Оlympiakos - CSKA Moscow +154,5 @ 1.90
Олимпијакос има просек 78.2 поени по натпревар, додека ЦСКА има висови 87.0 поен по натпревар. Кај Олимпијакос после повреда се враќа најдобриот играч Василис Спанулис (19.8 поени просек). И двете екипи често влегува + во групите, ЦСКА речиси секоја утакмица даваше преку 80 кошеви. Според мене тие се најголеми фаворити за освојување, Крстич, Тедосич, Кириленко, одличен тим имаат. Утре очекувам доста добра утакмица, со многу кошеви и лесно да помине оваа граница.
Unics Kazan - Fenerbahce - 1 @ 1.55
Уникс игра добра оваа сезона. Играат пред се добра одбрана , не ми даваат на противникот да постигне многу кошеви. Го имаат одличниот Хенри Домеркант на кој ако му тргне шутот лесно постигнува 20+ кошеви. Имаат два одлични високи играчи Samoylenko и Savrsenko. Фенербахче има солидно тимче, но мислам дека нема што да бараат утре во Казан. Може да се проба и H1(-4,5) @ 1.90.
Olympiakos 78 - 86 CSKA Moscow
Unics Kazan 76 - 71 Fenerbahce
За утре:
Anadolu Efes - Galatasaray - 1
@ 1.35
Efes оваа сезона имаат добар тим. Можеби не тим за во топ 4, но сигурно ќе прават проблеми. Sasha Vujacic, Dusko Savanovic, Kerem Tunceri, Tarence Kisney. Галатасарај успеа да се квалифукува со скор 4-6. Играат многу слабо, сум ги гледал неколку пати. Само Јака Лакович им вреде, другото се е гола вода. Утре се освен победа на Ефес ќе биде изненадување.
Unicaja - Real Madrid - H2 (-3,5)
@ 1.90
Утре Уникаха без Joel Freeland (13,1 поени, 6.8 скокови просек). Тоа е и една од причините поради која ја играм. Реал оваа сезона со новиот тренер Пабло Ласо игра hit&run кошарка. Многу напреднаа оваа сезона, имаат добар тим. JC Carroll, Carlos Suarez, Ante Tomic, Nikola Mirotic. Уникаха групата ја помина со 4-6 скор, додека Реал беше многу поуспешен со 8-2 скор и имаа висок просек на постигнати поени по натпревар (87.9). Утре очекувам победа на Реал која се надевам ќе биде барем со 4 коша разлика да го исполни хендикепот.