Можно менување на границите на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Американците со се се замараат, само не со тоа што се случува кај нив.

Импликациите за евентуалните промени на границите ќе започнат од Косово. Замрзнатиот конфликт, според Мајер, ќе мора да го решат Белград и Приштина, а западните сили нема да может да влијаат на решението без разлика какво ќе биде тоа.
На крајот Мајер, кој е познат по своите анализи за Балканот уште во времето на Бил Клинтон и интервенцијата на НАТО силите врз Југославија, вели дека регионот останува надвор од агендата на САД. Неспособноста за изнаоѓање компромиси помеѓу државите и спориот развој на економски план се причината поради која Американците едноставно креваат раце од Балканот.
Белград никогаш нема да го реши проблемот со Приштина. Уште долгоо ќе има релација и нетрпеливост помеѓу нив.
И јас знам кога ќе зазнам работа да избегам, ама не е тоа тоа. Откако ја бомбардираа Србија, пикнаа 200000 Косовари во Македонија, подржаа независност на Косово сега ќе бегаат. Каде и да се појават после нив пустина останува. Регионот е надвор од агендата на демократите на Обама. Ако републиканците дојдат на власт регионот повторно ќе биде поставен на агендата. Обама има сосема друга геополитика со неговото доаѓање на власт. Ако се сака сигурност и се загрижени Америте нека ја интегрираат Македонија и Србија во НАТО со тоа ќе се затворат сите можни сценарија за нови граници, поделби. Ама тоа не се сака затоа што проблемите како ( проблемот со името кој Грција го има со нас и проблемот на Србија со Косово) ќе се префрли во НАТО и ќе настане криза во самата организација.

Е толку пари имаат циганиве јужни за пропаганда во последно време, како што се банкротирани се чудам како имале пари и ваква изјава да одкупат.

Граници,освен со војна,не се мењаваат на друг начин!

Бујрум,слободно нека дојде кој сака нека менува граници.....ама песната како вика "кој душман ќе влезе,жив не ќе излезе".:coffee:
абе на форум многу сум јак ...

јас па прочитав пред недела дена изјава од Јарославски-руски аналитичар кој вели дека Македонија повторно ќе биде цела и ќе си ги врати одземените територии

Готово сега да се спремаме ако не :icon_lol:

Вакви аналитичари кои за пар евра дадени од страна да коментираат глупости и да влеваат немир и раздор меѓу луѓето имаш со лопата да ги ринеш.Ваков глупак не знае дека овој народ цела вечност го делат,го убиваат,му ја делат државата,го плашат со пропаѓање ако не си го смени името и идентитетот,му ги земаат синовите и од нив прават јаничари,Бугари,Срби и што уште не-и пак постои,пак сме тука.Со каква-таква држава,наша е и најубава ни е.
Уште кога прочитав дека дал интервју за српски Новoсти се ми стана јасно.И српската политика е многу смешна,кога видоа дека во врска со Косово можат да се сликаат се повеќе читам изјави за промена на границите на Балканот.И пак не научија ништо.

Па Американците ако кренат раце од балканот нема да постои ни Косово ни “албанско“ (ако можем да ги споим со албанците на територија на Албанија) малцинство во западна Македонија.

абе на форум многу сум јак ...

Зошто да не бе....ако треба и би загинал за Македонија.....ако можеле во минатото интелектуалците да бидат на фронтот и да организираат револуции против угнетувачот....тогаш кој сум па јас,да неможам да си ја бранам државата,и да седам од дома да кажувам прикзни???

Овде друже не се работи за тоа колку сум јак.....овде зборуваме за некој да ти ја дели татковината.....а не одиме ние да освојуваме туѓи територии,е тогаш би било грев да одам да гинам за туѓи идеали.

Зошто да не бе....ако треба и би загинал за Македонија.....ако можеле во минатото интелектуалците да бидат на фронтот и да организираат револуции против угнетувачот....тогаш кој сум па јас,да неможам да си ја бранам државата,и да седам од дома да кажувам прикзни???

Овде друже не се работи за тоа колку сум јак.....овде зборуваме за некој да ти ја дели татковината.....а не одиме ние да освојуваме туѓи територии,е тогаш би било грев да одам да гинам за туѓи идеали.
Од 12 души што организирале револуција против угнетувачот, 10 дезертирале. Напален народ влегол во битка за која револуционери (интелектуалци) велеле дека не треба да се води (конкретно Гоце Делчев) и изгубиле катастрофално. Олади малку со емоции и размислувај трезно. Од такви оружје-напалени мисли само грешки се прават...

Од такви оружје-напалени мисли само грешки се прават...

Каде виде ти дека јас тргнав со оружје-напалени мисли......јас само кажав,дека ние сме мирен народ,ама не даваме некој да ни ја прекројува татковината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom