Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

Член од
31 јули 2011
Мислења
936
Поени од реакции
741
Мојт некој да постират видео кај шо се свирит химнава на било која утакмица на Европсково ? :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
ok.. neka e taka... mozno e da izleze nie, germanija i polska da imame po 5... a sekoj sekogo pobedil... onda resava gol-razlikata izmegu ovie tri ekipi... ili opstata... i zamislete polska da gi tepa germancive 3 razlika... onda nie i poljacive ke imame po +1 i sto togas... resava megusebniot duel ili koj dal vise golovi... ali znam kakva srekja imame... u toj slucaj danska ke ja tepa svedska (i taka se kamenja) i ke ne izdupat nas, germancive i poljacite... AAAA GLAVA ME BOLI OD KOMBINACIIVE... SAMI SI GO ZACUKAVME STO NE OSVOIVME BOD SO DANSKA... A I BOD SO GERMANIJA... imam predlog u sekoja mkd reprezentacija da se vraboti tim na psihijatri, psiholozi, hipnotizeri i sl. da porabotat so nasive na trezvenost i "ladna glava" koga vodat poveke razlika i vo foto-finish momentite... tesko da ideme u polufinale... a i za 3 mesto isto taka tesko... toa e...
Ептен се сложувам со болдираново друже. Еве анализирав, исто кога игравме и со Данска, имавме добра разлика на полувреме, првите 10 минути од второ полувреме се држеа некако и после се опуштија, не се некако јаки на психа кога имаат добар резултат, како да не знаат да го зачуваат, се опуштаат многу лесно. Може не сум баш компетентен јас да критикувам, ама приметив дека се повтори пак истото прееска со Полска. Ајде да се надеваме дека ќе влеземе во полуфинале :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.132
Поени од реакции
46.134
Kaко и да ја вртиме, реално, за оваа генерација на ракометари неиграњето во полуфинале е неуспех кога ќе се земе Се во предвид.
Секоја чест за тоа што оставија срце на терен, и фортуната им го сврте грдо грбот, значи немам никакви замерки за нив но јас лично ова го гледам ко пропуштање на огромна шанса и прилика и лично го доживувам како неуспех.

А каде згрешивме, па многу просто и многу едноставно, не го ставија Лино за селектор на оваа земја, ниту на Шундовски не му замерувам, капацитетот му е тој, повеќе не може, криви се оние кои одлучуваа за тоа кој ќе биде селектор на оваа генерација која имаше огромна УНИКАТНА шанса за енормен успех кој и те како беше достижен.

1. Реално, на ова првенство ние сме ко-домаќини, со тоа што ниту еден натпревар не се одигра во Македонија. Ваква прилика прашање е дали ќе имаме во иднина, играме пред свои навивачи а во ракометот тој ветер во грб кој доаѓа од трибини значи многу, ваква атмосфера ретко кој создава во ракометот па и противниците не се навикнати на тоа, буквално од старт играме со играч повеќе, публиката.
2. Лино е одличен познавач на приликите во македонскиот ракомет и одличен познавач на оваа ракометна генерација, голем дел од играчите се водени од него па многу лесно ќе се адаптираа на неговиот систем, никаков проблем тоа немаше да претставува.
А Червар знаеме што е во ракометниот свет, за тие што не знаат, она што се Мурињо, Ферги, Гвардиола во фудбалот, тоа е Червар во ракометот, класа од тренер и вистински шампион, исто и на психолошки план максимално е способен да го подготви тимот што е многу значајно во било кој спорт.

Затоа, all in all, јас сум разочаран што самите на некој начин претставувавме пречка на оваа златна генерација да го постигне може и најголемиот спортски успех во Македонија, поголем и од оној на кошаркарите.
Доволен показател за ова што го зборам и влијанието на публиката е фактот што се носевме со сите репрезентации кои претставуваат ракометни гиганти а на клупата фактички и немаат тренер. Да не беше подршката од навивачите ниту од група немаше да излеземе со Шундовски.

И пред некои да почнат да ме критикуваат за овој '' песимистички '' пост, размислувајте малце out of the box, нелимитирано, зашто јас лично не гледам причина за голема радост и еуфорија освен кај оние кои '' од вчера почнале да го следат овој спорт '' ( ништо лично против нив ) па не се свесни што всушност можевме да направиме во Србија, единствено сум среќен што има момци на терен кои гинат за својата земја и ја оправдуваат тежината на дресот што го носат и претставуваат пример и поттик за сите идни генерации.

Дај боже да се пласираме и сега во полуфинале, дур постојат шанси, какви и да се, ќе верувам во тоа, но пак ќе кажам, Се можеше да биде многу подобро за нас и во моментов веќе и да бевме пласирани во полуфиналето, и тоа бар кај мене фрла многу голема горчина. :mad:

ае. (y)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Мојт некој да постират видео кај шо се свирит химнава на било која утакмица на Европсково ? :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 23:31 ---

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Стај го бе ти Ников на аватар! :D

Инаку се согласувам со цел пост, освен со она дека не е причина за радост. Сепак ако завршиме 6ти резултатски тоа ќе биде успех за Македонија. Можеби не успех со оглед можностите на оваа генерација и пропуштената животна шанса да играме за медал, но сепак е успех. :)

А уште покриво ми е што и без асален тренер за влакно пропуштивме борба за медал. Со добар тренер, кај ќе ни беше крајот... :oops:

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
За ваква златна генерација се испод 3 место на еден начин е неуспех.Ова се играчи што се познаваат еден со друг долги години и страшно квалитетни играчи кој што покрај онакви млитави репрезентации комотно би играле во финале на европсково со еден селектор како Лино.Неможе се да се препише на селекторот зошто во одредени ситуации и нашиве играчи заебаа работа и испуштија сигурни бодови од раце но ете сега не ни преостанува ништо друго освен жалење за пропуштените прилики.

п.с Кога ќе ми текне дека онакви полноглавци како Србите се полуфиналисти ми се плаче.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Стај го бе ти Ников на аватар! :D

Инаку се согласувам со цел пост, освен со она дека не е причина за радост. Сепак ако завршиме 6ти резултатски тоа ќе биде успех за Македонија. Можеби не успех со оглед можностите на оваа генерација и пропуштената животна шанса да играме за медал, но сепак е успех. :)

А уште покриво ми е што и без асален тренер за влакно пропуштивме борба за медал. Со добар тренер, кај ќе ни беше крајот... :oops:
Крајот ќе ни беше на 29 јанураи со златните медаљи на градите на нашите ракометари и победничкиот пехар во рацете на Кире Лазаров :D

Член од
27 април 2009
Мислења
37
Поени од реакции
18
Ептен се сложувам со болдираново друже. Еве анализирав, исто кога игравме и со Данска, имавме добра разлика на полувреме, првите 10 минути од второ полувреме се држеа некако и после се опуштија, не се некако јаки на психа кога имаат добар резултат, како да не знаат да го зачуваат, се опуштаат многу лесно. Може не сум баш компетентен јас да критикувам, ама приметив дека се повтори пак истото прееска со Полска. Ајде да се надеваме дека ќе влеземе во полуфинале :)
a be brat... ovaa dezorganiziranost i apatija posle nase povisoko vodstvo, kako i vo poslednite momenti na utakmicive... vekje go cini i naseto zdravje ... moj poznanik pripadnal na utakmicata so Germanija.... pa go vrakale so voda i ova ona... posle ne ja gleal so Cheshka, tuku mu puisuvale od mobil na fb kako tece rezultat.... isto i so Danska... samo sto nikoj ne mu pisuval na kraj... zamislete da ja gleal... ke bilo mnogu loso... epa preteraa... ova vekje se odrazuva i vrz mene... drugarmi (so Danska tragedijava) mi kazuva "bled si kao kao japanka", a vo gleam nego crven kao piperka-kapija u faca (hipertenzija sigurno mu bila 180/120 minimum)... aj sfakjam edna ili dve u celo EP da se drama-finish, ama sekoja (duri i so Chesive bese polu-infarkt epten u zadnja minuta napraivme visoka razlika)... slicno ni pravea i kosarkarive (osven so grcine)... epa ne ide ovaka... los mentalitet i losa psihologija e ova... vidi gi vaterpolistive (90% ne se nasi) sto ubavo si ja.izgleav so Turcija... si se mezev na raat, duri imase i vreme za vicevi... posle slddnite utakmici, gubime milion razlika... isto raat sum... pomiren so porazor.... pa svrti na humor... ne e u red ova... mora da se poraboti na makedonskiot mentLitet li, psihiclka stabilnost li, sigurnost vo sebe i sopstvenite moznosti li... ne znam... ovaka ne ide... glej Srbive so Svedska... celo vreme vodea 2 do 4 razlika i taka si zavrsi... kjeif be da gleas i da si pijuckash.... pozz do site.i jaka vi dusha za.slednite.utakmici... ;-)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.960
Поени од реакции
16.316
a be brat... ovaa dezorganiziranost i apatija posle nase povisoko vodstvo, kako i vo poslednite momenti na utakmicive... vekje go cini i naseto zdravje ... moj poznanik pripadnal na utakmicata so Germanija.... pa go vrakale so voda i ova ona... posle ne ja gleal so Cheshka, tuku mu puisuvale od mobil na fb kako tece rezultat.... isto i so Danska... samo sto nikoj ne mu pisuval na kraj... zamislete da ja gleal... ke bilo mnogu loso... epa preteraa... ova vekje se odrazuva i vrz mene... drugarmi (so Danska tragedijava) mi kazuva "bled si kao kao japanka", a vo gleam nego crven kao piperka-kapija u faca (hipertenzija sigurno mu bila 180/120 minimum)... aj sfakjam edna ili dve u celo EP da se drama-finish, ama sekoja (duri i so Chesive bese polu-infarkt epten u zadnja minuta napraivme visoka razlika)... slicno ni pravea i kosarkarive (osven so grcine)... epa ne ide ovaka... los mentalitet i losa psihologija e ova... vidi gi vaterpolistive (90% ne se nasi) sto ubavo si ja.izgleav so Turcija... si se mezev na raat, duri imase i vreme za vicevi... posle slddnite utakmici, gubime milion razlika... isto raat sum... pomiren so porazor.... pa svrti na humor... ne e u red ova... mora da se poraboti na makedonskiot mentLitet li, psihiclka stabilnost li, sigurnost vo sebe i sopstvenite moznosti li... ne znam... ovaka ne ide... glej Srbive so Svedska... celo vreme vodea 2 do 4 razlika i taka si zavrsi... kjeif be da gleas i da si pijuckash.... pozz do site.i jaka vi dusha za.slednite.utakmici... ;-)
Oва шо го пиша да не е од многу пијуцкање?:D

Член од
27 април 2009
Мислења
37
Поени од реакции
18
Oва шо го пиша да не е од многу пијуцкање?:D
pijuckanje ti e super-demunitiv... inaku ke napisev pienje, slokanje, zdrvuenje.... da ne se prajme slepi... nasive sportisti ni nudat Golemi stresovi na Golema vrata... daj boze cela ovaa situacija da se svrti kon vlez u polufinale... e togas ke SLJOKAM... A ZA MEDAL KE BIDAM PRVIOT MAKEDONSKI KOSMONAUT... :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Туку не знам дали забележавте денес на натпреварот на Србија, кога ја пуштија Месечина тоа беше делириум. Цела публика: Нико не зна шта то сијаааа:vozbud: Се згазив од смеење.:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom