Сонови, толкување на сонови

Член од
3 јануари 2012
Мислења
8
Поени од реакции
2
Еве мое толкување.
Чистењето значи дека нешто, најверојатно некој домашен проблем, постојано ја преокупира и загрижува.Ѓубрето означува парични проблеми. Водата означува грижа за нечие здравје
--- надополнето: 13 јануари 2012 во 15:21 ---
Fala mnnogu..

Nokjeska sonuvav kako sestrata na mojot decko mi nosi nakit, prsten koj go kupila za mene i mi go stava na prstot na koj se nosi burma, a majkata od decko mi mi go baknuva prstenot, pa potoa mi pokazuva obetki golemi preubavi sto si gi kupila za nea, pa probuvam edni drugi golemi svetkavi i vikam daj mi katalog sakam i jas da si naracam.. i uste mnogu sonuvav ama ne mozam sega da se setam.. ??

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
Мислам дека, во твојот случај, Старецот ја претставува мудроста и духовната моќ. Тука е директно да те насочи, во зависност од пораката што ја носи (не само вербална), да ти помогне да го пронајдеш вистинскиот пат.
Пак ли го сонуваше? :)
vo posledniot son, shto go napishav, beshe covek shto samo jas go gledam, nekoj moj rodnina... ama i vo predhodnite sonishta go ima, razlicen e fizicki, megutoa cuvstvoto e isto...
fala na tolkuvanjeto :*

Член од
24 ноември 2011
Мислења
196
Поени од реакции
111
Веќе 5 ноќи сонувам како некој краде нешто.
и јас често сонувам такво нешто и цело време обвинувам погрешен човек што не го ни знам и продолжувам да се сомневам дека тоа е мојот нај бест другар ама нешто не ми дава да го обвинам
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 22:34 ---
И тебе ќе ти пишам пп :)
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 17:47 ---
Еден пријател чекал друштво кај него дома (во мојата куќа), јас сум отишла во мојата соба малце да се средам. Сум слушала како тие веќе почнале да доаѓаат, додека пред огледалото сум ставала маскара... всушност биле две, ама и двете биле полни со вода, која истекувала од амбалажите (иако делува небитно, овој момент мене ми беше доста чуден)... Им се придружив... таму беше еден мој братучед... до мене седна еден мој екс бф... беше многу разнежнет, што не е толку својствено за него... После тоа, тој стана, и дури тогаш приметив дека уште сум во пижама, на места испокината... и сум успеала лесно да се прикрадам од него, да се преслечам.
Тука се случуваа некои глупости... но интересно е што, уште кога влегов во собата, ми се придружи едно мало девојче, кое го гушкав без престан, го бакнував... и мислам дека исчезна во моментот кога јас излегов...
Понатаму продолжувам да одам по една уличка со братучедот(или тетка ми... а можеби беа и двајцата), сум носела со мене еден буќет билки (најверојатно кантарион), не знам како сум ги собирала од уличката... и директно се наоѓам со тетка ми пред едно стадо... хмм... не знам за какви животинчиња се работеше (можно е да беа овци... или кучиња :confused:), кое беше во сопственост на една жена што ја познавам, која стоеше на самиот раб од ливадата, т.е. и се гледаше само горната половина од телото, другата стоеше на самата стрмнина. Не знам како сме се нашле долу од стрмнината... сум размислувала цело време, како е можно таа да стоела на самиот врв (нејзе веќе ја немаше во таа слика, беше на ливадата...), дали била седната на една гранка од дрвото кое се наоѓаше таму... размислував, откако ќе ги собереме јајцата расфрлани низ целиот простор, како би се искачиле да и ги дадеме :confused: И сум собирала едно купче, па друго... мали, големи... не знам од што птица беа, целите беа точкасти... и застанав да соберам уште едно... и тоа беше јато од пеперутки, у ствари молци, но јас ги гледав како јајца, иако сакав да тргнам некои од мене (бидејки, реално, многу се плашам од тој инсект), поготово оние кои пробуваа да летаат по моето тело :unsure: И откако ги собрав сите, веќе не ни размислував дали можам или неможам да се искачам... само продолжив.
ти Sattva мн ми сонуваш језиво, ти завидувам:(

Член од
15 јануари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
2
Светите оци за сонот белат: Човек кој му верува на сонот наликува на човек кој трча по сопствената сенка!
Ако нешто се сонувате и се разбудите наспани и свежи тоа значи дека сонот е од духот на доброто, а доколку се разбудите ненаспани и вознемирени значи дека сонот е од духот на злото...

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Jas postojano sonuvam deka me progonuva eden moj rodnina i saka da me ubie, a ja se nekako uspevam da mu izbegam.
Inaku so rodninata ne sum ni skarana, nitu nesto si imame zamereno. E da, toj e vo stvarnost inspektor vo policija...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Jas postojano sonuvam deka me progonuva eden moj rodnina i saka da me ubie, a ja se nekako uspevam da mu izbegam.
Inaku so rodninata ne sum ni skarana, nitu nesto si imame zamereno. E da, toj e vo stvarnost inspektor vo policija...
Ова е моето толкување
Интересно е што постојано сонуваш еден ист сон, во кој цело време „ главната роља ја игра “ тој твој роднина. Веројатно тој има некои особини кој ти асоцираат на нешто друго или на некоја ситуација или на некоја друга личност или на нечии особини. Тоа што сака да „ те убие “ е знак дека веројатно се плашиш од некоја ( физичка или духовна ) повреда. Тоа што те прогонува означува дека се плашиш од некоја болест Можеби тој твој роднина или некој нему близок доживеал ситуации од кои сега ти свесно или несвесно стравуваш. Сама размисли што кај твојот роднина е посебно па да стално го сонуваш..

Член од
31 октомври 2009
Мислења
4
Поени од реакции
0
Sto znaci da sonuvas kako nekoj te predupreduva da vnimavas deka nekoj saka da ti nasteti ?!

Член од
2 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
81
Две вечери по ред сонувам како чувам и си играм со мало девојче. Во првиот сон беше бебе, а во вториот имаше околу 3 или 4 години, многу беше слатка :) имаше темно кафена коса собрана во кики. Додека си играв со нив бев многу среќна. :)

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ова е моето толкување
Интересно е што постојано сонуваш еден ист сон, во кој цело време „ главната роља ја игра “ тој твој роднина. Веројатно тој има некои особини кој ти асоцираат на нешто друго или на некоја ситуација или на некоја друга личност или на нечии особини. Тоа што сака да „ те убие “ е знак дека веројатно се плашиш од некоја ( физичка или духовна ) повреда. Тоа што те прогонува означува дека се плашиш од некоја болест Можеби тој твој роднина или некој нему близок доживеал ситуации од кои сега ти свесно или несвесно стравуваш. Сама размисли што кај твојот роднина е посебно па да стално го сонуваш..
najcudno e bas toa sto nema nisto posebno sto me vrzuva za nego ili da e on nesto posebno da mi pomognal, ili nastetil..

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Две вечери по ред сонувам како чувам и си играм со мало девојче. Во првиот сон беше бебе, а во вториот имаше околу 3 или 4 години, многу беше слатка :) имаше темно кафена коса собрана во кики. Додека си играв со нив бев многу среќна. :)
Eве го мое толкување.
Ти си сонувала многу убав сон.
Сонување на бебе, означува неочекувана среќа и радост во фамилијата; дете кое си игра, означува среќа во бракот; ако детето трча во играта, означува нови значајни и трајни познанства.
Се на се многу пријатен сон. Моја препорака, ако не си мажена, се ближи таков настан. Ако пак си мажена, очекувај нешто убаво.
Сите ние често ги сонуваме нашите желби.

Џ

ЏинЏер

Гостин
Пред некоја вечер сонував дека умрела мајка ми. Во сонот воопшто не ја видов неа,туку некој ми кажа дека умрела и после тоа целиот сон беше ко некоја психолошка борба со самата себеси, како се трудам да бидам силна, да ги утешам другите и сл. Последно што памтам е дека се спремавме за погребот и после тоа се разбудив... Дали некој може да ми го протолкува значењето на овој сон пошто иако не верувам во такви ствари, ова веќе неколку дена ме мачи.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Пред некоја вечер сонував дека умрела мајка ми. Во сонот воопшто не ја видов неа,туку некој ми кажа дека умрела и после тоа целиот сон беше ко некоја психолошка борба со самата себеси, како се трудам да бидам силна, да ги утешам другите и сл. Последно што памтам е дека се спремавме за погребот и после тоа се разбудив... Дали некој може да ми го протолкува значењето на овој сон пошто иако не верувам во такви ствари, ова веќе неколку дена ме мачи.
Дали твојата мајка, во реалноста, е жива?

