Илјада билети и бесплатен превоз со воз за Македонија-Полска

M

Moon Child

Гостин
На списокот е и кандидат за пратеник од СДСМ - Борис Гегај (поранешен кодош). Не знам што ќе кажеш на тоа?
Се чудам како тебе не те пратија, како награда за тролањево.
А ова беше пре добро за да биде вистинито. И за Литванија така направија. На сестра ми дечко и од Берово се спотера, зема ден што фактички една дневница му пропаѓа, сам си плати такси од Берово до Аеродром, за да му речат нема да идеш.

Член од
23 јануари 2012
Мислења
11
Поени од реакции
11
Сакаш да кажиш дека во возот не ни влегоа 1000 души а вас не ве пуштаа внатре?
да бе брат!! еден влез имаше само!! Рекоа дека возот збирал 1300 луѓе 1000 оние извлечените и 300 онака кој сака да оди да си купи влезница од таму!!

P

PewDiePie

Гостин
Мада и покрај то, не си во право, да не требало да се тепаат за место? Ваљда не сме дивјаци?!
Кој спомна тепање ? Тие ваљда чекале кај што биле сите,треба да се разјасни ова како одело,се читало од список или како.

Ако биде одвоени од сите и чекале со винце и црвен тепих да ги поканат да влезат тогаш сами се криви.....зошто се знае кај нас ако си фер и чесен го јадеш.

А да не ги спомнувам тие што отишле ни извлечени ни ништо,на што личи тоа бре !? цццц

П

Паспарту

Гостин
На крај ќе излезе дека дечкиве што имале карта, а не отишле за Белград се самите виновни... Типичен продукт на Made in Macedonia!

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Тие што се бунат, се уствари партиски војници на опозицијата, кои отишле таму за да направат проблеми и да створат конфузија. Ниту биле извлечени, нит' нишо

/sarcasm
Ја не би со сарказам, оти и ова е блиску до true story...

И вие што пишувате „изненаден/а сум“ „не ми се верува“ - како може сеуште да се изненадите од нешто у нашава држава !? Ја мислам дека никој не очекуваше ова да помине без проблеми. Уште од старт смдреше...

Тоа што отишле повеќе од 1000 таму дополнително говори какви сме... за никаде !!!

F

fantomX

Гостин
Друже и 100 000 да отишле пред железничка, вадиш список, читаш име, покажуваш легитимација, влагаш. Едноставно ко компир.

Работата е што тие самите (организаторите) сакаат да прошверцуваат некој, затоа е калакурницата сеа.
Не можи ни така, има луѓе со исто име и презиме. Број на лична карта/пасош е единствен валиден податок за разликување.
Ама ова второво шо си пишал веројтно кажува се.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Везилке мене не ме пратија затоа што не ми се одеше. А и да одев ќе се организирав сам, знам дека секогаш и секаде кога има БЕСПЛАТНИ работи луѓе се колат се тепаат и на крај има доста поебани луѓе.

А

Анноун

Гостин
леле не влегувам на темава веќе , нагон ан повраќање добивам од нервоза. Па како може толку прости работи секогаш да ги усложнуваме? Не сакам да се замислам во 5 сабајле како се буткам и смрзнувам пред железничка 2 саата за да ме извисат на крај . Не сме ние за вакви гратиси , башка и организирани во 5 до 12.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Да бевме у Јапонија вака ќе беше...

ама во Америка се бетер него кај нас

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.837
Поени од реакции
20.302
Испокршивте филм за денешнава утакмица него незнам, аман не сте отишле не сте, баталете повеќе памет за друг пат, дај те сеа да се сконцентрираме на денешниот натпревар, ама и те како е битен, а не очи да си вадиме меѓу себе што некој не отишол у БГ, ние тука ништо неможеме, дајте да ја насочиме енергијата кон момциве да ги претепаат Пољаците!

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Испокршивте филм за денешнава утакмица него незнам, аман не сте отишле не сте, баталете повеќе памет за друг пат, дај те сеа да се сконцентрираме на денешниот натпревар, ама и те како е битен, а не очи да си вадиме меѓу себе што некој не отишол у БГ, ние тука ништо неможеме, дајте да ја насочиме енергијата кон момциве да ги претепаат Пољаците!
За тоа не праиме муабет, ќе ги утепаме. МА-КЕ-ДО-НИ-ЈА!!!

Член од
9 мај 2011
Мислења
84
Поени од реакции
35
После сево ова се осеќам како да живеам во некоја забегана афричка земја каде од автобус им фрлаат по една корка леб.До кај ни стигна државава не можам да поверувам.Колку и да се правиме дека сме единствени и сложни, партииве го направија народов да не можи да се поднесе органски.Во економијата има едно правило кое гласи No free lunch, и мислам дека неговото значење денес се покажа најдобро.Не може народов да се надева дека ќе добие нешто бесплатно, тоа можеби го имаше во комунизмот и во за некого непрежалената Југославија.
И сите влади нека сватат дека на овој народ не му требаат бесплатни работи за кои да ги добијат ќе треба да се понижат и да потклекнат пред некого, туку дека на овој народ му треба стандард кој ќе им дозволи самите од свој џеб да си платат.
Не можам да му поверувам на очите за тоа што го гледам.Некои нискогенетски набилдани дебили со второ одделение и IQ колку собна температура да воспоставуваат ред и мир во државава и да го заплашуваат народот, па тоа го нема ни во намибија и северна кореа.
Затоа немојте да се надевате дека некој ќе ви помогне или дека од некого ќе добите нешто на подарок, бидејте свои,не се омаловажувајте и не правете будали од себе на -10 степени.Фатете се за работа, заработете и после шетајте низ белиов свет.

Член од
8 август 2008
Мислења
1.309
Поени од реакции
151
hahahha, prvo zal mi e so taka ispadna a vtoro eve im kako se pravi vest na opoziciski medium

http://www.sky.mk/makedonija/13026-СКАНДАЛ-Возот-за-Белград-утринава-замина-полупразен,-добитниците-останаа-измамени-со-празни-раце.html

забелешка...........коментарите подоле у текстот се исти од на кајгана форум............бреееееее професионалци................а мене ми кажааа дека не само со две три карти на исто лице....туку и од штабот на сдс пуштиле 50 души само да викат не не пуштија, влегле во возот лични карти не носеле а тие случајно шо носеле ги немало никаде на список.:facepalm:............е воа па е крај овие се бетер и од власта..............ахахахахахахаха циркуси луѓе...........сеа овие првиве ке викат дека 1000 карти обезбедиле е се било глатко:drk:....а другиве се обложуам дека ке ја известат меЏународната:гомце: хаххаххахахах како сум се изнаслеал немате престава:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom