Македонија - Полска [23.01.2012 - 16:15 ч.]

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.291
Поени од реакции
3.665
Читав кај тетка вики за квалификацииве за олимпијада и не знам баш дал е вистина ова што мислам дека го разбрав ама ај ако некој е поупатен малку да подобјасни...
http://en.wikipedia.org/wiki/Handball_at_the_2012_Summer_Olympics_–_Men's_qualification
по мое тумачење само две места ( 2 и 3 пласиран на крајот ) водат на турнириве за олимпијада а тоа ако бидат некој од France Denmark Spain Sweden Croatia Iceland Hungary автоматски ослободува место за наредните на табелата.
Ние сме најмалку 12ти, ако се земе дека овие 7 се во тие 12, без нас остануваат само германија, србија, полска и словенија. Ако по мое две од овие завршат подобро пласирани од нас ние не одиме на квалификациски турнир. За жал германија и србија во моментов се далеку пред нас :(, од друга стран пак ако некој од нив го освои првенствово нас ни се отвора шанса со подобар пласман над полска и словенија да бидиме втората најдобро пласирана репрезентација на турнирот која нема загарантирано место дирекно на олимпијада или на еден од турнирите што и не е така лошо но дали германија или србија имаат сили за европски првак тоа баш не знам...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Ако Мираковски не се помоли додека гледа низ прозорецот, и пораката од Бога не му ја каже на Илиевски, В., џабе е.
Веројатно што е ладно, па рУкометарите не отвораат прозор да се помолат.
Ко Мираковски, Д. , ако паметите :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Остајте го ќе имаме кого да пцуеме :)
Со Полска очекувам победа како и за сите досега! И очекувам математиките да испаднат барем еднаш на наша страна.
ако тепаме ке прифатиш потпис да пишеш дека го сакаш цитро? :D

П.С цитро отворил тема и му се фрливте сите... кој на заебанција кој сериозен - ам асепак не е во ред дечки.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Шундовски исто така објасни зошто не се одлучи за „фластер“ тактика против фантастичниот Хансен. „Тешко беше да се игра во одбрана против една ваква селекција на Данска. Тие се многу брзи па затоа и немавме стрикно чувар за Хансен. Мислам дека 5-1 одбраната која ја игравме беше добра, бидејќи и по негатива од три голови на крајот се вративме и имавме шанса за победа. Сепак и со реми ќе бевме задоволни. Верувам дека имаме сила да се вратиме и по овој пораз. Веќе четири натпревари играме одлично и никој не успеа да не надигра. Убеден сум дека овој пораз нема да смени ништо“, заврши македонскиот селектор.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Читав кај тетка вики за квалификацииве за олимпијада и не знам баш дал е вистина ова што мислам дека го разбрав ама ај ако некој е поупатен малку да подобјасни...
http://en.wikipedia.org/wiki/Handball_at_the_2012_Summer_Olympics_–_Men's_qualification
по мое тумачење само две места ( 2 и 3 пласиран на крајот ) водат на турнириве за олимпијада а тоа ако бидат некој од France Denmark Spain Sweden Croatia Iceland Hungary автоматски ослободува место за наредните на табелата.
Ние сме најмалку 12ти, ако се земе дека овие 7 се во тие 12, без нас остануваат само германија, србија, полска и словенија. Ако по мое две од овие завршат подобро пласирани од нас ние не одиме на квалификациски турнир. За жал германија и србија во моментов се далеку пред нас :(, од друга стран пак ако некој од нив го освои првенствово нас ни се отвора шанса со подобар пласман над полска и словенија да бидиме втората најдобро пласирана репрезентација на турнирот која нема загарантирано место дирекно на олимпијада или на еден од турнирите што и не е така лошо но дали германија или србија имаат сили за европски првак тоа баш не знам...
Значи тие 7 екпи имаат обезбедено ОИ, значи остануваме ние и уште 4 екипи за ОИ, ако освоиме 5то место дали ке одиме во кфалификации????

R

Rigel Kent

Гостин

Preku ova prvenstvo se obezbeduvaat 2 mesta za kvalifikacii i 1 direktno znaci vkupno 3 . Nie treba da bideme vo tie 3 odnosno da bideme pred Slovenija i Polska a zad Germanija i Srbija. Ako nekoja od France Denmark Spain Sweden Croatia Iceland Hungary bide pobednik na prvenstvoto togas se otvora mesto za uste edno mesto vo kvalifikacii ili 3 mesta.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.291
Поени од реакции
3.665
Значи тие 7 екпи имаат обезбедено ОИ, значи остануваме ние и уште 4 екипи за ОИ, ако освоиме 5то место дали ке одиме во кфалификации????
франција веќе како сведски првак е пласирана во лондон а другите 6 имаат загарантирано учество на еден од трите квалификацциски турнири во април, ние по мое треба да бидиме смао подобро пласирани од 3 од останатите 4 репрезентации (србија, германија , полска и словенија) нема врска дал ќе сме до 5 то место или некое друго од тоа што прочитав на линкот горе... битно само една од четирите може да заврши подобро а другите не треба.... да надополнам дека србија и германија не дупеле вчера, моментално имаат по 5 бода а ние само 1 :mad:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не! Бидејќи најверојатно Германија и Србија ќе идат у полуфинале.

За ОИ, треба да бидеме пред Германија и Србија, или барем пред една од нив! Значи шансите за полуфинале = шансите за ОИ.

R

Rigel Kent

Гостин
Kolku pati treba da povtoram :D

Preku ova prvenstvo se obezbeduvaat 2 mesta za kvalifikacii i 1 direktno znaci vkupno 3 . Nie treba da bideme vo tie 3 odnosno da bideme pred Slovenija i Polska a zad Germanija i Srbija. Ako nekoja od France Denmark Spain Sweden Croatia Iceland Hungary bide pobednik na prvenstvoto togas se otvora mesto za uste edno mesto vo kvalifikacii ili 3 mesta.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.291
Поени од реакции
3.665
да, фала, го заборавив фактот дека и ако некоја од нив обезбеди пат во лондон исто како и германија или србија (кога реков дкеа треба да победи на првенстовото) се отвора место за нас. Викам за нас сега а и прееска од пуста желба и надеш дека полска и словенија ќе бидат послаби :)

R

Rigel Kent

Гостин
Nie treba da ja pobedime Polska a Slovenija ne moze da bide podobra od nas bidejki igra so Francija , Spanija i Ungarija. Za nas i pokraj eventualnata pobeda nad Polska ke treba da cekame dali Danska ke ja pobedi Polska vo poslednoto kolo , ako e taka togas ni treba pobeda nad Srbija. Srpskiot komentator kaza sinoka deka ako Srbija ja pobedat Svedska vo slednoto kolo togas vo poslednoto ke kalkuliraat dali ke pobedat ili izgubat protiv nas bidejki ke odbiraat dali ke igraat polufinale so Hrvatska ili Spanija

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Kolku pati treba da povtoram :D

Значи единственото „посакувано“ сценарио за нас е:
Ја елиминираме Србија - идеме у полуфинале.
Германија освојува, се ослободува уште едно место - кога Србија е отпадната тоа ни следува нас.
НО, штом веќе сме влегле у полуфинале, зошто да не идеме у финале и директно да обезбедиме пласман! :D
Е*еш све ова, мразам вакви сценариа и математики.

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.291
Поени од реакции
3.665
Nie treba da ja pobedime Polska a Slovenija ne moze da bide podobra od nas bidejki igra so Francija , Spanija i Ungarija. Za nas i pokraj eventualnata pobeda nad Polska ke treba da cekame dali Danska ke ja pobedi Polska vo poslednoto kolo , ako e taka togas ni treba pobeda nad Srbija. Srpskiot komentator kaza sinoka deka ako Srbija ja pobedat Svedska vo slednoto kolo togas vo poslednoto ke kalkuliraat dali ke pobedat ili izgubat protiv nas bidejki ke odbiraat dali ke igraat polufinale so Hrvatska ili Spanija
Арно ама не знаат против кого ќе играат бидеќи неи сме прва група а хрватска и шпанија втора :S ние играме среда а тиа последно коло во четврток :S

edit , vidov deka se igra s evo sreda no lajv mestenje vo isto vrmee bas i ne mi se veruva

R

Rigel Kent

Гостин
Арно ама не знаат против кого ќе играат бидеќи неи сме прва група а хрватска и шпанија втора :S ние играме среда а тиа последно коло во четврток :S
Hrvatska i Spanija igraat denes , deneska ke se odluci koj e prv :D

Kajgana Shop

На врв Bottom