Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Видео од голот на Мојсоски има некаде? Стварно ептен сум разочаран. Пораз на Македонија потешко го примам отколку некој мој личен неуспех :(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.982
Поени од реакции
74.029
Нема што да им се приговара на играчите...
И по пола саат не сум способен д пишам...:(
Ќе пишам вечер, мада предлагам темава да иде во канта па и нека биде избришана. Да заборавиме на овој меч побрзо :facepalm:

M

MrzaRules

Гостин
арно рече Игорче...."дај боже на крајот Лазаров да има 13 погодоци а Македонија да заврши со +1".....Лазаров имаше 13 погодоци...требаше друг да шутира :)

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Што да напишеш после ова ајде?Влези бе шутот на Кире и готово, ох брее...А и одбиената топка можеше кај нас да се одбие, цц.ц.ц ......

Незнам што требаше да направи Хансен, за Шундовски да смени нешто, јас сварно незнам ...

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Најмногу од се ми е криво што за влакно ги изгубивме натпреварите!
Aбе виде оваа сител едно време емитуваше со знак на германска телевизија, ај да ги тужиме како така смеат, ги нарушуват авторските права

Член од
18 ноември 2011
Мислења
81
Поени од реакции
25
Mozda ke imavme sreke da tepame ako trenerot ne go zamenese golmanot ;@@@

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Абе бар малце, само малце спорстска среќа да имавме на првенствово сега ќе имавме 6 бода во групава и ќе бевме главни претенденти за полуфинале...
Не можам уште да си поверувам како изгубивме... :(

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.301
Поени од реакции
3.675
Секоја чест на Кирцава, мислам ок, најдобар е последниве години во мк ракометот ама зошто бре никој не сака да шутира друг... мислам последните 10 минути освем онај продорот на Наумче и поништениот гол мислам никој друг не се ни обиде да пристапи кон голот... само се вртеше и подаваше кон Кире... можеби требаше да шутира високо наместо ниско но то ае тоа , без неговите голови ќе ни бегаа бајаги така да секоја чест за неговата храброст... ако на првите утакмици имаше помалку од 40% реализација сега имаше 76% но џабе не тепавме :( ... тренерот тапа, мислам аман за кога го чуваше тајмаутот, за последен напад :confused:... туку што тропам... и онака тој ништо не кажува, уствари не ни знае... после ова европско мислам најбрзо што може да се најде негова замена бидеќи и вака тој по мое мислење е само на штета на репрезентацијата со неговото чутење :confused:... ех да имаше начин и можност некој на лино червар да може да му даде тренерска палка за оваа репрезентација, 99% имаме медал на секое првенство на кое би очествувале, овај шудов нема нит знаење ниту авторитет над репрезентацијава...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ајде, ајде кењајте сеа сите... Сеа ви е моментот...

Селекторот ни е катастрофа - ФАКТ. Го знаевме тоа од пред ЕП, но онде фалеше и среќа, многу фалеше. Жално е да се кења по играчите, жално. Само по шутраков на клупа...

Супер игравме у прво полувреме, и глупо беше да се очекува дека истата игра ќе фати и у второ. Немаат данците „експерт“ на клупата како нашиот. Моравме да ја промениме играта, не ја променивме. Се влечевме на Кире.

Не го искористивме тоа што го искористиле Полска и Србија, немавме и среќа колку нив, се здиве Хансен (му еем тоа фацата глупа), многу збунета нашата одбрана... им се поклопија картите у второ на Данците...

Штета, криво ми е, многу ми е криво што доживуваме вакви порази. Толку блиску, а толку далеку. Од никого не бевме надиграни, сите ги јадевме до крај, но ја немавме онаа среќа која излгеда остана во септември во Литванија...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Абе бар малце, само малце спорстска среќа да имавме на првенствово сега ќе имавме 6 бода во групава и ќе бевме главни претенденти за полуфинале...
Не можам уште да си поверувам како изгубивме... :(

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.538
Поени од реакции
2.229
Не се запнувајте со тие 6 гола разлика, не е ова фудбал па да се многу и тоа во прво полувреме и тоа против вице шампион 6 разлика не е ама баш ништо! Единствено е материјал за да ја успориш играта и да нема начин да бидеш стигнат, ама кај нас нема кој да го материјализира, незнам тренерот како ќе спие вечерва. Истиот фластер што не го стави на Ким против шведска сега не со стави ни против данска.... подобро Докузоски да го трансформиравме од кошарка на ракомет, ќе најдеше некоја логика да се заврши подобро од ова.....

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Многу ми е криво што изгубиме. Во раце ја имавме победата!И прекинете со плукање по играчите, мислам дека дадоа се од себе. Горд сум на нив и мислам дека Кире конечно ви покажа на сите кењатори каков играч е. Главната причина за поразот, не само на овој туку и на предходите два натпревари е немањето искусен селектор. Да се нема уиграна тактика за последен напад е срамота. Штета за оваа генерација која има ОГРОМОЕН навистина ОГРОМЕН потенцијал, да биде водена од ваков селектор. Мислам дека со искусен тренер ќе имавме шанси за медал. Но што е тука е, колку што имавме среќа во кошарката толку немаме среќа во ракометот.
Незнам што друго да кажам. Горд сум на сите, за нивната пожртвуваност, а посебно на Кире кој како вистински лидер собра храброст да го упати последниот шут кој за жал го одбранија.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Значи, Шундовски не уби, не уби човече. Ало, до толку да се нема осет за тајм аут, фластер, промена на тактика и наметнување на игра. И пази и кога ќе викне ( обично предоцна) тајм аут, единствено шо збори е овој џингл: "Немојте само две минути да правите ". :facepalm: Кретену кретенски... Леле колку ме боли поразов, не можам ни да пишам:place:Жал ми е за една ваква брилијантна генерација на ракометари да не постигне повише.

Напред Македонија, и во радост и во солзи ние ќе те бодриме...

K

kalimer0

Гостин
Кога се смени коментаторот почнавме да губиме, од време на време се враќаше со краток коментар тој во Белград што е како се вика и после тотално се изгуби сигналот :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И што ако тепаат со Србија?Ништо.Само некое место погоре.Зошто да не бевме во полуфинале или пак да бидеме 5-то место?
До кога ќе се задоволуваме со минимални порази и со тоа дека ја оставиле душата на терен?
Е баш дека ја оставаат душата,заслужуваат и многу повеќе.Греота е оваа генерација да не направи некој историски успех.
Ама кога имаш дрво од селектор на клупа,епилогот е повеќе него јасен.
Памти ми го зборот за Србија. Ако успееме да го добиеме тој натпревар има богови да ги направат. Мојот пост се однесува на сите оние навивачи кои гледаат спорт парцијално, само во вакви моменти, убедени дека мора секогаш да се победи.;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom