Македонија - Чешка - ОДИМЕ ВО БЕЛГРАД!

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Јас сакам да прашам по кој критериум се доделуваат бодовите за нареднава фаза натпревари??? Зошто ние пренесовме само бод, а србите и германците сите?
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 00:04 ---
Јас сакам да прашам по кој критериум се доделуваат бодовите за нареднава фаза натпревари??? Зошто ние пренесовме само бод, а србите и германците сите?
Мислам дека заради тоа што имавме еден нерешен натпревар се одзима.

Член од
6 јануари 2008
Мислења
15
Поени од реакции
8

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Некој член (да не барам сега) претходно кажа дека секој си ги носи освоените бодови од групата само се одземаат оние поени освоени од репрезентацијата која испаѓа односно е на 4то место :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Мене најмногу мерак ми направија моментите кога, Кире даде гол за одлепување на плус два и падна (демек повреден) за да се вратат нашите навреме, да не изведат брз центар.

Кога Борко при крај, по одбрана и аут за нив, ја зема топката и ја подшутна за да помине време.
И кога Мансков го „загради“ Филип, крилото на Чесите за да не изведе брз напад.

Значи ДРСКОСТ !!! Тоа е тоа! Сеа да игравме против некој пореномиран, ќе ни досудија прекршоци тогаш, али нмв... :pos:

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Затоа што сме Македонци, мора да е најтешко за нас... ако е поинаку не е предизвик. :cool:

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Бодовите се од меѓусебните дуели. Германија има победа против нас и Шведска тоа се четири бода. Ние и Шведска идеме па затоа сите 4 ги пренесува.
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 00:38 ---
Мислам дека заради тоа што имавме еден нерешен натпревар се одзима.
Од тој нерешен натпревар пренесуваме бод, тие 2 од Чешка не ги пренесуваме затоа што они не идат во следна фаза.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.028
Поени од реакции
74.423
Се навикнавме на славење :pos:
Сега се враќам од плоштад. Солидна прослава околу 1 000 луѓе и многу коли низ улиците. Уште има свирежи низ Скопјево :D

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ај да напишам нешто, ќе пробам да склопам зборови во аут сум ептен, гласот ми пукна, притисокот варира :)
Секоја чест за дечките.
Верувам во Кире и заслужено ја носи капитенската лента, секој има лоши денови па и он, ама кога треба знае да даде клучни голови. Кога го критикуваат и губат верба во него знае да возврати и да им покаже дека грешат. Затоа е светски играч:cuc:
Миракуликс :cuc: за мене денеска е херој и крал, му тргна кога највеќе требаше секоја чест.
Стоилов :cuc: дечкото е иднината на ракометот, го претепаа како на бокс меч овие три натпревари ама инат е знае да стегне заби и да издржи, фантастично функционира со Кире.
Манасков:cuc: на ова првенство детето ќе стане(станува) играчиште, уште една иднина на ракометот.
Борко:cuc: мора да сакаш ваков човек, во оној момент кога ќе опцујам дека не му оди, фаќа невозможни топки, заедно со Дивиот (кој почна топки да јаде) се кралеви.
Наумче, тебе ќе ти се поклонам во следните денови кога ќе ме демантираш пријателе.(y)
Апелирам без притисок во следните натпревари во Белград, нека биде што биде полека но сигурно.
Нека се живи и здрави и многу сила и енергија да закрепнат што побрзо од овие три натпревари и да носат повторно радост.:)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/130/Рукомет/1030076/Фаланге+долазе+у+Београд.html
четвртак, 19. јан 2012, 22:01 -> 00:23
Фаланге долазе у Београд

Македонци херојски изборили пласман у наставак такмичења. У игри "бити или не бити" успели су да савладају Чешку са 27:21. Македонци преносе један бод у наставак такмичења, из групе у Београд долазе и Немци (4 бода) и Швеђани (1 бод).
Македонци искористили предност "домаћег" терена. Ношени фанатичним навијањем у нишком Чаиру македонци надвисили Чехе. Чесима би победа носила прво место у групи, нерешен резултат пласман у даље такмичење, а пораз их је вратио кући.
Прво полувреме играло се гол за гол. Ниједна екипа није успела да се "одлепи". Водила се изједначена борба, напета, са честим прекидима. Улог је био велики. Македонци одолели нападима и на полувреме се отишло са резултатом 12:12.
Друго полувреме донело је праву рукометну фантазију Македонаца. Заиграли су знатно боље од ривала. Предност је константно расла. Чеси нису имали решење за расположене Македонце. На крају, Македонци стижу до максималних шест голова разлике - 27:21.
3. коло А и Б групе:
А група (Београд):
Пољска - Данска 27:26 (10:14)
Србија - Словачка 21:21 (13:6)

Коначна табела:
1. Србија 3 2 1 0 67:61 5
2. Пољска 3 2 0 1 86:72 4
3. Данска 3 1 0 2 78:76 2
------------------------------------
4. Словачка 3 0 1 2 70:92 1

У другу фазу такмичења пласирали су се Србија, Пољска и Данска.
Б група (Ниш):
Немачка - Шведска 29:24 (20:15)
Чешка - Македонија 21:27 (12:12)

Коначна табела:
1. Немачка 3 2 0 1 77:74 4
2. Македонија 3 1 1 1 76:71 3
3. Шведска 3 1 1 1 83:84 3
---------------------------------
4. Чешка 3 1 0 2 77:84 2

У другу фазу такмичења пласирали су се Немачка, Македонија и Шведска.
Сутра су на програму мечеви трећег кола у групама Ц и Д. Састају се:
Ц група (Нови Сад):
Шпанија - Русија (18.15 сати)
Француска - Мађарска (20.15)

Б група (Вршац):
Исланд - Словенија (18.10)
Хрватска - Норвешка (20.10)

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Кирца е вистинскиот капитен, денес се покажа неговата големина со неговите голови и асистенции.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Магдничев коментарот:

Токму така, Миркуловски знае да изнуди пенал, одлично влезе таму, кај Филип (за Чехот) и таму овој... нема појма... aјде Кире...

:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom