Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
T

The Cryptkeeper

Гостин

уф ама ме изнервира Чехот. Ја доби мојата омраза во следните 2-3 години . Идиот. Мамино милениче нежно.
Лол ѕвер бил Бердичов, уште да го плесне Рафа и нема да го мрзам толку.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Е баш, вакви, како Бердих, никогаш нема да бидат шампиони, баш заради ова. Го нема, џентлменското во него, џабе му е. Тенисот е џентлменски спорт, Бердих го нема, апсолутно. Публиката ќе го збесни за со Надал. Публиката во Мелбурн памти најповеќе, да ме верувате. Утре ќе станам во 09 30, специјално за тоа.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Е баш, вакви, како Бердих, никогаш нема да бидат шампиони, баш заради ова. Го нема, џентлменското во него, џабе му е. Тенисот е џентлменски спорт, Бердих го нема, апсолутно. Публиката ќе го збесни за со Надал. Публиката во Мелбурн памти најповеќе, да ме верувате. Утре ќе станам во 09 30, специјално за тоа.
И американците му го загорчија животот на Новак кога го победи Родик на УС Опен. Толку да се разжести публика ретко да се види.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
^^ Рафа ќе се одмазди за ова, не останува должен hh

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
И американците му го загорчија животот на Новак кога го победи Родик на УС Опен. Толку да се разжести публика ретко да се види.

Иако не сум за Ноле, ама овде и Родик си го бараше. Се сеќавам како да беше вчера, со неговите глупи изјави.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Иако не сум за Ноле, ама овде и Родик си го бараше. Се сеќавам како да беше вчера, со неговите глупи изјави.
Воопшто не сугерирам за тоа кој е виновен. Мислата ми е дека е ужас кога публика ќе те замрази, без разлика на поводот. Може сериозно да влијае на играта на било кој тенисер. Во случајов, Бердих направи тешка зелена.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Значи немам коментар за ова:tapp:.Мислиш дека се направи паметен сега? Ми сметаат ШПАНСКИ И СРПСКИ коментатори кои пристрасно коментираат и затоа си гледам АНГЛИСКИ КОМЕНТАТОРИ и предложив на rocknrolla да го направи истото пошто и она изгледа имала проблеми со тоа и КОЈ ТИ Е ТЕБЕ ПРОБЛЕМОТ ТУКА? Ако неможеш да читаш како на некој не му се свиѓаат коментаторите на кои им се пени устата фалејки ги своите фаворити и како нудам разумно решение за тоа (кое очигледно не го ни прочита, само пишуваш без везе тука колку паметен да се направиш) тогаш немој да ги читаш таквите мислења воопшто.Скокај ме мене и секогаш кога ке пишам нешто јас па после јади гомна слободно дека фановите на Надал биле кретени и јаделе гомна пошто изгледа само таквите работи знаеш да ги забележиш на форумов.Прост народ не ми се верува еј.Барем прочитај два пати пред да цитираш некого :tapp:
Не биди патетичен, ти објасни Syn убаво околу тоа, и наш тенисер да имаше нашите ќе се посе*еа од радост, што е нормално... Не зборувам само за сега, него сега ми прекипе да те читам кога коментираш за српските коментатори (околу тенискиот дел, немам ништо против твоето размислување), бидејќи оваа тема можеби и десети пат како се почнува, а делиш совети, критики... Неможеш да и поделиш совет на РокенРола во инбокс? Што тениско има тука во твојот коментар со тоа што и даваш совет да гледа со англиски коментатор?

Јас доаѓам тука во фан клубот да прочитам некое инфо, резултат, игра, убав поен, некоја комична ситуација што се случила на тениските терени... Не да читам совети на која Тв е подобар коментаторот, или на која Тв најмалку даваат реклами...

Јас тука се откажувам од овие безвезални муабети, ќе пишувам само тоа што е поврзано со темата...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Азаренка - Радванска, убав меч. Браво за двете до сега.
--- надополнето: Jan 24, 2012 3:25 AM ---
Азаренка !!!! :)))))))))))

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Колку ме напна видеото со Бердих не сте свесни! какво копиле не ми се верува еј, и со Надал имаше еден сличен испад...гад невиден е, јас би му одземал учество да сум нешто во АТП.
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 06:29 ---

ЕДИТ:

Ќе ми каже некој зашто не почнува пренос?? Федерер вс Дел Потро, на Кејблтел сум иначе.

С

сашенко

Гостин
Колку ме напна видеото со Бердих не сте свесни! какво копиле не ми се верува еј, и со Надал имаше еден сличен испад...гад невиден е, јас би му одземал учество да сум нешто во АТП.
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 06:29 ---
ЕДИТ:

Ќе ми каже некој зашто не почнува пренос?? Федерер вс Дел Потро, на Кејблтел сум иначе.
Заради непоздравување? :pos: Престрого.Би го казнил парично, би морал јавно да се извини и на играчот и на фановит на тенисот зошто такво неспортско однесување на доликува на тенисер како него.Ама да му одземеш учество е престрого сепак...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не е престрого, ова му е трети пат да се понаша така, во тенисот тоа е недозволиво, се знае каков спорт е тенис, не е фудбал па да има кошкање, дофлање, плукање и слично. Очигледно типот треба да игра некој друг спорт, нема култура - манири за тенисер.

С

сашенко

Гостин
Не е престрого, ова му е трети пат да се понаша така, во тенисот тоа е недозволиво, се знае каков спорт е тенис, не е фудбал па да има кошкање, дофлање, плукање и слично. Очигледно типот треба да игра некој друг спорт, нема култура - манири за тенисер.
Можда си во право за ова ама мислам дека луѓето од атп нема да превземат такво нешто, бар не сега.Парична казна или јавно извинување звучи поразумно некако, сепак некаков поздрав пушти дечкото :pos:.А и публиката си го кажа своето, мислам дека и денес против Надал ќе си го добие од публиката тоа што го следува.Само за неспортско однесување да те кикнат од 1/4 у гренд слем е некако мноооогу многу строго бар по мене.Се слагам дека треба да биде казнет некако ама неможеш ти некого да му земеш право на меч кој го заслужил нависитина ради неспортско однесување.Едвај чекам да почне мечот сега да видам како ке го пречекаат фановите.Мислам дека правдата е на нив оставена сега, атп нема да направи ништо за случајов.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сега за сега 4 гратис гема од Бердих за Надал :D
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 11:00 ---
ЕДИТ: А на крај гратис сет за Бердих :eek:

С

сашенко

Гостин
Не ми се верува како успеа така евтино да си го продаде сетов.Каква борба за да остане во него во 12гејм и ваква глупост на крај хах.Иначе добра беше топката за која се жалеше дека мислел дека е аут? Мислам дека пошто престана со игра требаше да му се дозволи да побара челинџ ама судијава нешто рече не го слушнав, изгледа прекасно било или незнам што..
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 11:43 ---
Не и вториот сет вака те молам..си игра со оган Рафа, првиот му го даде така евтино сега и вториов шанса за сет пропушта :tapp:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Aууу колку грешки направи Бердих во клучни поени, да беше некој друг до сега 3-0 во сетови ќе беше, ми иде на нерви многу, ама да бидеме реални....заслужи да води со 2-0.

Како и да е му се врати за потегот завчера, нек крши глава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom