Овој народ не го заслужил Кирил Лазаров. Човекот со повреда игра на првенството, не знам како не можете да забележите дека откако ќе шутне цело лице му се грчи, не е човекот 100 посто физички спремен. Ама пак гине, цело време асистира и покрај тоа што постојано му се бесат на грб. Не му е брат близнак на Чак Норис па да буши и покрај 2-3 околу него. Утнал пенал, утнал. И? Големо чудо. Се дешава. Човек е, не е машина. Одбраната е крива во овој случај, што кога Диви бранеше они како посматрачи ја гледаа топката, наместо да ја зачуваат. Не знам зошто нашиве играат. Гинат, со цело срце играат, се носат рамо до рамо со најдобрите репрезентации, за што? За да ги плукаат луѓе кои ни основните правила на ракомет не ги знаат? Јас си признавам, не сум некој голем познавач на ракомет, површно го познавам спортот, ама кога некој игра со срце и душа, не ми треба знаење. Кире земале да го критикуваат. Цццц... А и за Манасков не смеете да зуцнете, даде два многу битни голови, а сега утнал, утнал. Има луѓе и со долгогодишно искуство па им се случува да промашат зицер.Има 19 години, и тие два гола беа прекрасни и одлични. И секоја му чест на малиот. Се бореа до последен здив, со последниот атом енергија, на моменти (во прво полувреме) играа и против судии. За кого? За МАКЕДОНИЈА. Не за себе, не за Трајко или Петко, туку за оваа држава. И треба да ги бодриме, а не да ги удавиме во критики, нив им е најтешко. Денес, притисокот уште не ми се спуштил, глава ме боли ко никад досега, уште ми се тресе снагата, криво ми е премногу, зашто тие момци заслужуваат да одат понатаму. Таа публика заслужува да оди во Белград. Тие се наши златни момци, подобри немаме, а сите експерти нека се пријават во Федерација, може ќе ги земат нив за селектори.