1. Нормално е теориите и термините се дело на научници. Не се дело селски работници. Не може да ме прашуваш за "Холанѓанецот Френклин Рузвелт" одам очекуваш да ти дадам точен одговор. Постави си коректно прашањето. На еден интелигентен човек, кога му кажеш дека за дадено нешто има неколко теории од научниците, тој е свесен дека нема како да знаеш "вистината". Прво научи што е "теорија" и после кажувај што знае и кој не знае. Самиот факт дека има неколку теории за еден интелигентен човек би значело дека тука не се зборува за факти.
Дрн-дрн јариња, наместо да собереш малку храброст и да си кажеш: НЕ ЗНАМ КОЈ МИ Е ПРОИЗХОДОТ...
И никаде не те наведов или пробав да ти ставам стапица па во прашањето да уфрлам на пример: КАЖИ КОИ СЕ
ТУРКО-БУГАРИТЕ, или слично, како што сакаш да инсинуираш со глупоста "Холанѓанецот Френклин Рузвелт", туку едноставно те прашав: КОИ СЕ БУГАРИТЕ, тие оригиналните што ти го донеле тука твоето име.
Не знаеш, ок, не знаеш. Признај си, ништо страшно...
штипјанец' напиша:
2.Кажи ми еден Бугарин овде, кој не слави цар Самуил, Гоце Делчев и други наши предци, чие име го носеле.
Бугарите потекнуваат од Словените, Прабугарите и Траките (како и оддруги етноси во мал дел).
Абе вие може да си го славите и Наполеон или Рускиот Цар како свој (како што рекол Балан), ама тоа е тешка глупост.
Само и само да избегнеш од директното прашање ќе се обидеш да вклучиш секакви настани и личности коишто немаат никаква врска со тоа за што си прашан, ниту па биле "Бугари", ама тоа е. Тактиката ви е таа на интернетов веќе последниве 10тина години и повеќе.
Ринги-ринги-рингишпил... вртење во круг...
штипјанец' напиша:
3. Моите предци се Бугари од сите делови на бугарската земја.
Која е таа "бугарска земја" бе господинче..?!?,
Таа крај Волга ли, или можеби "Татарска мала Скитија", или крај Памир и Алтај, можеби кај древна Бактрија како што ве лаже Божо абдалот, или Атлантида..?!?
Редно е да престанеш да се глупираш и да тролаш овде до бесвест.
НЕ ЗНАЕШ КОЈ ТИ Е ПРОИЗХОДОТ, и тоа е тоа.
Со тоа тука завршува дискусијата со тебе по тоа прашање.
Ако има некој друг Бугар да дојде и да си го каже мислењето, бујрум.
Ако нема, тогаш да заклучиме дека целиот бугарски народ и нација НЕМА ПОИМ за тоа кои се, какви биле, од каде се, итн. луѓето чие име тие ден-денешен си го носат како свое.