aspi
Остар, ама добронамерен :)
Еве ви сликичиња:
![]()
Ако се лажеме дека си дал пари за да имаш Windows 7 Ultimate

и молимте објасними зошто по ѓаволите го покри процесорот

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еве ви сликичиња:
![]()
Ако се лажеме дека си дал пари за да имаш Windows 7 Ultimateа ако стварно си го купил ондак
пошто баш тебе СИГУРНО ти трбаат сите опции што ги нуди Windows 7 Ultimate
и молимте објасними зошто по ѓаволите го покри процесорот![]()
И мојот е „активиран“. 5 минути работа е.Ма немој да ме јебеш што би рекол Кили денеска секој втор компјутер е со активиран windows![]()
тоа сакав да кажам за авирата,ама ај си ќутев,си викам може специјално само он платилИ мојот е „активиран“. 5 минути работа е.
P.S.
Дечки и фотошопот ти е лиценциран? Дизајнер си или онака од забава лупна пари? Малку чудна комбинација ми е лиценциран фотошоп, лиценциран неро и фри антивирус![]()
Не зафркавај абе овој сите не дупи, лиценцирани ги имал програмите, и јас сите програми ги имам лиценцирано бе. Од торент за све имаш кракИ мојот е „активиран“. 5 минути работа е.
P.S.
Дечки и фотошопот ти е лиценциран? Дизајнер си или онака од забава лупна пари? Малку чудна комбинација ми е лиценциран фотошоп, лиценциран неро и фри антивирус![]()
...
а околу делов со пиратерија дека тоа е ок пошто така можеш да го пробаш производот, држи вода ама барем да дадеше пример со траил верзија а не со пиратерија и фул крак на софтвер или игра, јебига....
темава е малце тешка пошто и лугето што ствараат нешто (значи музика, филм, игри , фотвер исл.) се оштетеи и ова неможе да се оспори, а од друга страна за голем дел од популацијата на заемјинава топка тие работи остануваат недостапни заради нивната цена која вештачи или не е дигната до небо, затоа тука на сцена стапува пиратеријата...затоа пак ке кажам тешко е да се каже што е 100% исправно и фер.....
иначе да си кажам и ја, имам нечшто купено, нешто фри ама и доста пират![]()
Па кажа дека родителите му давале пари за програмите така да види ти во кој правец ја однесовме темавап.с Чисто ме интересира колку има овој години
Да речеме си станалпрограмер, си креирал и дизајнирал софтвер кој е масовно употребуван и значаен, но за да продолжиш со негово надградување ти требаат големи финансиски средства, а од друга страна твојот програм е масовни пиратизиран и ти добиваш само мала фракција од тоа што заслужуваш.Ма немој да ме јебеш што би рекол Кили денеска секој втор компјутер е со активиран windowsактиватори фрчат по интернетов. Јас лично сум за пиратеријата
Да живее пиратеријатаааа, а кој сака легално и има пари да дава слободно нека си купува се легално
инаку мислам дека никој не може да ја искорени пиратеријата. Па и доколку направат се да биде лиценцирано за тоа ни е Linux тука. Е тогаш да видам што ќе прават што рчка ќе најдат тогаш. К*р тогаш На FBI
и USA
![]()
Еве ви сликичиња:
и сега кој е во право?
Хахахахах конечно да се сложам со тебеДа речеме си станалпрограмер, си креирал и дизајнирал софтвер кој е масовно употребуван и значаен, но за да продолжиш со негово надградување ти требаат големи финансиски средства, а од друга страна твојот програм е масовни пиратизиран и ти добиваш само мала фракција од тоа што заслужуваш.
Дали и тогаш ќе бидеш за пиратерија?
Си размислил дека програмите кои ги симињаш бесплатно некој стотици часови работа вложил во нив?
Знам дека има големи корпорации како ЕА кои заработуваат и повеќе него штоз аслужуваат, но има и многу независни девелопери кои едвај успеваат да добијат нешто за возврат.
И јас пиратирам, но со мерка, и кога ќе видам дека на одреден програм се вложило многу труд и работа, јас или го купувам или донирам ако е freeware.
Дефиницијата за пиратерија и file-sharing многу се смени во последниве неколку години, сега се пиратира апсолутно без мерка, се и сешто, порано претежно се пиратираа работи до кои тешко можеше да се дојде преку интернет.
Хахахахах конечно да се сложам со тебешто ќе кажете на ова пиратчиња?
Пиратерија ДОЛЕ, само напред СОПА.
Да речеме си станалпрограмер, си креирал и дизајнирал софтвер кој е масовно употребуван и значаен, но за да продолжиш со негово надградување ти требаат големи финансиски средства, а од друга страна твојот програм е масовни пиратизиран и ти добиваш само мала фракција од тоа што заслужуваш.
Дали и тогаш ќе бидеш за пиратерија?
Си размислил дека програмите кои ги симињаш бесплатно некој стотици часови работа вложил во нив?
Знам дека има големи корпорации како ЕА кои заработуваат и повеќе него штоз аслужуваат, но има и многу независни девелопери кои едвај успеваат да добијат нешто за возврат.
И јас пиратирам, но со мерка, и кога ќе видам дека на одреден програм се вложило многу труд и работа, јас или го купувам или донирам ако е freeware.
Дефиницијата за пиратерија и file-sharing многу се смени во последниве неколку години, сега се пиратира апсолутно без мерка, се и сешто, порано претежно се пиратираа работи до кои тешко можеше да се дојде преку интернет.
Еве ви сликичиња:
![]()
и сега кој е во право?
Ај прост пример.Хахахахах конечно да се сложам со тебешто ќе кажете на ова пиратчиња?
Пиратерија ДОЛЕ, само напред СОПА.