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Жива и здрава како дрен.
Eве го моето толкување:
Да се сонува жива мајка како умрена е знак дека стравуваш од неизвесноста на иднината. Да се сонува погреб на близок роднина, означува дека стравуваш од тешкоти, например некоја материјална загуба или болест. Утешувањето на роднините и пријателите означува дека веруваш и имаш искрени роднини и пријатели.
Негледам ништо необично во твојот сон. Родителите, а посебно мајката на секого ни се основна заштита во детството. Затоа тој период го нарекуваме „ среќно детство “и секој од нас и кога е многу постар од тебе се сеќава на тој период од животот и бара поткрепа во него. Но сите, еден ден, пораснуваме и се одвојуваме од родителите за да можеме да станеме и самите родители. Затоа немој да стравуваш, храбро напред, твоите родители, роднини и пријатели и натаму ќе ти бидат поткрепа.

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
nokeska sonuvav kako sum vo ucilishteto vo koe ucev osnovno... vo sonot sum malo dete od cetvrto odd. ucilishteto e isto kako shto beshe togash vo toa vreme, bidejki beshe staro, imashe edna prostorija koja beshe polna so prashina, otpadoci, drva, skrsheni stolcinja...
sedam vo shkolskiot dvor i go gledam ucitelot kako stoi so eden drug, nepoznat maz i mnogu seriozno razgovaraat. se dobliziv do niv i svativ deka nepoznatiot covek bil nekoj detektiv i baral informacii za nekoj ucitel shto rabotel vo toa ucilishte, ucitelot se vodel kako isceznat, a so nego iscenale i vazni predmeti...
vo toj moment mi doaga slika, kako sekjavanje... kako jas sum go ubila ucitelot, sum go isekla na parcinja i sum go zakopala vo edna kutija, vo prostorijata koja pogore ja opishuvav... vrednite predmeti bile kaj mene, a samo eden od niv ostanal vo kutijata zaedno so mrtviot ucitel.
pocnav da panicam, neznaev shto da pravam, mnogu golema maka cuvstvuvav vo sonot... neznam shto mi beshe poteshko, dali pomislata na toa shto sum go napravila ili pomislata deka mozat da me otkrijat.
nemozev da izdrzam i na detektivot mu priznav se... a toj pocna da se smee, ne mi veruvashe... sakav da go odnesam do dokazite, megutoa toj ne beshe zainteresiran...
vo toj moment ushte poveke se voznemiriv i se razbudiv

potoa sonuvav kako se vozam vo voz, zaedno so moite deca... kako da bevme nekade niz sred dzungla...
zabelezav deka pomaliot sin ima golema dupka na gkavata, a niz nea pominuva nekakva cevka, koja postojano mu se izmestuva od mestoto i toj sam si ja mesti... do nas sedeshe i baba mi, koja e stara i bolna, a vo sonot beshe zdrava, nasmeana, mnogu pomlada...
baba mi mi rece deka deteto mi umrelo, ama lekarite mu ja stavile taa cevka za da moze povtorno da go oziveat... prashuvam kako e mozno toa, a baba mi mi kazuva deka deteto momentalno zivee poradi bateriite shto mu gi stavile... go poglednav i svativ deka e kukla, robot...
go poglednav i drugiot sin... i toj isto...
potoa se simnavme od vozot, sednavme na edna klupa, dojde majkami zaedno so nekoi nejzini braucetki koi ne gi poznavam... sedime, pravime nekoi nabitni muabeti... koga odednash se pojavi eden prijatel od detstvoto koj go nemam videno 7-8 godini...
mnogu bev srekna, go gushkav, se raduvav, mu postaviv bezbroj prashanja, a toj beshe laden, celo vreme samo jadeshe neshto i ne mi obrnuvashe vnimanie...
mnogu se razocarav i sakav da si odam doma... decata mi gi nemashe, nikoj ne znaeshe kade se... gi barav nasekade, dolgo vreme gi barav i ne gi najdov
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 14:41 ---
... ili pak si imala nedorazbiranja so nejze vo posledno vreme... nishto strashno, neka ne te maci

Kajgana Shop

На врв Bottom