Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 февруари 2007
Мислења
12
Поени од реакции
6
Премногу сум разочаран за тоа како ја изгубивме утакмицава па нема да коментирам ништо во врска со неа. Единствен факт што останува е дека во неизвесна завршница ние сме поразените. Има мислам малку опции за да поминеме ние во полуфинале но оваа ми е некако поверојатна:
2ро коло: Македонија-Полска 1 ...... Данска-Германија х2..... Србија - Шведска 2
3то коло: Полска-Германија х2 ......Данска-Шведска1х.......Македонија-Србија 1
Доколку се оствари ова сигурно имаме ист број на бодови со Србија и Данска или Шведска така да со гол разликата најверојатно ќе поминеме во полуфинале зад Германија која ќе биде прва. Теоретски е можно, но ќе видиме што ќе се случи. Ако не ништо друго со две победи над Србија и Полска мислам дека имаме добри шанси за квалификации за Олимписки Игри.

L

Löwe

Гостин
Јас тврдам дека ти Хансен првпат го виде на овој меч со нашата репрезентација, не ни знаеше кој е играчот, ниеден негов меч не си гледал, па што се силиш тука на форум.
Научете прво со кој играме, после дискутирајте.
Оф Леле мори мајко.. ДАДАДА Јас Хансен не го ни знам.. не не не знам со кого игравме..Абе не ми се прави не знам што дека си кога не знам кој не гледал од каде шутира Хансен. Еве и да шутнал 2-3 пати од 10 метри, шо има врска тоа со Борко? Демек јадиш ЛАЈНА како Борко бил неспособен. ЕПА ОДИ ЗАСТАНИ ТИ, НЕКА ИМА ХАНСЕН ОТВОРЕН ШУТ ПА И ОД 15 МЕТРИ ПА ЌЕ ТЕ ВИДАМ ДАЛИ ЌЕ ОДБРАНИШ.. ОД ВАКВИ ГОМНОЈАДЦИ...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Абе ајде богзнае во каква форма ќе оди играта на Кире до наредната година... јес да во ракометот повеќе траат, го глеаме Балич како игра епизодна улога во репрезентацијата, го редат навистина кога се крши резултатот кога треба искуство, но поголем дел од времето на терен го минува Дувњак. Кај нас кој ќе биде замена за Кире, за овој да влегува само да реши натпревар :(
Митков! :pos:

Не е само Кире, да беше само он океј, но и Наумче има 32 и за него не глеам реална веќе искалена замена.

Тука се Столе, Манасков, Кукоски, Георгиевски, Н.Марковски... но ниту еден од нив не е бек - шутер. o_O

И самиот Кире изјави пред ЕП дека ова е зенитот на оваа генерација и дека ќе мора да правиме реконструкција а состојбата во младинските школи ни е многу лоша...

Но и ние отеравме ептен долгорочно, ќе го правиме муабетов после ЕП. Или па Стефче ќе ја открие тајната и Наумче и Кире ќе тераат до 40... :pos:

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
мене од сево ова ме радува што конечно почнавме да целиме на медали на првенства, а не ако го поминеме првиот круг = успех. не дека исчезнаа сите оние малодушници со синдром "македонче", според кои требало да ја чуваме топката до крај за бод против данска. нешто слично направивме со шведска и крајно ме изнервираа нашиве ракометари тогаш, денес дознав дека ја научиле лекцијата...
Околу болдот. Изјава на Ангеловски после натпреварот: ,,Незнам зошто идевме на гол. Знаевме дека нерешено е добро за нас затоа што Шведска и Полска одиграа нерешено. Сега изгубивме шанси за полуфинале и затоа сум вознемирен.''

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Досуден беше фаул,затоа што имало чекори,инаку голот ќе важеше!Што се чудиш толку ? :D
Како може да бил досуден фаул у наша корист ако имало чекори од Мојсо.
Уште ќе си се чудам.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ете и сам гледаш. МУ СУДЕА ЧЕКОРИ СО ТИЕ 4 ПРСТИ!!! :mad:

А НЕ БЕА!!!
Судијата свирна фаул !

Наумче го погледна судијата (ех да го погледнеше Игорче :oops:) и овој му рече „направи 4 чекори - голот не важи“

Според судијата: Наумче направи 4ти чекор под фаул и после шутна - голот не важи бидејќи не шутнал при третио чекор.

Досуден беше фаул од Данците, 9 метри за Македонија. Не чекори!

Се надевам дека разбра сега... :)

D

dagau

Гостин
ги слушам сеа изјавиве на ангеловски и борко ристовски после мечот, као требало да го зачуваме бодот... ебаве лузерскиот менталитет! толку имам да кажам...

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Уште ќе си се чудам.
Зошто ракомет затоа... Зошто предност се пушта ако даде играчот гол,без да направи чекори/погрешно водење/престап.

П

Паспарту

Гостин
Околу болдот. Изјава на Ангеловски после натпреварот: ,,Незнам зошто идевме на гол. Знаевме дека нерешено е добро за нас затоа што Шведска и Полска одиграа нерешено. Сега изгубивме шанси за полуфинале и затоа сум вознемирен.''
Само будали на 5 секунди до крај и шанса за гол ќе чуваат нерешено во ракомет...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Уште ќе си се чудам.
Фаулот беше направен пред Наумче да ги направи чекорите,затоа се врати нападот на 9 метри...(не знам дали беа и чекори навистина,треба да се види успорена снимка)....
Да беше во наша лига,сигурно судиите ќе го признаеја голот....
Сепак Данска е велесила,и тешко дека било кој судија би досудил такво нешто против нив,и би признал гол за победа на 15 секунди до крај...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Абе ајде богзнае во каква форма ќе оди играта на Кире до наредната година... јес да во ракометот повеќе траат, го глеаме Балич како игра епизодна улога во репрезентацијата, го редат навистина кога се крши резултатот кога треба искуство, но поголем дел од времето на терен го минува Дувњак. Кај нас кој ќе биде замена за Кире, за овој да влегува само да реши натпревар :(
Ова е од dagau мислењето, неможев да го најдам за да го цитирам како шо треба.
Мислам дека Балич е повреден и зато не игра за хрватите нон стоп, а не дека го форсират Дувњак.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom