Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
С

сашенко

Гостин
Толку мизерно изигра Бердих?:confused: ..или пак Надал покажа што знае?
Би сакал да беше така :pos: пуштив јас една статистика за време на мечот, убаво се гледа таму колку грешки има Бердих.До крај на мечот успеа да продолжи со истото темпо, па може бројката на неизнудени грешки да е и поголема дури
--- надополнето: 24 јануари 2012 во 19:03 ---
Толку мизерно. Незнам која е крајната статистика, но би требало да е меч кој што е во топ 10 со најмногу неизнудени грешки во историја, :D прокоцка над 10 сигурни брејк шанси (пенали - зицери) :pos:
Неизнудени грешки на крај беа: Бердих 56 - 30 Надал :vozbud:.Од брејк шансите само 15% искористеност од Бердих и тоа 2 од 15 а Надал нешто подобар со 38% искористеност или 5 од 13.Мизерија Бердих :pos:

Исто и на мрежа Надал доста поуспешен што е збунувачки малце.Јас прееска видов една бројка 80 и се збунив ама во проценти било тоа хаха.Иначе Надал денес 72% успешност на мрежа а Бердих 53%.Ама тоа е до некаде разбирливо кога ќе видиш по колку пати пробале.Надал стандард километар позади основна дремеше ама тогаш кога искачал успешен бил.Бердих има дупло повеќе излегувања на мрежа ама неуспешни.

С

сашенко

Гостин
Ферер не е нормален што пропушта :tapp: браво за Новак немам што друго да кажам.Ако вчера Бердих му се придружи на Мареј во групата шиткачи од највисок ранг еве го и Ферер како да се спрема да им се придружи
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 12:03 ---
Со само 52% освоени поени на прв сервис од Џокович и пак не успеа да искористи ни една шанса за да дојде до сетот.Новак 2/2 брејк топки секоја чест, немам коментар.Не играш којзане колку добро, ама трпеливо си чекаше и си се бореше на свој сервис и успеа да дојде до тај брејк на крај и му го зема бе не ми се верува

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
ЛОЛ заборавив да гледам :mad:

Викаш и овој ја шитна а ? тоа докажува колку се доминатни тенисерите од топ 4 во денешно време, т.е. каква бедотија се другите од 4 место па надоле :D

С

сашенко

Гостин
Вториот сет беше шансата за Ферер, какви прилики имаше само да видиш ама глупак и ништо не искористи.Водеше цел тај брејк и пак дозволи да се врати Новак во последните 3 поена.Исто и првиот сет имаше шанса за да изедначи на 5-5 ама и таа си ја прокоцка :tapp:.Новак ги освои сите клучни поени и тоа е тоа заслужена победа си е

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Give us your best aussie accent?:pos:
Со години го чекам да распали со англискиов, ама изгледа толку се замара со тоа :icon_lol:

Инаку големата четворка докажа зошто се наоѓа на тоа место. Сега ќе уживаме во убав тенис, макар што се ми се чини дек Новак нема да има некој посебно голем проблем со Мареј.

С

сашенко

Гостин
Мареј ќе падне со 3-0 гарантирам со животот.Може ќе игра добро ама како и увек ке посере кога најмногу ке треба.Надал - Федерер е мечот каде ке има повеќе возбуда.Тука очекувам дури и 5ти сет.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.964
Поени од реакции
16.323
Kaков старт на сезоната, најдобрите четири тенисери се најдоа во 1/2 финале на првиот гренд слем.

Иначе не очекував Новак да го добие Ферер толку убедливо..
Ќе бидат и двата дуели интересни.

С

сашенко

Гостин
Kaков старт на сезоната, најдобрите четири тенисери се најдоа во 1/2 финале на првиот гренд слем.

Иначе не очекував Новак да го добие Ферер толку убедливо..
Ќе бидат и двата дуели интересни.
Искрено очекував 4 сета барем да има во тој дуел али Ферер се избрука до максимум.Доби шанси од Новак да нападне и можеше многу лесно да дојде до вториот сет ама му дозволи на Новак да се врати а на овој не му треба два пати да му кажеш :D

А

Анноун

Гостин
Абе само последниот сет го гледав на Џокович денес . Дали имаше некоја ситна повреда , или така ми се чинеше мене .

Инаку прогнизирам победи на Федерер и Џокович од 3:1 против Надал и Мареј .

Овој Мареј доста наштиман ми делува , ама не се ни сомневам дека психичката слабост кога игра против најјаките пак ќе го убие .

С

сашенко

Гостин
Абе само последниот сет го гледав на Џокович денес . Дали имаше некоја ситна повреда , или така ми се чинеше мене . .
Не го гледав тој сет пошто веќе беше решен мечот.Иначе ако ова е точно тогаш овој Новак подобро игра под повреда отколку кога е здрав :vozbud:.Лани на вимболдон као демек повреден бил нешто при крај на мечот бар така од фановите негови разбравме на форумов а последниот сет го доби најубедливо:D .Еве сега пак некоја повреда како што викаш ти, и тоа пак во сет каде го добива најубедливо :pos:

А

Анноун

Гостин
Не го гледав тој сет пошто веќе беше решен мечот.Иначе ако ова е точно тогаш овој Новак подобро игра под повреда отколку кога е здрав :vozbud:.Лани на вимболдон као демек повреден бил нешто при крај на мечот бар така од фановите негови разбравме на форумов а последниот сет го доби најубедливо:D .Еве сега пак некоја повреда како што викаш ти, и тоа пак во сет каде го добива најубедливо :pos:
па затоа прашувам , дека го гледав само последниот сет , не бев во тек . некако како да беше внимателен како трча , така ми се виде , затоа прашав.

Инаку дај боже да не му е ништо , живи и здрави со мареј да се решат кој оди во финале.
--- надополнето: 25 јануари 2012 во 15:25 ---
Champion Novak Djokovic overcame a leg strain and breathing difficulties to grind down David Ferrer 6-4 7-6 6-1 at the Australian Open and set up an intriguing re-match of last year's final with Andy Murray.

Во право сум бил , ги познавам човечките движења бе :)

С

сашенко

Гостин
Мистерија стана ова :pos:... Како Новак Џокович успева како повреден да ги земе најубедливите сетови против своите противници ? :confused: А додека е ок (здрав) да се мачи со тај брејкови и да спасува сет топки :icon_mrgr:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom