Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
A

AnFem

Гостин
Психолошките вештачења покажале дека е емотивно незрел.Ако е емотивен незрел ќе си одговара.И не верувам дека некој кој што бил емотивно незрел припадник на полицијата дека и во претходните други случаеви се однесувал присебно.........Само што ете за среќа тие не резултирале со убиство.
Не зборував за Спасов.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Побуна против авторитетот, поради загрозување на слободата, како мојата, така и на другите, се смета ли за кривично дело?
Загрозување на слободата тоа ти е многу широко пространство. Тука и настануваат конфликтите - кој како ја толкува слободата. Мислам дека во денешно време особено помладите ја прифатија таа филозофија на оспорување на авторитети, на тотално остсуство за почитување на авторитетите, а тоа води кон една анархична состојба, која верувај е бетер од тие 5% случаи на полициска бруталност(и уште еднаш не ги оправдувам и тие 5% случаи и се разбира треба да има истраги). Владеење на посилниот и поагресивниот а тоа мислам дека не го сакаме. Имавме во Лондон една таква ситуација лани кога полицијата не интервенираше два три дена на протестите па видовме што се случи - гореше пола град, се крадеа продавници, се тепаа луѓе на улица...

A

AnFem

Гостин
Загрозување на слободата тоа ти е многу широко пространство. Тука и настануваат конфликтите - кој како ја толкува слободата. Мислам дека во денешно време особено помладите ја прифатија таа филозофија на оспорување на авторитети, на тотално остсуство за почитување на авторитетите, а тоа води кон една анархична состојба, која верувај е бетер од тие 5% случаи на полициска бруталност(и уште еднаш не ги оправдувам и тие 5% случаи и се разбира треба да има истраги). Владеење на посилниот и поагресивниот а тоа мислам дека не го сакаме. Имавме во Лондон една таква ситуација лани кога полицијата не интервенираше два три дена на протестите па видовме што се случи - гореше пола град, се крадеа продавници, се тепаа луѓе на улица...
Не зборувам за слободата во смисла слободно да убиваш, да се тепаш... Зборувам за нешто многу поконструктивно.

Мислам дека во денешно време особено помладите ја прифатија таа филозофија на оспорување на авторитети
а тоа води кон една анархична состојба
Ако ова беше точно, јас ќе бев една од најсреќните личности во светов!

Имавме во Лондон една таква ситуација лани кога полицијата не интервенираше два три дена на протестите па видовме што се случи - гореше пола град, се крадеа продавници, се тепаа луѓе на улица...
Хаосот обично настанува после интервенцијата од страна на полцијата. Размисли зошто...
Не си ти бог да ја ограничуваш слободата на луѓето, пак ќе кажам, не онаа слобода за хаос кој настана подоцна, како производ на незадоволство поради опресија од страна на државата!

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
А ко демек сега кога се незатегнати полицајците, криминалците не играат оро а?

За што служат нашиве полицајци? За да дремат по раскрсници, да ги раштимуваат семафорите и после да ловат луѓе кои поминале на жуто убедувајќи ги дека било црвено. Со стомаци 5 метра, ќе дремиме и ќе пишуваме казни. А по проблематични маала ни полицаец ни жива сила нема. Зошто не ги уапси некој познатите градски деликвенти кои ги има во секоја населба? Или никој на ним не смее да им каже ни збор, па ќе се истураме кон народот и ситниот криминал, деца кои се собрале да пијат вино во парк па ќе им изиграваме авторитети.

Знаеш колку пати мене ме има замарано полиција (Алфи), ми ја имаат пребарувано колата зошто не ми работело едно стоп светло. Ме бркаа по Партизанска за само тоа еј. А во чајџилници на 3-4 километри од мене дрога се дила на улица, со пиштоли се шетаат. Ама на нив не смеат ни А да им кажат зошто ќе му свирне куршум сред чело или па од партија некој ќе му свика да не се будали и таму да иде да чепка пошо локалниот командир има бизниси со таквите.

Ова со болдот ти се чисти глупости. Колку и да правел проблеми Мартин или па и да бегал, тој како полицаец за кој сакам да верувам дека има поминато целокупна обука, требало да знае дека има милион начини на кои можеш да натераш некој да се предаде и потоа да го уапсиш, а не ќотекот одма. Имаш пепер спреј побогу, аман и јас дури го имам тоа дома. Прсни го еднаш ќе се смири одма. Или па еве еднаш само удри го. Овој што му направил, бе вие ја видовте сликата или не ја видовте? Овој го имаше раскостено од мавање, Мартин не личеше на себеси.

Баш сакам ваше дете така да ви раскости од мавање некое вакво говедо од 200 кила па да продавате демагогии ко требало да слуша наредби, да седел мирен и слично.
Разговоров ми е малку уличен но добро. Значи како што ти кажав сао полициската единица АЛФИ во декември уапсила 250 луѓе. Ако за тебе тоа е пали-гаси семафори океј. Отвори статистика и читај. За крупни криминалци треба и време и начин да ги уапсиш, иначе тие кога тогаш паѓаат у затвор.
И дај кажи колку пати те замарале Алфите за светлото и зошто не го поправиш? Знаеш дека така не ни смееш да возиш го загрозуваш сообраќајот. И пази сеа дрскост кај си крив кај не си го поправал со денови уште цајканите те замарале, ти трошеле од твоето драгоцено време.хах. Добро и они биле глупи место да ти репнат казна те претресувале. ТОа им замерувам на нашите цајкани уште делуваат превентивно, они те казнуваат со тоа што ќе ти одземат време место да те сопрат добар ден не ви работи светлото 100 евра казна продолжете со вожњата. јас така би ти направил па веројатно немаше да се буниш/ Тоа со чајџилница и другите муабети знаеме дека тоа не е до цајканот тоа е веќе политика. И пак доаѓаме до моментот со мартин што никој не го слуша значи јас кажувам ДА СПАСОВ Е КРИВ И ТРЕБА ДА ЛЕЖИ ЗАТВОР и ДА МАРТИН ДОКОЛКУ БЕШЕ МИРЕН ДЕЧКО НАЈВЕРОЈАТНО НЕМАШЕ ДА ЗАВРШИ ТАКА. Не знам може јас за тебе сум некој мутав или не знам каков, ама мене дома ме воспитале и научиле кога некој што е полицаец или еве ако е три пати поголем од мене и поразвиен ми каже не го прави тоа а очигледно е дека правам глупост да го послушам а не да се правам мангуп.
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:33 ---
Не зборувам за слободата во смисла слободно да убиваш, да се тепаш... Зборувам за нешто многу поконструктивно.

Ако ова беше точно, јас ќе бев една од најсреќните личности во светов!

Хаосот обично настанува после интервенцијата од страна на полцијата. Размисли зошто...
Не си ти бог да ја ограничуваш слободата на луѓето, пак ќе кажам, не онаа слобода за хаос кој настана подоцна, како производ на незадоволство поради опресија од страна на државата!
Сега ти го видов потписот. Извини имаме дијаметрално спротивни видувања за општеството и неговото уредување така што за џабе ќе дебатираме :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
шо направија овие со спасов? го осудија колку како? не сум гледал ни вести ни сум слушнал некаде....

B

Borg_Drone

Гостин
Разговоров ми е малку уличен но добро. Значи како што ти кажав сао полициската единица АЛФИ во декември уапсила 250 луѓе. Ако за тебе тоа е пали-гаси семафори океј. Отвори статистика и читај. За крупни криминалци треба и време и начин да ги уапсиш, иначе тие кога тогаш паѓаат у затвор.
И дај кажи колку пати те замарале Алфите за светлото и зошто не го поправиш? Знаеш дека така не ни смееш да возиш го загрозуваш сообраќајот. И пази сеа дрскост кај си крив кај не си го поправал со денови уште цајканите те замарале, ти трошеле од твоето драгоцено време.хах. Добро и они биле глупи место да ти репнат казна те претресувале. ТОа им замерувам на нашите цајкани уште делуваат превентивно, они те казнуваат со тоа што ќе ти одземат време место да те сопрат добар ден не ви работи светлото 100 евра казна продолжете со вожњата. јас така би ти направил па веројатно немаше да се буниш/ Тоа со чајџилница и другите муабети знаеме дека тоа не е до цајканот тоа е веќе политика. И пак доаѓаме до моментот со мартин што никој не го слуша значи јас кажувам ДА СПАСОВ Е КРИВ И ТРЕБА ДА ЛЕЖИ ЗАТВОР и ДА МАРТИН ДОКОЛКУ БЕШЕ МИРЕН ДЕЧКО НАЈВЕРОЈАТНО НЕМАШЕ ДА ЗАВРШИ ТАКА. Не знам може јас за тебе сум некој мутав или не знам каков, ама мене дома ме воспитале и научиле кога некој што е полицаец или еве ако е три пати поголем од мене и поразвиен ми каже не го прави тоа а очигледно е дека правам глупост да го послушам а не да се правам мангуп.
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 17:33 ---

Сега ти го видов потписот. Извини имаме дијаметрално спротивни видувања за општеството и неговото уредување така што за џабе ќе дебатираме :)

Поентата не и беше тоа, она знае дека за тоа е виновна, но Алфите на пример не реагираат онаму каде што најмногу треба.Тоа и беше поентата и ти го поентираше тоа со чајџилниците и со нафураните типови кои дилаат дрога.Тогаш Алфите ги нема, на сите страни бегаат.Еве ти друг пример, за Нова Година кога се продаваа пиротехнички материјали по Бит Пазар, продавачите без мака продаваа пиротехнички материјали пред полицајците а овие мува не ги лазеше.А јас да фрлам една хартија таму или догорче од цигара сигурно дека ќе ми опнат педесет евра казна.Тоа е реалноста со нашата полиција.
Каков и да бил, може утре твоето дете ќе биде такво и што сега, треба кога ќе прави некакви глупости да биде претепано до смрт?Па ти си полицаец, приведи го, однеси го пред суд, за што постојат тие институции??

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.727
14 години за Спасов!

Судот го прогласи Игор Спасов за виновен за убиството на 22-годишниот Мартин Нешковски и го осуди на 14 години затворска казна.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Поентата не и беше тоа, она знае дека за тоа е виновна, но Алфите на пример не реагираат онаму каде што најмногу треба.Тоа и беше поентата и ти го поентираше тоа со чајџилниците и со нафураните типови кои дилаат дрога.Тогаш Алфите ги нема, на сите страни бегаат.Еве ти друг пример, за Нова Година кога се продаваа пиротехнички материјали по Бит Пазар, продавачите без мака продаваа пиротехнички материјали пред полицајците а овие мува не ги лазеше.А јас да фрлам една хартија таму или догорче од цигара сигурно дека ќе ми опнат педесет евра казна.Тоа е реалноста со нашата полиција.
Каков и да бил, може утре твоето дете ќе биде такво и што сега, треба кога ќе прави некакви глупости да биде претепано до смрт?Па ти си полицаец, приведи го, однеси го пред суд, за што постојат тие институции??
Сега навлегуваме во друг муабет. А зошто да речеме се дозволува продажба на битпазар на пиротехника и од време на време контролирано се прават рации? Се знае. ПОЛИТИКА. Така се држи социјалата на албанците мирна. Нема врска со храброст и имање му*а. Мислам смешно е да правиме муабет дека организирана полиција во некоја држава се плаши од дилер или од не знам која банда од 10 души. Ете најопасните Нацист и таму кои беа во Бродец терористи со интервенција на специјалците ги спакуваа за неколку саати, кој утепан кој уапсен и посран у гаќи. Еве ти го и последниот извештај САМО ЗА АЛФИТЕ само за месец декември го има на сајтот на МВР има разно разни кривични дела мешу кои и за дрога 20тина луѓе(најјако е она за огревно дрво :) )
Посебната мобилна едница на Полицијата за борба против криминалот “Алфа“ во текот на минатиот месец, при вршење на редовна мотопатролна дејност, вкупно извршила легитимирање на 477 лица, потоа извршен е преглед на вкупно 63 патнички моторни возила, а по разни основи приведени се 235 лица. И тоа, по основ на телеграма 32 лица, по основа на потраги, гласник, Наредба од Основен суд –15 лица, под сомнение за извршено кривично дело –14, по извршено кривично дело –41лице, на лице место во вршење на кривично дело – 13 лица, при утврдување на идентитет – две лица, како и за издржување на казна затвор – 9 лица.

Вкупно приведени лица по ЈРМ – 47

- Учество во тепачка - 20
- за физички напад – 14
- омаловажување на ПС – 1
- пиротехнички средства - 11
- нарушен ЈРМ – 1
Вкупно приведени лица со оружје – 7
- Гасен пиштол – 4
- Пиштол – 2
- Автоматска пушка - 1
Вкупно приведени лица за поседување опојни дроги – 19

- НН тревкаста материја – 17
- НН прашкаста материја – 1
- НН таблети - 1
Вкупно приведени лица со ПМВ – 31

- по телеграма – 24
- сомнение за фалсификат - 1
- сообраќаен прекршок - 6
Вкупно приведени лица со ТМВ – 2
- непоседување соодветна документација (огревно дрво) – 2
Вкупно приведени лица со моторцикл без документација - 2

И на крај не дај боже да биде такво моето дете, ќе гледам да го воспитам да не биде такво, ама најбитно е да го научам да се соочува со последиците. И уште еднаш ми викаш требало да го приведе на помирен начин. СЕ СОГЛАСУВАМ, затоа и ќе лежи затвор полицаецот, сите мои совети претходно се доколку не сакате да бидете на милост или немилост на една личност која има сила кај неа, слушајте ги наредбите. Не е точно дека повикувам на покорност далеку од тоа, повикувам на присебност и избегнување конфликт. Има време и место да се приговара и од после. Жал ми е што поради некои поединци во полиција но и поради некои деликвенти кои за да ги оправдаат своите лоши постапки се некој друг им е крив се губи довербата во полицијата односно во правдата. Тоа што некој од икс причини во Арачиново го толерираат додека шверцува пиратки (тој кога тогаш ќе падне) не значи дека ти треба да му речеш на цајканот кој сака да те легитимира ЕБИ СЕ.

B

Borg_Drone

Гостин
Сега навлегуваме во друг муабет. А зошто да речеме се дозволува продажба на битпазар на пиротехника и од време на време контролирано се прават рации? Се знае. ПОЛИТИКА. Така се држи социјалата на албанците мирна. Нема врска со храброст и имање му*а. Мислам смешно е да правиме муабет дека организирана полиција во некоја држава се плаши од дилер или од не знам која банда од 10 души. Ете најопасните Нацист и таму кои беа во Бродец терористи со интервенција на специјалците ги спакуваа за неколку саати, кој утепан кој уапсен и посран у гаќи. Еве ти го и последниот извештај САМО ЗА АЛФИТЕ само за месец декември го има на сајтот на МВР има разно разни кривични дела мешу кои и за дрога 20тина луѓе(најјако е она за огревно дрво :) )
Посебната мобилна едница на Полицијата за борба против криминалот “Алфа“ во текот на минатиот месец, при вршење на редовна мотопатролна дејност, вкупно извршила легитимирање на 477 лица, потоа извршен е преглед на вкупно 63 патнички моторни возила, а по разни основи приведени се 235 лица. И тоа, по основ на телеграма 32 лица, по основа на потраги, гласник, Наредба од Основен суд –15 лица, под сомнение за извршено кривично дело –14, по извршено кривично дело –41лице, на лице место во вршење на кривично дело – 13 лица, при утврдување на идентитет – две лица, како и за издржување на казна затвор – 9 лица.

