ЕП во ракомет 2012-група I (Белград)

Кои 2 репрезентации ќе одат во полу-финале?

• Србија

Гласови: 82 50,3%
  • Германија

Гласови: 30 18,4%
  • Полска

Гласови: 10 6,1%
  • Македонија

Гласови: 119 73,0%
  • Шведска

Гласови: 3 1,8%
  • Данска

Гласови: 10 6,1%

• Вкупно гласачи
    163
Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Не знам брат,можеби и така беше...на прв поглед мене ми се виде како да не ја нагази линијата......
Како и да е,послаб ракомет од ова денес здравје...
За цепелинот ако се збори.
Прво падна во шесте метри, после шутна.. ситница беше. Мислам реално престап. Ама како домаќини на првенството можеа да му прогледаат низ прсти, да се одржуваше ова у Германија ќе беше чист гол.
Грешката е кај србите како и да ја вртиме, предност имаа голема.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ова денес што го гледав на трите натпревари, мислам дека нема никогаш да го видам. Почудно првенство јас досега немам гледано. Веројатно тоа се должи на фактот што веќе нема доминантни ракометни сили како што имаше пред две години, кога самото име на репрезентацијата значеше страв и трепет. Искрено не можам веќе да го читам нити слушам муабетов за полуфинале, па не знам какви математики се не видов овде. Бидете сигурни, ништо што ќе напишете на хартија нема да излезе на терен. Ако ова денес не ви го докажа тоа не знам што ќе докаже.

Шведска дозволи да и анулираат 11 гола ејјј. Не ми се веруваше што гледам. Ќе речеш скандинавци, силен менталитет, а они се посрамотија комплетно. Ние помалери не можевме да бидеме, а Србиве ни се придружија на тоа поле. Сметам дека на ова првенство има милион судиски грешки, еве и на натпреваров со Србија ќе речеш домаќини, тоа судиите слепци невидени. Рогиш игра фудбал со топката, они ни две минути ни ништо. Мислев дека Србија како тргна ќе ги победи Германциве и тоа со минимум три разлика. Ама не може Даре да ги носи на грб. Човекот е пола репрезентација. Најмногу ради него сакам да успее оваа генерација на Србија да стигне далеку. На крај краева тој е голман на мојот тим Металург:pipi:. Баш ми беше забавно да го слушам Игорче со дечкото што му беше сокоментатор. Милина беше човек да ги слуша. Кажуваа корисни работи за играта, играчите, некој интересен факт, критика, а оној Магдинчев успеа дури пет минути да издржи да не каже ФИНТА:facepalm: Баш ми беше итересен фактот што Дарко се жалел на публиката во Пионир, во смисла дека немало атмосфера. Богами тука ни нема рамни.

Како и да е. Остајте ги дечките нека одиграат колку што можат подобро без притисок. Нека дишат малку слободно, па спорт е мајку му, не е смрт или слобода.

П.С Ако уште еднаш некој го пише она НИЕДЕН ПОРАЗ НЕ СЕ БРОИ ВИЕ СТЕ НАШИТЕ ХЕРОИ, ќе извршам харикири. Па биваше ли 9 од 10 луѓе да го тупат со иста реченица, за на крајот таа комплетно да ја изгуби смислата.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Натпреварот во кој незнаев кој повеќе сакам да изгуби заврши нерешено :pos:
Она германците се неверојатно среќни копилиња бе, не можам да си поверувам некако многу млитаво ми играат и пак освојуваат бодови и најверојатно ќе играат полуфинале....
Србите добро почнаа, германците мислам не дадоа гол првите 10 минути, али после ко да се опуштија, ептен паднаа, промашуваа зицери, малце и судиите ги ебнаа, и примија гол у последни секунди.

M

MrzaRules

Гостин
па денеска кој не прими гол во последните секунди...

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.395
Поени од реакции
881
Шведска како што и мислев, не се замараја до толку, си се спремаат они за квалификациите за ЛОИ. Видовте второ полувреме кога му играа фластер на Ким Андерсен... тој у ниеден напад не учествуваше. Скоро секогаш кога се игра фластер тој што е чуван влегува на пикер, или пробува да избега од неговиот чувар, на овој ко к.... да му чуеше... Затоа не се чудете Шведска што беше стигната од страна на Полска...

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Морам да кажам дека ми е мило што израмнија Германците, иако тоа најмалце ни одговараше(демек сеуште имаме шанси за 1/2 финале). Германски менталитет ти е тоа. Оној ќелавиот ни сам не е свесен што промаши.
Јебал те германски, дански и шведски менталитет.

Доста се омаловажувате со менталитетот.

Балканските народи за спорт се посебно надарени.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Нема тема за втората група во Нови Сад, ама едино што ме теши за нашиве несреќни порази е фактот што конечно ќе гледаме една завршница без гнасните Французи, се надевам дека ова ќе биде крајот на нивната успешна генерација.

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Нема тема за втората група во Нови Сад, ама едино што ме теши за нашиве несреќни порази е фактот што конечно ќе гледаме една завршница без гнасните Французи, се надевам дека ова ќе биде крајот на нивната успешна генерација.

Да ама ќе гледаме со гнасните Шпанци,кои најверојатно ќе бидат и шампиони! Не ми се верува ќе спојат Европско Баскет,Светско Фудбал,Европско Фудбал,Европско ракомет! Не ги можам нив веќе!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Да ама ќе гледаме со гнасните Шпанци,кои најверојатно ќе бидат и шампиони! Не ми се верува ќе спојат Европско Баскет,Светско Фудбал,Европско Фудбал,Европско ракомет! Не ги можам нив веќе!
Камо да е така, омилени ми се во сите спортови, ама не верувам тоа да се случи, уште од вечерва Хрватите ќе им го смалат шансите.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ај за во бакест и фудбал ок,али во ракомет.......спорт во кој се ептен исфорсирана нација и во кој веќе во последните 15 години имаат преку 10 играчи натурализирано не заслужуваат ни настап на ЕП.
Многу ме нервираат со тие натурализирања,па и кај што не им треба го прават.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Поготово што во ракомет може лесно да се натурализира и еден играч може да игра за повеќе репрезентации.
Пример сега можат да го викнат Лазаров за ОИ(ако не се пласираме) и тој може да игра за нив. Правилата во ракомент, заедно со овие групи и пренесувања на бодови се за никаде.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Поготово што во ракомет може лесно да се натурализира и еден играч може да игра за повеќе репрезентации.
Пример сега можат да го викнат Лазаров за ОИ(ако не се пласираме) и тој може да игра за нив. Правилата во ракомент, заедно со овие групи и пренесувања на бодови се за никаде.
Мислам дека не може да го викнат Лазаров за ОИ, бар не за овие. Последен пат кога пратев повеќе правилата беа играчот да нема настап две години за друга репрезентација. Дали уште важат истите не знам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Ако сакаш да играш ракомет за друга репрезентација мораш да паузираш 2 години, не е туку така :) Памтам еден Унгарец се реши да игра за Шпанија пред 3 години и не заигра за Унгарија уште еднаш ама да ме утепате не ми текнува како се вика и дали заигра за Шпанија.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Ако сакаш да играш ракомет за друга репрезентација мораш да паузираш 2 години, не е туку така :) Памтам еден Унгарец се реши да игра за Шпанија пред 3 години и не заигра за Унгарија уште еднаш ама да ме утепате не ми текнува како се вика и дали заигра за Шпанија.
Наталија Тодоровска (Малахова) во 1997 година играше за Русија а две години потоа играше за Македонија... Драгица Кресоја не можеше да игра на СП 2007 година за Македонија затоа што во последните две години имаше играно за Србија, па дебитираше во 2008.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Како и да е глупо е. Јас не ги разбирам тие што играат за 2 репрезентации...Знам имаше еден играше прво за Белорусија, па за Словнеија и после за уште една репрезентација. Не ми текнува само како се викаше.

Kajgana Shop

На врв Bottom