Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Јас го изгледав малце мечот на Надал, ама малце во буквална смисла на зборот.. одма брејк направи и си викам овој ќе го стори лом Хас.. и си легнав.
Кога глеам сабајле малце се помачил Надалo_O .. ама добро прво коло е сепак, башка и немаат некоја натпреварувачка форма.. ќе се среди.

С

сашенко

Гостин
Јас го изгледав малце мечот на Надал, ама малце во буквална смисла на зборот.. одма брејк направи и си викам овој ќе го стори лом Хас.. и си легнав.
Кога глеам сабајле малце се помачил Надалo_O .. ама добро прво коло е сепак, башка и немаат некоја натпреварувачка форма.. ќе се среди.
Го гледаше Новак во првото коло нели? :D иначе ова е второ за Рафа и далеку од импресиониран сум т.е далеку од задоволен

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Го гледаше Новак во првото коло нели? :D иначе ова е второ за Рафа и далеку од импресиониран сум т.е далеку од задоволен
Па Новак стартуваше очајно во првите неколку гема, неможеше да го префрли топчето над мрежа, ги добиваше поените на грешка на Лоренци, да беше некој друг тенисер, ќе си видеше мака малце..
Резултатот што го направи Новак не е многу за верување со играта што ја имаше.

С

сашенко

Гостин
Па Новак стартуваше очајно во првите неколку гема, неможеше да го префрли топчето над мрежа, ги добиваше поените на грешка на Лоренци, да беше некој друг тенисер, ќе си видеше мака малце..
Резултатот што го направи Новак не е многу за верување со играта што ја имаше.
Рано е сепак, убаво пиша.Имаа пауза, се опуштиле малце, не треба којзане каква игра да се очекува од нив првите неколку кола.Али Новак сега за сега ми изгледа далеку по спремен од Рафа.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Рано е сепак, убаво пиша.Имаа пауза, се опуштиле малце, не треба којзане каква игра да се очекува од нив првите неколку кола.Али Новак сега за сега ми изгледа далеку по спремен од Рафа.
Во тоа не се ни сомневам јас.:D

С

сашенко

Гостин
Ќе го видиме со Џиралдо сега, мада 3 гејма му давам преку сила на тој јадниот

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Зошто одма го отпишувате човекот? Го имам гледано минатата сезона и баш ми изгледа на солиден играч, сега баш не знам во каква форма е но сепак се надевам дека ќе успее да победи. Што ако Новак е 1, не значи дека е непобедлив. Многу ме изнервира коментаторот на ЕС вчера кога играше Махут со мислам Степанек беше и кажа, Махут сега победи, и во следното коло има лесен противник а во 3 коло ќе биде запрен од Новак.
Иначе многу јаки мечеви има денес, Родик-Хјуит, Белучи-Монфилс.
И на крај се надевам на финале Гаске-Федерер!!! Поздрав :)

С

сашенко

Гостин
Другар никој не го збори тоа Џабе, и за Рафа се збореше така 2008 јбг на секој ке му дојдат неговите 5 минути.Само што Новак се задржа малце повеќе, поминаа 5 минути одамна :pos:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Иначе, за денес, најинтересниот меч, е утрово, во 11 00, Родик-Хјуит. Мислев ќе гледам добар тенис, вака ќе го преспијам, најверојатно. Од она што е моментално на терен Шарапова има комотно водство од 1-0 во сетови и брејк во вториот сет, исто како и Лодра. Иванович, исто како и Шарапова и Лодра.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.760
Поени од реакции
43.961
Уште ми е мака за зицерот што го утна Хјуит на 40-30 во гејмот кој потоа испадна оти беше решавачки за првиот сет....бидејќи, Родик направи брејк во продолжение..

Во вториот сет, сега за сега супер... COME ON!!!

С

сашенко

Гостин
Ќе го видиме со Џиралдо сега, мада 3 гејма му давам преку сила на тој јадниот
Нешто повеќе испаднаа ама сепак лесна победа за Нолета.Луѓе ептен тешко да се најдат хајлајтси од мечовите бе, увек е така на аустралиа опен

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Што се деси со Родик, што предаде ???

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Зошто одма го отпишувате човекот? Го имам гледано минатата сезона и баш ми изгледа на солиден играч, сега баш не знам во каква форма е но сепак се надевам дека ќе успее да победи. Што ако Новак е 1, не значи дека е непобедлив. Многу ме изнервира коментаторот на ЕС вчера кога играше Махут со мислам Степанек беше и кажа, Махут сега победи, и во следното коло има лесен противник а во 3 коло ќе биде запрен од Новак.
Иначе многу јаки мечеви има денес, Родик-Хјуит, Белучи-Монфилс.
И на крај се надевам на финале Гаске-Федерер!!! Поздрав :)
Ти се читаш што пишуваш? Новак да изгуби во втора рунда вс некој семи рандом? no way.

Иначе од кога тоа Монфилс е тенисер компетентен за одреден меч да биде јак? :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom