Алфа Ромео

Член од
18 мај 2010
Мислења
12
Поени од реакции
5
aj mrsh
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 23:36 ---
Убо е да се најде некоја убава Алфа постара така до 1500 евра...
Имаше една се вртеше низ огласник пред неколку месеци од 1971 година...300 евра да не беше...
slucajno da ne bese giulia super taa bese moja

Член од
18 мај 2010
Мислења
12
Поени од реакции
5
na kogo be ti marsh ., tri alfi shto izvozel.,... aj kaj toni vo arachinovo na servis;)
greska prijatel mislev na onoj koj pisa ne gi sakam alfa romeo kolite,tapa ova forumov uste nezz da go koristam :P
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 23:55 ---
za trkackite alfi ne razgovarame za potencijalitet na alfa motorite isto luksuzi mn. nema.... ali za se dr. karoserija, mehanika i elektrika po arno e da ne komentirame, (potrsuvacka na gorivo i motorno ulje-bez zborovi,cudni zvuci,krikovi struenjeto na vozduhot vo enterierot na autoto dihtoni na prozori i vratite lele majko.......de centralna se blokira,prozori ne se zatvaraat .........i TN..........)
zatoa sto jas vozev alfa romeo pred 10-12god.( nisto detalno za motorite na ALFA ) 75-20 TS, 155-25 V6,156-20 TS 16V i 24JTD i gi uvidov... i od 2000g navaka vozam samo germanski auta.......
pa i razlika li e......:helou:
od alfa nema nikoj pravo da bara kvalitetna elektronika,stedlivost,neznam ova neznam ona toa ne e duhot na alfata vistinskiot duh na alfa e trkackiot-sportskiot a posto ti se palis na drugive raboti za tebe moze bmw i mercedes da si zaspies na volan u sred voznja za merak i da slusas kako si klokoti motorot ;)
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 00:07 ---
jas imav nekolku gjulii super so 2 i 4 farovi napred ednata od niv bese giulia super 1.6 100konja od 1970ta,zs bese malce i skapana imase negde okolu 900 kila pa toa bese GRRROM lugje ogan od auspuh site komsii mislea deka e nekoe ferrari pred zgrada,toa ne se upravuva toa e moja prva ljubov na koja se nauciv da vozam koga bev 5to odd. tie se nezaboravni momenti uste se ezham koga ke pomislam na taa kola osven volan,pedali i menjac nemase nisto drugo toa e toa trkackoto vo alfa 200km/h gi gazese ko nisto tie performansi den denes gi nemaat kolive!!
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 00:14 ---
greska prijatel mislev na onoj koj pisa ne gi sakam alfa romeo kolite,tapa ova forumov uste nezz da go koristam :P
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 23:55 ---

od alfa nema nikoj pravo da bara kvalitetna elektronika,stedlivost,neznam ova neznam ona toa ne e duhot na alfata vistinskiot duh na alfa e trkackiot-sportskiot a posto ti se palis na drugive raboti za tebe moze bmw i mercedes da si zaspies na volan u sred voznja za merak i da slusas kako si klokoti motorot ;)
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 00:07 ---
jas imav nekolku gjulii super so 2 i 4 farovi napred ednata od niv bese giulia super 1.6 100konja od 1970ta,zs bese malce i skapana imase negde okolu 900 kila pa toa bese GRRROM lugje ogan od auspuh site komsii mislea deka e nekoe ferrari pred zgrada,toa ne se upravuva toa e moja prva ljubov na koja se nauciv da vozam koga bev 5to odd. tie se nezaboravni momenti uste se ezham koga ke pomislam na taa kola osven volan,pedali i menjac nemase nisto drugo toa e toa trkackoto vo alfa 200km/h gi gazese ko nisto tie performansi den denes gi nemaat kolive!!
toa sto bese skapana odozdola e krivica na tatko mi 5 godini sedese alfata vo vlazna garaza duri i mof pocna da raste na nea korodira rezervoarot pa ja vozevme direkt crevo u koka kola sise od 2 litara tie bea dovolni kolku da se zapali toa cudo hahahahaha veruvajte vredese za site pari :))
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 00:50 ---
''bez srce site ke bevme samo masini'' epa sega vie videte sto sakate,samo prevozno sredstvo da ve preveze od A do B?!ili navistina da uzivas znaci merak da ti bide da ja sakas kolata,dokolu imate strast prema kolite se znae sto se postuva...

Член од
18 мај 2010
Мислења
12
Поени од реакции
5
gi Poshtuvam site koli,marki i modeli no samo za alfa ima mesto vo srceto...toa e vistinska ljubov,strast prema nesto kako shto e za fudblaski klub,drzhava i slicno :))

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ја чуваш уште џулијата?Ако ја чуваш дај закачи некој слики.

Член од
21 август 2010
Мислења
15
Поени од реакции
3
Горд сопственик на Алфа Ромео 147

Поголемиот дел од муабетите што се вртат за Алфа се од рекла казала,а не од луѓе што возеле и што имале своја.Мислам дека поголемиот дел од тие што подолго возат Алфа и ја осеќаат како дел од себе не се жалат дека повеќе троши,скапа е за одржавање и еден куп глупости.После неколку сменети коли од истото годиште (2002) 147 најмногу ми се допаѓа и по дизајн,удобност,ентериер,работата на моторот итн.

Член од
18 мај 2010
Мислења
12
Поени од реакции
5
Ја чуваш уште џулијата?Ако ја чуваш дај закачи некој слики.
nemam brat sliki vo PC od nea za zhal imam samo sliki vo album treba da gi skeniram,a inace ja nemam vekje ja prodadov pred 3,4 godini vo tetovo za 150evra :'( ...do den denes zalam ali jbg ne bese moja odluka,tuku na tatko mi :/

Scorpion_MKD

Бездомник
Член од
19 април 2011
Мислења
36
Поени од реакции
88
Кој не возел Alfa Romeo нема потреба да пишува по форумов и да плука по оваа марка кога не знае што е љубов кон кола. Сега возам Alfa Romeo 156 1.9 JTD моделот на da'Silva дека поголема покомфорна како за секој ден Дизел и како семеен автомобил ама уште жалам за 33ката што морав да ја продадам зашто ми фали тој звук тоа режење на боксер мотор кој се врти и се врти преку 7000 вртежи. Уфф каков кеф си правев само кефот не се опишува излагаш на автопат и ете ти го некој гази ти се лепи со некој Пасат, Голф некое Пежо не е битно те гледаат тебе како со Југич :cuc::cuc::cuc: Alfa Romeo.jpg викаат ај бе овој што се курчи ама не знааат дека ти возиш модел на Alfa Romeo Quadrifoglio Verde 1.7 16v со 136 коњи под хауба и вртиш 7000 rpm без проблем и без проблем стигаш до 220 км/х со кола од 90 тите..... и те стига на типот на некоја патарина ти вика абе батка тебе колава фризирана ти е или како а ти му се смееш и викаш не бе брат стандард а он те гледа сомничаво мисли дека го лажеш. А замисли да извадев тоа Инџекшанот и да и акнев 2 Dellorto карбуратори :sneaky:. Е таквото чувство кога боксерот реже у крајна е Оргазам бе луѓе свршуваш мочаш у гаќи од задоволство. А колата си ја одржуваш сам или кај некој што се разбира од Алфи не се дава секој да чепка по Alfa Romeo а ја си чепкав сам па што ке рече сопругата повеќе си под Alfata него под мене :pos:

Член од
5 јули 2010
Мислења
29
Поени од реакции
5
НАРОДЕ ЗНАЧИ КЕ ГО КАЗАМ ОВА КАКО И СИТЕ ОСТАНАТИ КОЈ НЕ ВОЗЕЛ АЛФА
НЕЗНАЕ ШТО Е ЉУБОВ КОН КОЛА,ТАКА ДА СИТЕ ОНИЕ КОИ НЕ ВОЗЕЛЕАЛФАНЕМОРА ДА КОМЕНТИРААТ
ВОЗАМ 156 КА ОД 2001 ГОДИНА 2.4 ЈТД СО 136КС СТАНДАРДНИ И 30-35 ДОПОЛНИТЕЛНИ КОНЈЧИНЈА ДОБИЕНИ СО ЧИПЧЕ СУПЕР Е ДОСЕГА ПОМИНАВ СО НЕА
ПРЕКУ 20000 КМ И НИШТО НЕ И НЕДОСТАСУВА СО ОГЛЕД ДЕКА МИ Е ПРВА АЛФА СТО СУМ ЈА ИМАЛ ДОСЕГА.....И КАКО И МНОГУ ДРУГИ КЕ КАЗАМ САМО ЕДНАШ АЛФА ЦЕЛ ЖИВОТ АЛФА

Член од
28 август 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Горд сопственик на Алфа Ромео 147

Поголемиот дел од муабетите што се вртат за Алфа се од рекла казала,а не од луѓе што возеле и што имале своја.Мислам дека поголемиот дел од тие што подолго возат Алфа и ја осеќаат како дел од себе не се жалат дека повеќе троши,скапа е за одржавање и еден куп глупости.После неколку сменети коли од истото годиште (2002) 147 најмногу ми се допаѓа и по дизајн,удобност,ентериер,работата на моторот итн.
Здраво живо.Од пред два дена имам алфа ромео 147 1.9 дизел.Појма неам од коли ама оваа ми била уште од кога излезе кеф да ја имам еден ден.2001/2 година е.и изгледа топ и звучи топ.Би ли ми препорачал добар ,искрен ,ефтин механичар кај што би одел на сервиз.И некои специфики за колата.Што треба најмногу да се пази,проверува,одржува... на неа.
поздрав

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Alfi kupuvaat samo tie sto nemaat pari da kupat golf,audi ili passat. Toa e.
:D
Koga alfa ednaš ke se rastropa (karoserija,plastiki itn) gospod veke ne može da ja opravi. Poškart prednica od Alfa nema. Ama motorot 1.9jtd so 85kw e top,tuka nema zbor, najdobra mašina spored mene posle 1.9tdi.
:P

Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Alfi kupuvaat samo tie sto nemaat pari da kupat golf,audi ili passat. Toa e.
Koga alfa ednaš ke se rastropa (karoserija,plastiki itn) gospod veke ne može da ja opravi. Poškart prednica od Alfa nema. Ama motorot 1.9jtd so 85kw e top,tuka nema zbor, najdobra mašina spored mene posle 1.9tdi.
:P

Кога Алфа освојувала првенства и била присутна на сите мото натпревари твојот VW ја правел Бубата и ништо повеке....

Најпопуларната ДТМ класа каде мојатаааааааааааа најомилена Алфа 155 со Никола Ларини чинам беше ги оставаше д аму дишат у ауспух....

Кажи ми какво тркачко минато има твојот VW,a??????Ако не се сетиш за 5 секунди значи немаааа..

Јас не знам да некој VW освоил ДТМ класа,а колку паметам ги немаше.WRC класа па ич,F1 и да не спомнувам понатаму.....

Компанија која нема историја во авто мото трките тури и чепот......

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
VWto ne e za trkanje, nego da go nabutas so crvena nafta i da teraš so 300 den 100km.
--- надополнето: 28 август 2013 во 15:22 ---
Koga sme kaj trkanjeto dosta e samo ova da se spomene. nema potreba od poveke:
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_R10_TDI
--- надополнето: 28 август 2013 во 15:39 ---
Ja zaboraviv i legendata:
http://en.wikipedia.org/wiki/Audi_Quattro
Bez konkurencija vo sekoj pogled.

Kajgana Shop

На врв Bottom