ЕП во ракомет 2012-група I (Белград)

Кои 2 репрезентации ќе одат во полу-финале?

• Србија

Гласови: 82 50,3%
  • Германија

Гласови: 30 18,4%
  • Полска

Гласови: 10 6,1%
  • Македонија

Гласови: 119 73,0%
  • Шведска

Гласови: 3 1,8%
  • Данска

Гласови: 10 6,1%

• Вкупно гласачи
    163

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Каков коментар да напишам за Германциве, а да не згрешам? :tapp:
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 21:57 ---
Каков коментар да напишам за Германциве, а да не згрешам? :tapp:

М

Мартин`

Гостин
Под пасивен напад беа србите, мораа да шутираат.
А Станиќ немаше логика акција да им прај, кога и немаше време.. не е Србија толку сјајна во контри, па за 3 секунди да постигнат гол, башка германците си ја имаа напраено одбраната веќе.
Е не слушнав тоа (оти немав звук само ја гледав) ама оти немаше време мислиш ? само што им дадоа гол Станич можеше одма да шутира..

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Да им ебам швабите, освен ако не е наместено тогаш стварно имаат премногу среќа. Вакво нешто не е возможно инаку заедно со овие од данскиот пашалук исти се.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Морам да кажам дека ми е мило што израмнија Германците, иако тоа најмалце ни одговараше(демек сеуште имаме шанси за 1/2 финале). Германски менталитет ти е тоа. Оној ќелавиот ни сам не е свесен што промаши.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па дали е ова могуче, дали е ова возможно? Па дури и тимовите што требаат да тепаат за да иде некако во наш прилог не тепаат.

Ова Германциве само се провлекуваат. Криво ми е, со ваква играа не заслужуваат да влезат во сала, камо ли да бидат величени.

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па дали е ова могуче, дали е ова возможно? Па дури и тимовите што требаат да тепаат за да иде некако во наш прилог не тепаат.

Ова Германциве само се провлекуваат. Криво ми е, со ваква играа не заслужуваат да влезат во сала, камо ли да бидат величени.
Абе ајде? Ги имаш ти гледано Германците освен против нас? Ја уништија Шведска, денес се вратија од -7. Може само да им се кажа свака част, а не да се пцујат секој ден, само затоа што (заслужено) не победија нас.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Послаби репрезентации од Србија и Германија НЕМА НА ЦЕЛОТО ПРВЕНСТВО.....
Металург да се собери ќе ги испердаши двете репрезентации....
Уште не ми е јасно како овие две репки се најсериозни кандидати за пласман во 1/2 финале:eek:
Ај шо одиграа Србите со Данска и Полска одиграа,секоја чест....заслужено добија.....на сила,вака така,си тепаа...,ама денес беа очај.....мизерија...:facepalm:
Ракомет од пред 30 години......кога играше Веселин Вуковиќ...:pos:
Напади по 5 минути,и за цело време не можат ни да шутнат кон гол....резил,како младинска лига да глеаме....:гик:
За Германците шо да кажам,бетер....
Никогаш не биле послаби,никогаш очај,мизерија тешка,невидена,срамна за една таква велесила како Германија...
Имаат среќа во дупчето,и секако главното оружје.....еден ЏОКЕР...СУДИИТЕ....
Тешка мафија се,мамето нивно....
Сите дискутабилни топки одат кај нив..
Чист гол(цепелинот)им беше поништен на Србите....
Ги форсира ЕХФ за на олимпијада,мамето нивно капиталистичко....:tapp:
А појма немаат....појма...
Македонија е за класа посилна моментално од Германија....
Не знам шо да кажам,како сакате толкувајте,мене оваа утакмица ми делуваше како некоја ТЕШКА МЕСТЕНКА...
Двете по бодче,и да си ја накриват капата....
Кога се работи за пари и душманите се први другари......:гомце:
Џабе е,нека местат....:icon_lol:
Моја прогноза е дека двете репрезентации глатко ќе си го примат во полуфинале(доколку се пласираат нормално)....
Ќе го избришат со нив паркетот во арената....
Србите доколку налетаат на Хрватска,Шпанија,па и Унгарија....па не се свесни шо ќе им се случи....
Нека се молат само во Станиќ,и секако во судиите,или во публиката ако помогни малку(иако рака на срце атмосферата е ТАПА):гомце: ...иначе нема спас...
Ќе ги прегазат....
За Германците се знае,нека се молат во нивните најдобри другарчиња судиите,тие ако не беа,сеа ќе беа во некој кафич во Берлин и ќе си пиеја пивце....(заслужено,а не да играат за полуфинале)...:tapp::facepalm:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Абе ајде? Ги имаш ти гледано Германците освен против нас? Ја уништија Шведска, денес се вратија од -7. Може само да им се кажа свака част, а не да се пцујат секој ден, само затоа што (заслужено) не победија нас.
Не ме зезај, со Шведска не играа Германците јако, туку Шведска играше слабо...

Никаква игра не прикажаа, а се главни фаворити. Ова ли се фаворити?? Молим те, не ме зезај... Се шлепаат на стара слава...

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Не ме зезај, со Шведска не играа Германците јако, туку Шведска играше слабо...

Никаква игра не прикажаа, а се главни фаворити. Ова ли се фаворити?? Молим те, не ме зезај... Се шлепаат на стара слава...
Ако гледаш така ни ние не игравме јако против Чешка, туку тие играа слабо. Или така не ни одговара?
Никаде не реков дека се главни фаворити, само ме нервира што сте исфрустрирани со нив.
Чист гол(цепелинот)им беше поништен на Србите....
Oва тек сега го читам. Не знам што се правиш слеп кога не си, Никчевиќ стапна пред да шутне, исто како нашиов денес.
Ова е со претпоставка, да си го гледал натпреварот, а не да си читал коментари на српски форуми.

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ако гледаш така ни ние не игравме јако против Чешка, туку тие играа слабо. Или така не ни одговара?
Никаде не реков дека се главни фаворити, само ме нервира што сте исфрустрирани со нив.
Ти не викаш дека се фаворити, ама цела останата Европа и медиуми, тоа го прават. Ова ли се фаворити??? Не гледам ништо добро во нивната игра, не сметам дека заслужуваат да идат понатаму. Сепак, тоа е само мое скромно мислење. :)

Нашиве стварно го окупираа Белград! :icon_mrgr:
http://www.mondo.rs/s231395/Sport/Ostali_sportovi/RUKOMET-_Ma-ke-do-ni-ja_odjekuje_Beogradom.html
Тука дури порталов ги критикува нивните навивачи...
http://www.mondo.rs/s231404/Sport/Ostali_sportovi/RUKOMET_EP-_Makedonci_navijajte_za_Srbiju.html

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Ние можеме до сабајле да им припишуваме пристасност на судиите кон Германија ( која не ја негирам,постои,се гледа дека се наклонети кон нив) но никој не им е крив на Србите што прокоцкаа 7+ на домашен терен против една временски гледано ослабена Германија. Тука доаѓа онаа општо прифатена теза дека Германец не се откажува се покажа и ги стигнаа. А далеку беа одлични,но Србите утнуваа чисти напади,зицери кои им ги поклонуваа германците.судиите и го исклучија Рогиш на 5 минути пред крајот и Србите пак не ја смирија играта туку чекаа на Илиќ да шутне на сила. Клинчаров добро кажа на преносот,немаше комбинаторика во играта на Србите,одеа на шутеви од дистанца.

Томасино,премногу те почитувам,и го ценам твоето мислење кога се работи за ракомет,секогаш се согласувам со тебе,добро ги анализираш работите,но цепелинот беше чист престап,Никчевич прво згазна на поле па шутна. апла се виде. За се друго си во право во твојот пост. Чекам по завршетокот на ЕП една анализа за нашата игра од тебе:) поздрав

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Германците имаат нешто што никој друг го нема (менталитет).Заслужено пренесоа 4 бода зошто не победија нас (поштено) плус ја демолираа Шведска т.е ги победија останатите 2 репрезентации што ја поминаа групата.
Криво ми е што една ваква генерација каква што имаме сега ќе остане без медал но тоа е тоа.Реално имаме многу недостатоци во играта и затоа неможе да се замешаме во битката за медал.Оставете ги тие детски муабети дека немаме среќа и слично зошто кај нас проблемот е многу посериозен.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Chains@
Не знам брат,можеби и така беше...на прв поглед мене ми се виде како да не ја нагази линијата......
Како и да е,послаб ракомет од ова денес здравје...

Kajgana Shop

На врв Bottom