?
Дада таа карта за парите е без конкуренција, многу добра карта.http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?pid=33493 мислиш на оваа ?
и кажи ми дали ке можам да ги играм gta4, nfs the run, и некој други понови игри без да ми сецка?
Very.Странава е некако попристрасна кон Нвидиа или како е могуче ова???
Вака веќе може. Ми дојде срцево на место сегаVery.
Stalker CoP: (tesselation on + 4xMSAA)
Ubavo ti kazal deckoto vo anhoch (sry korun ) premnogu e 6870 za E5200 duri da go overclokuvas, toj procesor ne ni core2duo, taka da za tvojot CPU e5200 najveke do 6790 ili pak nesto poeftino i malce poslabo GTS450Вака веќе може. Ми дојде срцево на место сега
само сеуште сум во мисла, дали да го послушам советот на момакот од Анхоч кој ми рече за мојот е5200 да идам максимум со HD6770, или пак да го послушам советот на Корун, и да идам со HD6870 ....
фуцкинг дилема
абе се тоа е океј, само што на дечкото во Анхоч не му кажав дека планирам да правам упгрејд и на другите делови само тоа малце покасно... половина година..до година максимум, нешто од типот на матична со LGA1155 сокет, и некој corei5 2500k, и 4 -8 Gb DDR3 на 1600 или пак 2000mhz, но пак процесорот би бил прејак за оваа графичка... така да почнав да земам предвид и АМД процесор+матична... гледам некои интересни Phenom II x4 3.2ghz за некои 6 илјадарки, би било тоа во добар сооднос со 6870ката барем според менеUbavo ti kazal deckoto vo anhoch (sry korun ) premnogu e 6870 za E5200 duri da go overclokuvas, toj procesor ne ni core2duo, taka da za tvojot CPU e5200 najveke do 6790 ili pak nesto poeftino i malce poslabo GTS450
Со игрите нема да имаш проблем. Графичката ќе си ја врши работата колку што може, али ќе имаш голем drawback од процесорот. Во секој случај ќе имаш подобро искуство отколку со старата.абе се тоа е океј, само што на дечкото во Анхоч не му кажав дека планирам да правам упгрејд и на другите делови само тоа малце покасно... половина година..до година максимум, нешто од типот на матична со LGA1155 сокет, и некој corei5 2500k, и 4 -8 Gb DDR3 на 1600 или пак 2000mhz, но пак процесорот би бил прејак за оваа графичка... така да почнав да земам предвид и АМД процесор+матична... гледам некои интересни Phenom II x4 3.2ghz за некои 6 илјадарки, би било тоа во добар сооднос со 6870ката барем според мене
иначе дечкото од Анхоч прво ми препорача 6670, па 6750, и 6770 иако би била slight overkill, за процесорот
само се надевам дека за таа пола година-година колку што ќе го терам ова комбо е5200+HD6870, нема да имам некакви посериозни проблеми при игриве...
Немој Феном, причекај и земи на лето/есен Ivy Bridge (ревизија на сегашните процесори на 22nm) i5 3xxx + некоја Z77 матична (coming soon) и 8 гига рам и фурајабе се тоа е океј, само што на дечкото во Анхоч не му кажав дека планирам да правам упгрејд и на другите делови само тоа малце покасно... половина година..до година максимум, нешто од типот на матична со LGA1155 сокет, и некој corei5 2500k, и 4 -8 Gb DDR3 на 1600 или пак 2000mhz, но пак процесорот би бил прејак за оваа графичка... така да почнав да земам предвид и АМД процесор+матична... гледам некои интересни Phenom II x4 3.2ghz за некои 6 илјадарки, би било тоа во добар сооднос со 6870ката барем според мене
иначе дечкото од Анхоч прво ми препорача 6670, па 6750, и 6770 иако би била slight overkill, за процесорот
само се надевам дека за таа пола година-година колку што ќе го терам ова комбо е5200+HD6870, нема да имам некакви посериозни проблеми при игриве...
Ako ti e takov planot mozes slobodno da ja kupis taa graficka.абе се тоа е океј, само што на дечкото во Анхоч не му кажав дека планирам да правам упгрејд и на другите делови само тоа малце покасно... половина година..до година максимум, нешто од типот на матична со LGA1155 сокет, и некој corei5 2500k, и 4 -8 Gb DDR3 на 1600 или пак 2000mhz, но пак процесорот би бил прејак за оваа графичка... така да почнав да земам предвид и АМД процесор+матична... гледам некои интересни Phenom II x4 3.2ghz за некои 6 илјадарки, би било тоа во добар сооднос со 6870ката барем според мене
2500k радо би го нарекол оптимален за графичка од типот на gtx570, gtx580, HD6950 i HD6970 со што би се искористил неговиот максимум... со HD6870, би работел со 60-70% од својот максимален капацитет...Со игрите нема да имаш проблем. Графичката ќе си ја врши работата колку што може, али ќе имаш голем drawback од процесорот. Во секој случај ќе имаш подобро искуство отколку со старата.
Еве ти споредба меѓу твојот процесор и оптималниот за таа графичка.
другар, сето тоа е убавоо али 2500к кошта 12 илјадарчичи, и не е 100% побрз од Феномот за да ја оправда повисоката цена за 100%, туку реално побрз е 30-50% макс, поентата ми е дека поисплатлив е феномот... солидна брзина на 3.2 ghz, 4 јадра со што не би ми правеле проблем новиве игри кои што ќе се концетрираат исклучиво на 4 јадра, и би функционирал одлично со HD6870 без bootleneck ниту од страна на графичката ниту од процесорот...Немој Феном, причекај и земи на лето/есен Ivy Bridge (ревизија на сегашните процесори на 22nm) i5 3xxx + некоја Z77 матична (coming soon) и 8 гига рам и фурај
Ќе биде набрзоAko ti e takov planot mozes slobodno da ja kupis taa graficka.
Ne te razbiram sega sakas da kupis jaka graficka i da ja stavis na delux napojuvanje neznam sto spec imas mislev ako baras graficka do 10000 den deka veke imas solidno napojuvanje, ako nemas togas kompjuter se gradi prvo od solidno napojuvanje pa natamu. Sto znaci ako imas delux PSU jas ne bi rizikuval da stavam takva graficka na toa PSU, zatoa kupi si GTS450/6750 i sibaj ne trosat ic struja tie karti.Иначе за гејминг до толку ли се тапа амд процесориве?? и во цена/перфоманс зарем??
Ќе биде набрзо
Коа ќе ја лупнам после тоа на Делукс ВериШкарт Про Ултимејт Едишн 700W 30%+ efficiency certifficated ...
ќе има огномет
Хехе, се шалев деNe te razbiram sega sakas da kupis jaka graficka i da ja stavis na delux napojuvanje neznam sto spec imas mislev ako baras graficka do 10000 den deka veke imas solidno napojuvanje, ako nemas togas kompjuter se gradi prvo od solidno napojuvanje pa natamu. Sto znaci ako imas delux PSU jas ne bi rizikuval da stavam takva graficka na toa PSU, zatoa kupi si GTS450/6750 i sibaj ne trosat ic struja tie karti.
I da AMD CPUs se sranje vo pogeld cena/performansi vo odnos na igri protiv Mostot Sandy.
Знам дека е побрз и подобар... и дека подолго време ќе ме служи за разлика од Phenom, али ајде ќе стиснам зуби ќе собирам пари, и e идам на i5 Ivy Bridge кога ќе искочатi5-2500K е многу, многу побрз и подобар процесор од било кој Феном, па и Булдожер, и поисплатлива инвестиција.