Македонија - Полска [23.01.2012 - 16:15 ч.]

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Со Србија ќе биде покољ на трибини! Тие ќе не викаат ФИРОМ, ние нив ќе им пееме песни дека им фали Косово. Па, тие ќе ни извадат нас знаме од јужниве, ние нив од Косово... Ќе биде интересно! :pos: Ќе видиме од се` по нешто... :)
Такво знаме ќе се внесе само ако некој си го начука у гз знамето и после го извади на сред утакмица,и после да ти остане само да се молиш во бога за да преживееш :) :)

D

dagau

Гостин
Луѓе нашиве репрезентативци дефинитивно се ѕверови....бидејќи до последна секунда играме со последен атом....и заради тоа нашите противници се радуваат ко да одвоиле финале,кога ќе не победат.

Ова го зборам бидејќи денес ги следев Шпанија-Хрватска.....последни минути од натпреварот,а на утакмицава играчиве мува не ги лази,ни едните,та ни другите.....ко да играат пријателска.....и тогаш сфатив дека ние за нив сме лавови....само што немаме среќа,и многу се возбудуваме.
и јас ова ќе го викав. а швеѓанине па, тие се друга приказна, од +11 уопште не ги заболе што ги стигаа овие, се спремале за олимписки дечките и играат како од шала тука.

иначе, кога глеам како алиловиќ 10 пати по ред ги враќа хрватите во игра, или како дарко станиќ сам ги одведе просечните срби до 1/2финале стварно ми е криво што немаме класа голман, голман кој ќе ни носи победи и со просечна игра. не дека ги ругам дивиот или борко, ама со "ако ја фатам првата, сите живи ќе ги јадам" или "ај нека ме има на шпиците и онака иаме +6" не се станува шампион.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Кога сме кај голманите...Добар класа голман е што се вика пола екипа. Со голман од калибарот на Станиќ оваа репрезентација ќе беше минимум за 30% посилна, а да не спомињам и плус со асален тренер. А ако на тоа се додате и нормална спортска среќа...кај ли ќе ни беше крајот ?! :D
Али тоа е веќе друг муабет, најбитно до сега е што момците стварно го оставија срцето, не се штедат и покрај големиот ќутек кој го изедоа, играа стварно добар ракомет и не дозволија буквално 3-пати поголеми ракометни нации од нас да не надиграат.
Од мене капа доле.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Али тоа е веќе друг муабет, најбитно до сега е што момците стварно го оставија срцето, не се штедат и покрај големиот ќутек кој го изедоа, играа стварно добар ракомет и не дозволија буквално 3-пати поголеми ракометни нации од нас да не надиграат.
Од мене капа доле.
то е то

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Ту јеботе, почеток 16:15, нема шанси да остнае некој до 20:15 да бодри Орлове :facepalm:

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.829
Поени од реакции
20.254
Ич незнам каква репрезентација имаат Полска, нит ми е битно да знам, и за Чешка јадеа бубрези вака онака, па ги спеглавме, и Данска ја тепваме само они не се свесни :)
Полска ју гона мејк мај деј !

ЗА КОГО ? ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!
Ајде момци само оштро!

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Вистинскиот блесок на Полска беше ко играа финале со Германците ( вториве беа домаќини). Тогаш навивав за нив, али Германците имаа и лидер на терен и лидер на клупа (бркото нема шанси да не паметите таква фаца) и затоа станаа шампиони. Е сега, работите малку се сменија и мислам дека најголем адут им е селекторот и дека не се ништо повеќе од просечна репрезентација ( која сепак не треба да се потцени). Значи ние ја имаме предноста на "домашен " терен и на Полска ниту Пјотр Свирачевски (фудбалер btw) да дојде нема да може да ја спаси од неизбежното ( а тоа е поразот). Јбг некој мора да го јаде и за Шведска и за Германија и највише за Данска.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ислаѓаните пак ќе судат :mad: .....
Бaксузи еј!!:confused:

Meanwhile...

Ниту јас, а ниту моите соиграчи не се плашиме од македонските навивачи. Во мојата кариера сум одиграл многу натпревари пред гласна публика, а подготвени сме и за овој дуел. Долу на паркетот не игра публиката, туку ракометарите, а саматa атмосфера може да влијае и врз нас и да не натера да дадеме се’ себе да оствариме победа“ - изјави репрезентативецот на Полска, Адам Вишниевски.
А така ли?:cool:

Член од
7 август 2011
Мислења
4.926
Поени од реакции
14.886
:vozbud::vozbud::vozbud: чуството коа бегаш од школо за да можеш Македонија да ја гледаш.
Многу сум :vozbud: 140% тепаме после. Заслуживме да одиме на предолимписки турни ( ќе бевме многу погоре ако место покер фејсот Лино ни беше на клупа )

P

PewDiePie

Гостин
Ај не го тупете сега овде,си има тема !
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 11:52 ---
:vozbud::vozbud::vozbud: чуството коа бегаш од школо за да можеш Македонија да ја гледаш.
Ми фали тоа чувство у пм. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom