатам со рака пред да ја види... ја фатив, ама после излезе уште една, па уште една... и уште многу и испаничив почнав да ги мавам сите така цел посрамен се свртев накај неа и гледам дека и она почна да собира со мене заедно и почнавме да се смееме. Излегов да најдам некоја кеса или канта за ѓубре и кога се вратив ја немаше. Собата изгледаше поинаку осветлена, наеднаш многу луѓе се појавиа наоколу, како некоја забава да има кај мене и ме прашуваа свашта со цел да заборавам на неа да не ја барам.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
ја сонував девојката од моите соништа како седиме кај мене у соба на подот, и наеднаш од под кревет почнаа да излегуваат лебарки. Ја забележив првата, и се обидов да ја фатам со рака пред да ја види... ја фатив, ама после излезе уште една, па уште една... и уште многу и испаничив почнав да ги мавам сите така цел посрамен се свртев накај неа и гледам дека и она почна да собира со мене заедно и почнавме да се смееме. Излегов да најдам некоја кеса или канта за ѓубре и кога се вратив ја немаше. Собата изгледаше поинаку осветлена, наеднаш многу луѓе се појавиа наоколу, како некоја забава да има кај мене и ме прашуваа свашта со цел да заборавам на неа да не ја барам.
Eве мое толкување,
Сонување на лебарки означува дека стравуваш од непријатности. Тоа што си ги фаќал, значи дека се надеваш на подобри денови. Што си сонувал ја „ девојката од своите соништа “ означува дека се плашиш да не те разочара. Смеењето означува дека се плашиш од проблеми. Сонувањето на многу луѓе означува дека се надеваш на помош од пријателите.
Се чини, дека овој твој сон, е рефлексија на универзалното прашање, дали е добро да бараме совршенство или да се задоволиме со постоечката просечност.

Член од
27 март 2011
Мислења
359
Поени од реакции
159
primetiv deka vo moite sonishta postojano ima nekoj covek, najcesto postar... celo vreme me sledi, najcesto mi pomaga
imav nekoe svoe tolkuvanje za toa, ama se poveke se somnevam vo istoto
... ?????
znaes koj mislam deka e toa eden od tvoite roditeli,onoj so koj cesto si imala nedorazbiranja,i seuste gi imas nekoi seuste nerascisteni raboti toa ti go kazuva potsvesta,mislam deka treba da zboruvas i da se soocis so niv
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 21:02 ---
of,jas sonuvav deka veslav vo camec i spasiv bebe koe plutase prevrteno vo rekata no ne bese mrtvo koa go krenav,go staiv vo camecot,bilo nekakov natprevar i koa stignav do celta tamu vidov zena pokraj rekata sto se porodila stotuku,placese i si go barase bebeto,i jas im go dadov i vednas izbegav,ne mozev da gi podnesam nivnite zablagodaruvanja-se osekav kako da ne gi zasluzuvam

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
A

AnFem

Гостин
Сонував како имам секс со некаква сенка. Собата ми беше иста како да сум будна и да ја гледам. До детал! Мислев дека сенката е дечко ми, ама потоа го видов него дека спие. И одеднаш се испојави еден непознат човек, облечен во бело. Се исплашив и кога почнав да викам, исчезна се!
Многу гадни сонов имам во последно време, психава ми е лудило, најчесто имам кошмари. Неколку пати сонував и стаорец, кога сив, кога бел..

S

Sattva

Гостин
Сонував како имам секс со некаква сенка. Собата ми беше иста како да сум будна и да ја гледам. До детал! Мислев дека сенката е дечко ми, ама потоа го видов него дека спие. И одеднаш се испојави еден непознат човек, облечен во бело. Се исплашив и кога почнав да викам, исчезна се!
Многу гадни сонов имам во последно време, психава ми е лудило, најчесто имам кошмари. Неколку пати сонував и стаорец, кога сив, кога бел..
Колку беше “реално“ тоа доживување?

S

Sattva

Гостин
Сигурно ги имам отворено очите и сум ја гледала собата... Не ми е прв пат ова со сенкава...
Конкретно “интимните односи“, ги доживуваше директно или од друга перспектива (во улога на набљудувач)?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Пред некој ден сонував сон, кој го памтам во детали до ден денес.
Се одвиваше следново: Бев во куќа(ваљда на Водно според уличките) со друштво од 5-6 души од кои познаници ми беа само еден или двајца.Сме се смееле, сме се зезале и јас сум искочила кај колата моја(дури и каква кола памтам беше ма да до сеа не сум чула за таква кола и серија а потоа на нет видов дека стварно постои)и сум ја возела низ град со средна брзина но сум застанувала за пешаци и слични ствари.Сум ја возела така едно саат време и се вратив пак кај куќата, и искочив од кола за да викнам еден од познаниците да ми помогне да ја паркирам.Арно ама, се враќам со тој и гледам колата ми ја нема, и првото што ми дошло на ум е дека сум заборавила да кренам ручна и се стркалала надоле:icon_lol: Што значи сонов баш ме интересира, ако има некој да го протолкува ќе бидам благодарна =]

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Пред некој ден сонував сон, кој го памтам во детали до ден денес.
Се одвиваше следново: Бев во куќа(ваљда на Водно според уличките) со друштво од 5-6 души од кои познаници ми беа само еден или двајца.Сме се смееле, сме се зезале и јас сум искочила кај колата моја(дури и каква кола памтам беше ма да до сеа не сум чула за таква кола и серија а потоа на нет видов дека стварно постои)и сум ја возела низ град со средна брзина но сум застанувала за пешаци и слични ствари.Сум ја возела така едно саат време и се вратив пак кај куќата, и искочив од кола за да викнам еден од познаниците да ми помогне да ја паркирам.Арно ама, се враќам со тој и гледам колата ми ја нема, и првото што ми дошло на ум е дека сум заборавила да кренам ручна и се стркалала надоле:icon_lol: Што значи сонов баш ме интересира, ако има некој да го протолкува ќе бидам благодарна =]
Eве го моето толкување.
Сонувањето на куќа, означува дека посакуваш удобен и сигурен живот. Сонувањето на друштво од познати и непознати, означува дека те очекува некоја важна задача. Тоа што во друштвото биле повеќе непознати одколку познати, означува дека не си сигурна во сопствениот успех. Тоа што се смееле, означува дека не си сигурна во исходот. Возењето на кола означува надеж во брз успех. Барањето на помош означува дека се плашиш од некаква опасност. Тоа што колата се стркалала надоле ја означува желбата за радосен завршеток на задача.
Твојот сон навестува дека се подготвуваш за некоја важна работа или одлука. Секако дека твоите пријатели и роднини ќе ти бидат напомош, но како и секогаш, главната „ одлука “ ја донесуваме сами. Не треба да се плашиш во неуспех, бидејќи кој верува во успех, тој ќе успее.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
незнам каде прочитав али ќе се потрдудам да го најдам тоа дека, секоја вечер сонуваме сон но на некои се само сеќаваме :)

Член од
29 јануари 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
sakam da pram za sonot so go sonvam nekolku dena go sonvam edno dete so ucit so mene nego go sakat moja najdobra drugarka so nego na son se imame izmuvano nekolku pati zavcera go sonvev toj mi rece samo ti najmnogu me sakas a vcera go sonvev vo skolono vo osnovno bevme izbrani da igrame I jas ne sum sakala zosto bilo so nego I toj si ojde ko se odev jas go sretnav I se udriv vo nego I toj mi rece razberi deka te sakam I posle sme se vratile da igrame vo skoloto sami ve molam da mi kazete so znacit fala odnapred

Kajgana Shop

На врв Bottom