Цензура на интернетот - SOPA/PIPA/ACTA/PCIP (Генерална дискусија)

aspi

Остар, ама добронамерен :)
Член од
13 октомври 2010
Мислења
5
Поени од реакции
2
Еве ви сликичиња:

Ако се лажеме дека си дал пари за да имаш Windows 7 Ultimate (y) а ако стварно си го купил ондак :tapp: пошто баш тебе СИГУРНО ти трбаат сите опции што ги нуди Windows 7 Ultimate :ROFLMAO:

и молимте објасними зошто по ѓаволите го покри процесорот :)

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ако се лажеме дека си дал пари за да имаш Windows 7 Ultimate (y) а ако стварно си го купил ондак :tapp: пошто баш тебе СИГУРНО ти трбаат сите опции што ги нуди Windows 7 Ultimate :ROFLMAO:

и молимте објасними зошто по ѓаволите го покри процесорот :)
Ма немој да ме јебеш што би рекол Кили денеска секој втор компјутер е со активиран windows :) активатори фрчат по интернетов. Јас лично сум за пиратеријата :) Да живее пиратеријатаааа, а кој сака легално и има пари да дава слободно нека си купува се легално :) инаку мислам дека никој не може да ја искорени пиратеријата. Па и доколку направат се да биде лиценцирано за тоа ни е Linux тука. Е тогаш да видам што ќе прават што рчка ќе најдат тогаш. К*р тогаш На FBI:drk::drk: и USA:гомце::гомце:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472
Ма немој да ме јебеш што би рекол Кили денеска секој втор компјутер е со активиран windows :)
И мојот е „активиран“. 5 минути работа е.

P.S.
Дечки и фотошопот ти е лиценциран? Дизајнер си или онака од забава лупна пари? Малку чудна комбинација ми е лиценциран фотошоп, лиценциран неро и фри антивирус :pos:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873

P.S.
Дечки и фотошопот ти е лиценциран? Дизајнер си или онака од забава лупна пари? Малку чудна комбинација ми е лиценциран фотошоп, лиценциран неро и фри антивирус :pos:
тоа сакав да кажам за авирата,ама ај си ќутев,си викам може специјално само он платил :icon_lol:
И кога ќе видиш,ништо не му е лиценцирано
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 17:12 ---
п.с Чисто ме интересира колку има овој години

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445

P.S.
Не зафркавај абе овој сите не дупи, лиценцирани ги имал програмите, и јас сите програми ги имам лиценцирано бе. Од торент за све имаш крак :) Ма фотошопи, корели microsoft visual studio, све тотално све. Кој е будала да ги плаќа толку скапи освен ако озбилно не се занимава со нив и да вади доста пари од нив ајде де, ама вака за курташак не ги плаќам бе :)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.945
Поени од реакции
1.492
...
а околу делов со пиратерија дека тоа е ок пошто така можеш да го пробаш производот, држи вода ама барем да дадеше пример со траил верзија а не со пиратерија и фул крак на софтвер или игра, јебига....
темава е малце тешка пошто и лугето што ствараат нешто (значи музика, филм, игри , фотвер исл.) се оштетеи и ова неможе да се оспори, а од друга страна за голем дел од популацијата на заемјинава топка тие работи остануваат недостапни заради нивната цена која вештачи или не е дигната до небо, затоа тука на сцена стапува пиратеријата...затоа пак ке кажам тешко е да се каже што е 100% исправно и фер.....
иначе да си кажам и ја, имам нечшто купено, нешто фри ама и доста пират :D
Проблемот е што не сите создавачи на содржина даваат пристап до содржината кој што е доволен за рационален заклучок.
Кај да е како што гледам почнува до некаде на некои да им светнува сијаличката.
Зборот „пиратерија“ само звучи пиратски.

Од аспект на оштетување, изворите на содржина треба да бидат свесни дека содржината што ја бродкастувале е бродкастувана, тука нема враќање, секој извор треба да биде подготвен на фактот дека таа содржина има потенцијал да стигне до многу луѓе и се разбира доколку како таква во склоп со продажната цена на што е можно поголема територија е навистина прифатлива тогаш да добие позитивен фидбек - во спротивно никаков фидбек.
Не е баш ефикасно (со други зборови - скапо е, и не многу ефективно) да се стават филтри на страната на клиентите, за системот треба да се најде оптимален баланс уште почнувајќи со самото испраќање, е дури тогаш ќе имаме вистинска конкуренција на содржини и прифатливи цени на најголем дел од територијата, без некои цензури и слично, одприлика би било и волкот сит и овците на број.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.472
п.с Чисто ме интересира колку има овој години
Па кажа дека родителите му давале пари за програмите така да види ти во кој правец ја однесовме темава :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Ма немој да ме јебеш што би рекол Кили денеска секој втор компјутер е со активиран windows :) активатори фрчат по интернетов. Јас лично сум за пиратеријата :) Да живее пиратеријатаааа, а кој сака легално и има пари да дава слободно нека си купува се легално :) инаку мислам дека никој не може да ја искорени пиратеријата. Па и доколку направат се да биде лиценцирано за тоа ни е Linux тука. Е тогаш да видам што ќе прават што рчка ќе најдат тогаш. К*р тогаш На FBI:drk::drk: и USA:гомце::гомце:
Да речеме си станалпрограмер, си креирал и дизајнирал софтвер кој е масовно употребуван и значаен, но за да продолжиш со негово надградување ти требаат големи финансиски средства, а од друга страна твојот програм е масовни пиратизиран и ти добиваш само мала фракција од тоа што заслужуваш.
Дали и тогаш ќе бидеш за пиратерија?
Си размислил дека програмите кои ги симињаш бесплатно некој стотици часови работа вложил во нив?
Знам дека има големи корпорации како ЕА кои заработуваат и повеќе него штоз аслужуваат, но има и многу независни девелопери кои едвај успеваат да добијат нешто за возврат.
И јас пиратирам, но со мерка, и кога ќе видам дека на одреден програм се вложило многу труд и работа, јас или го купувам или донирам ако е freeware.
Дефиницијата за пиратерија и file-sharing многу се смени во последниве неколку години, сега се пиратира апсолутно без мерка, се и сешто, порано претежно се пиратираа работи до кои тешко можеше да се дојде преку интернет.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
Да речеме си станалпрограмер, си креирал и дизајнирал софтвер кој е масовно употребуван и значаен, но за да продолжиш со негово надградување ти требаат големи финансиски средства, а од друга страна твојот програм е масовни пиратизиран и ти добиваш само мала фракција од тоа што заслужуваш.
Си размислил дека програмите кои ги симињаш бесплатно некој стотици часови работа вложил во нив?
Знам дека има големи корпорации како ЕА кои заработуваат и повеќе него штоз аслужуваат, но има и многу независни девелопери кои едвај успеваат да добијат нешто за возврат.
И јас пиратирам, но со мерка, и кога ќе видам дека на одреден програм се вложило многу труд и работа, јас или го купувам или донирам ако е freeware.
Дефиницијата за пиратерија и file-sharing многу се смени во последниве неколку години, сега се пиратира апсолутно без мерка, се и сешто, порано претежно се пиратираа работи до кои тешко можеше да се дојде преку интернет.
Хахахахах конечно да се сложам со тебе :pos:што ќе кажете на ова пиратчиња?
Пиратерија ДОЛЕ, само напред СОПА.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624

Дај пари и ние ќе бидеме напред SOPA.
--- надополнето: 21 јануари 2012 во 18:27 ---
Што не банкротираат сите бе ондак од тоа што го симињаме?Тие сите си имаат пари, него на сите им е за уште пари.Толку години не се жалел никој за пиратеријата сега им текнало.еее бе ...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Еве ви сликичиња:

и сега кој е во право?
Ова треба да ти е нешто како доказ дека ти е легален оперативниот, во овој случај?

Не знам дали нас овде не правиш глупи или ти самиот си неук (благо кажано) во овие работи, али тоа што ти е активиран оперативниот нема врска со тоа дали е оригинал или пиратски. Еве и мојот е пиратски, а е активиран без никакви проблеми.

пун ми је к****, што би рекле србите, од такви како тебе што се им е "лиценцирано", а не знаат што значи лиценцирано и како нешто изгледа кога е лиценцирано.

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Ај прост пример.
Сте се собрале за Нова Година(да речеме не е битно),и тебе те задужиле за музика,и ти рекла тие песни донеси ги.Ама ти ко за беља тие песни ги немаш и мора од интернет да ги симнеш.Е сеа,нека е песна од 2mb нека е 3 долара да речеме.И ти ќе симнеш 30 песни,по 3 долари,тоа ти се 90 долари.90 долар ти се 70 евра,кој пак се 4300 денари.
Е,ќе дадеш ли ти толку пари за песни или као секој нормален човек ќе си ги симнеш од јутјуб за гага?

Kajgana Shop

На врв Bottom