Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Самото тоа што кладилниците ни даваа по 4,5 коеф со Данска , Шведска а оние значи Данска и Шведска, најракометните земји се радуваа како да освоиле ОИ, ме прави горд.Да не зборам дека Данска е вицесветски првак а ние до лани губевме од една Турција, од какви тимови доаѓаат нашите а од какви нивните, ама ај сега сите се спортски настроени и коментираат за спорт.Ќе помине уште неколку дена, ќе седиме и ние раат...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Па со овие играчи и не би кажал дека е успех 5-то место на македонија, ако видиме каде игра лазаров, и ако видиме дека мојсовски, миркуловски и алушевски играат во металург кој спрема тим за ЛШ и е под водство на еден од најдобрите тренери јас лично не би се задоволувал со 5 место... медал е тоа е веќе друга работа!!!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ А Данците каде играат??Зошто се радуваа како на медал со Македонија, и тие имаат право на кикс, влегоа со о бодови, и вие треба да сфатите дека е спорт и дека Македонија на ниеден натпревар досега не заслужи пораз.;)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
http://www.kurir.mk/sport/rakomet/58053-Balik-Sudiite-se-idioti

Нормално дека ќе загубиш кога судиите постојано те крадат. Играш против Шпанија, а овие двајца идиоти од судии... не беше нормално тоа што тие го правеа на теренот. И покрај тоа игравме нормално 56 минути. Од ОИ во Атина се обидуваме да направиме нешто, но тие не ни’ даваат. Преку глава ми е од се’. Веќе не ми се игра ракомет со вакво судење“ - изјави по поразот од Шпанија Ивано Балиќ.
Поискрена изјава од ова амин.:pos:

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Да де судиите се криви сега, јас ја гледав и баш си беше коректно судењето немаше ни многу жалби и поплаки на терен, Хрватите имаа исклучување повеќе мислам само, ама играа груба одбрана доста.На теренот само Балиќ плачеше, а тој и им ја изгуби играта 5,6 топки од рака му паднаа.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
^ Да де судиите се криви сега, јас ја гледав и баш си беше коректно судењето немаше ни многу жалби и поплаки на терен, Хрватите имаа исклучување повеќе мислам само, ама играа груба одбрана доста.На теренот само Балиќ плачеше, а тој и им ја изгуби играта 5,6 топки од рака му паднаа.
Ја постирав изјавата, затоа што ми беше смешна. :) Мислам реално, ретко кој така се изразува дури и да е најизнервиран се контролира. Инаку не го гледав цел натпревар, на делови само. Знам дека речиси цела утакмица беше изедначена. Ептен беше тесно.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
ПУШТИЛЕ педерчињата бесплатен влез само и само нашите да не бидат повеќе од нив во среда..:tapp:
Не пуштиле бесплатен влез, само шпекулации се тоа. Еве повелете прочитајте официјална вест.
Поштовани љубитељи рукомета: На Facebook-у и неким порталима се појавила НЕТАЧНА ИНФОРМАЦИЈА да ће вечерас улаз у Арену бити бесплатан. Улаз ће бити могућ САМО УЗ КУПЉЕНУ КАРТУ. Молимо вас да ову информацију проширите како би унапред биле избегнуте могуће непријатности. Хвала!
Ај пуштиле бесплатен влез. Ами ако македонците имаат купено 15 000 карти, кој ќе им ги заземи местата во салата?
Е баш тоа е причината поради нема да биде возможно да се влезе без карта. И добро со цел памет некој поверува во ова? Како ќе влезат, на кое столче ќе седнат, ќе има многу фрки. Исто би се загрозила и безбедноста во самата сала и на натпреварот, поради лоша организација.

Член од
18 октомври 2011
Мислења
166
Поени од реакции
78
Сами сме си криви за натпреварот со Данска, односно Шундовски што не можеше да види дека Хансен ни дава исти гол од иста акција 8 пати кога вкрстуваа со плејмејкерот(circle runner), од телевизија се гледаше, не па од таму. Требаше фластер побрзо да му удри, али не знам како не го виде тоа или не сакаше формацијата да си ја расура, не знам. Тоа е тоа. Нареден пат повеќе среќа со подобар тренер.
На нас ни треба тренериште(на пример Червар) и класа голман и ќе освоиме.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.683
Поени од реакции
31.641
natprevarot so danska e minato zavrsheno vreme ., pobedata protiv sekogash odlichnata polska gi pokazha mozhnostite i kvalitetot na nashite rakometari., a deka sudite potpagjaat pod vlijanie od nerazbirlivi ;) prichini .,tochno e ., toa go pokazhuva i radosta kaj nashite protivnici koga ke gi pobedat nashite rakometari.............pa jebem li ga ., kaj nashive nema nieden chitav igrach., kako igraat samo oni znaat sekoja chest., bravo za celata reprezentacija(y)

Член од
24 август 2008
Мислења
238
Поени од реакции
133
Момци незнам дали некој го постирал тоа http://kurir.mk/sport/rakomet/57967-Scenario-od-sonistata-koe-ja-nosi-Makedonija-vo-polufinaleto ама според мене шансите и не се така мали за полуфинале , во среда дали во кафич дали домашна атмосфера дали ке оди некој во арена ке биде добар ракометен ден. Од првата до последната утакмица е во наш интерес да се гледа , пааа да очекуваме најдобро и да уживаме во добар ракомет. Поздрав

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
Според текстот на курир.мк (не ја следам табелата, бодови итн.), едната победа ја имаме, и Данска ја победи Германија, што ни одговара. Сега треба србија да ја тепа шведска, сега се игра натпреварот и србија води. Еден господ, мислам дека сме заслужиле да сме во топ 5 екипи, жално е што среќата не е на наша страна, за судиите беше јасно. Секоја чест момци ! :)

Член од
27 април 2009
Мислења
37
Поени од реакции
18
Cekaj... vo slucaj tri ili cetiri reprezentacii da imaat ist broj bodovi... onda se pravi mini tabela od tie ekipi i se glea gol-razlikata samo pomegju tie tri ili cetiri ekipi ili se gleda opstata gol razlika od cela grrupa (site 6 ekipi) ??? dali nekoj nasol na net, koe pravilo vazi na EP?

Член од
24 август 2008
Мислења
238
Поени од реакции
133
Мислам се вази мегусебниот меч за тие екипи шо играле во таа рунда а во случај да играче во претходната по шо се пренесуват бодово се гледа целокупната гол разлика 90% сум сигурен

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
Мислам дека се гледа гол-разликата од тие 4 екипи. Е сега, чим Србија тепаше има сигурен пласман во полуфинале. А за ние да одиме, треба Полска да ја тепа Германија (што е малку веројатно, да не речам неверојатно) и Шведска да ја тепа Данска. Ама изгледа коцките не и се наместени на Шведска, за разлика од Данска, па изгледа поради добрососедски односи таа ќе биде пуштена. Така да , со минимални шанси за во полуфинале, да се надеваме на што подобар финален пласман, и да ги здробиме србиве !

Член од
27 април 2009
Мислења
37
Поени од реакции
18
ok.. neka e taka... mozno e da izleze nie, germanija i polska da imame po 5... a sekoj sekogo pobedil... onda resava gol-razlikata izmegu ovie tri ekipi... ili opstata... i zamislete polska da gi tepa germancive 3 razlika... onda nie i poljacive ke imame po +1 i sto togas... resava megusebniot duel ili koj dal vise golovi... ali znam kakva srekja imame... u toj slucaj danska ke ja tepa svedska (i taka se kamenja) i ke ne izdupat nas, germancive i poljacite... AAAA GLAVA ME BOLI OD KOMBINACIIVE... SAMI SI GO ZACUKAVME STO NE OSVOIVME BOD SO DANSKA... A I BOD SO GERMANIJA... imam predlog u sekoja mkd reprezentacija da se vraboti tim na psihijatri, psiholozi, hipnotizeri i sl. da porabotat so nasive na trezvenost i "ladna glava" koga vodat poveke razlika i vo foto-finish momentite... tesko da ideme u polufinale... a i za 3 mesto isto taka tesko... toa e...

Kajgana Shop

На врв Bottom