Вкупно приведени лица по ЈРМ – 47

- Учество во тепачка - 20
- за физички напад – 14
- омаловажување на ПС – 1
- пиротехнички средства - 11
- нарушен ЈРМ – 1
Вкупно приведени лица со оружје – 7
- Гасен пиштол – 4
- Пиштол – 2
- Автоматска пушка - 1
Вкупно приведени лица за поседување опојни дроги – 19

- НН тревкаста материја – 17
- НН прашкаста материја – 1
- НН таблети - 1
Вкупно приведени лица со ПМВ – 31

- по телеграма – 24
- сомнение за фалсификат - 1
- сообраќаен прекршок - 6
Вкупно приведени лица со ТМВ – 2
- непоседување соодветна документација (огревно дрво) – 2
Вкупно приведени лица со моторцикл без документација - 2

И на крај не дај боже да биде такво моето дете, ќе гледам да го воспитам да не биде такво, ама најбитно е да го научам да се соочува со последиците. И уште еднаш ми викаш требало да го приведе на помирен начин. СЕ СОГЛАСУВАМ, затоа и ќе лежи затвор полицаецот, сите мои совети претходно се доколку не сакате да бидете на милост или немилост на една личност која има сила кај неа, слушајте ги наредбите. Не е точно дека повикувам на покорност далеку од тоа, повикувам на присебност и избегнување конфликт. Има време и место да се приговара и од после. Жал ми е што поради некои поединци во полиција но и поради некои деликвенти кои за да ги оправдаат своите лоши постапки се некој друг им е крив се губи довербата во полицијата односно во правдата. Тоа што некој од икс причини во Арачиново го толерираат додека шверцува пиратки (тој кога тогаш ќе падне) не значи дека ти треба да му речеш на цајканот кој сака да те легитимира ЕБИ СЕ.
Ти не знаеш што носи иднината за тебе, исто како што јас не знам.Но стави се на тоа место малку, ако ништо друго замисли да го претепа некое говедо твоето дете до смрт, а притоа знаеш дека имал криминално досие?Ќе го правдаш полицаецот или ќе го окривуваш?Ова не е Сомалија, ова е Македонија направил грешка, го попречил говорот на Пиноче?Да.Во ред, приведи го.
И баш фин одговор даде, Алфите не реагираат зошто таму е политика.Значи јас ако поминам со мое друштво низ чаршија и во моментот без да знам се случува престрелка и што не сакам да се случи, другар ми го застрелуваат и на патот до болница тој умира и треба тука значи полицијата да не интервенира зошто се е тоа политика.
За некого мајка за некого маќеа, самиот си даде одговор дека не си во право.
Така се држи социјалата на албанците мирна.
Епа не е така, значи утре ако некој Албанец убие човек не треба да лежи во затвор или пак да биде прогонуван од Алфите зошто само така може да се држи социјалата на Албанците мирна?
А јас мислев дека во државава според уставот сите се еднакви, ама во ред тоа е само на хартија, никому ништо ако ништо друго да му пратам на Џоле електронска пошта дека немам хартија дома па да ми го позајми уставот да си го избришам газот.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
14 годинки, машала скоро максимумот. Е па може да речам во овој случај до некаде правдата е задоволена.
Се надевам Апелација да ја потврди истата казна.

Многу мерак ми се направи што го осудија главоњата на ваква казна.Што се однесува до неговите патетични обиди да се извади, јас викам може е во право, не бил само он одговорен, но место да се понаша нешто филозофски во стилот „јас сум осуден, друг е крив„ јасно нека каже кој му се соучесниците наредбодавците и прикривачите на кривичното дело, оти повеќе од очигледно е дека тие постојат, дека не е само тој единствениот кривец.

Еден ден кога ќе дојде притиснат до ѕид, Спасов може и ќе ја каже вистината, па ако ништо друго, ако веќе не одговараат кривично, еден медумски скандал за соучесниците од МВР колку толку ќе им направи штета.

За сите оние што го бранеа и се обидуваа да го оправдаат убиецот и неговото дело, сигурно сметате дека казната е престрога и дека требаше 2-3 години да лежи нели? Е па, Љубе окрка 7, овој дупло, па некој може ќе рече дека и ова е малку.

F

Frankie Yale

Гостин
Иран е и земја со најмногу наркомани по глава на жител во светот, 11 милиони зависници (према инфо од 2007. колку се сега е прашање) од 74 милиони популација.
Многу бе, секој седми испаѓа наркоман вака... Мала корекција, клучниот збор е "affects"...
Dr. Ali Hashemi said that this staggeringly high figure represented people from all walks of life, including families whose lives had been totally destroyed due to drug abuse by family members.
Значи тука спаѓаат мајки, татковци, роднини и комшии на рандом Ирански наркомани. Бројката на наркомани во таа земја е доста помала, неколку милиони, што пак ја става Иран на врвот на топ листата... Јебига.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Многу бе, секој седми испаѓа наркоман вака... Мала корекција, клучниот збор е "affects"...
Значи тука спаѓаат мајки, татковци, роднини и комшии на рандом Ирански наркомани. Бројката на наркомани во таа земја е доста помала, неколку милиони, што пак ја става Иран на врвот на топ листата... Јебига.
Indeed...:)
Иако бројката може да е некаде околу 1 од 10-12, имајќи во предвид годишната “принова“ на џанаци...
Да не одиме оф-топик, постот ионака беше поради тврдења дека жртвата во случајов била наркоман со што еден член го оправдуваше убиството со ставање на слики од обесени дилери во Иран (симбол на неверојатен успех во борбата со дрогата)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.822
Поени од реакции
8.837
Зошто претпоставуваш само ѓеј? Можеби ќе биде навивач или “немирен дечко“...и во случај некој ден да ти заѕвонат на врата од полиција со известување “госпоѓо Пума дали особа икс е вашиот син? Жалам но имаме лоши вести“...
Дадов пример, а моето дете нема да биде девијантно, зошто немам намера да раѓам деца кога не сум способна и да ги воспитам. Геј го дадов како пример, а навивањето и урлањето по улици е строго забрането за моите блиски личности, и да, дискриминирам (да речеме) навивачи, макар и кога се касапат ради македонштината.
Е сега, да претпоставиме дека моето дете е навивач и тепа хомосексуалци, ,,кремци,,, некој од друга националност по улици, зошто да се чудам ако еден ден го изеде на свој грб? Како мајка, како соседка, пријателка или што и да сум на таа личност, ќе ми биде жал, но што си сеел тоа и ќе жнееш.
Никој не заслужува да биде тепан, малтретиран, но јас не ги сакам тие ликови на улица, што сакаат нека им прават, само да ги тргнат, на ист начин како што повеќето душебрижници во Македонија сакаат да ги тргнат уличните кучиња во стационар. Сосема исто.
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 02:03 ---
а што правел? Што правел што било причина за да го убијат?Знаеш ли?Како се осудуваш да коментираш дали заслужувал ќутек коа никој не знае зашто е тепан и дали правел проблеми вечерта..Али и ти мора да си ја одработиш платата нели,па логички е да застанеш на страната на владата.Иако немаш појма што се десило.
Зашто никој не ги провери камерите..што мислите бе сите сме абдали тука..баш тој ден не работеле,жими куров..Некој си спие на тоа уво дека сите у македонија се глупи,што не е далеку од вистината..Ама камери има на секој чекор у центар на град и баш тогаш не работеле.Немој не ме радуј.
Ај полека, смири хормони, земи воздух.
Никаде не напишав дека заслужил ќутек, го напишав спротивното токму во тој пост кој ти го цитираше. Второ, можеш до задутре да јадеш бубрези за кого јас работам и дали работам, ако некој размислува поинаку од тебе, веднаш е ,,партиски вработен,,.
Трето, качување на сцена на која е премиерот кој е штотуку изгласан, во секоја земја ќе се смета за потенцијална опасност (можност од атентат). Според сите ваши муабети, заклучокот е дека пробал да се поздрави со премиерот, а тоа и дете од 5 години знае дека не смее во таква ситуација. Ниту ти немаш поим што се десило, не знаеш, па само мрчиш за човекови права, да си бил таму и да си видел, требаше во суд да сведочиш, а не на Кајгана. И баш ми е гајле колку е Спасов видовен, и колку Мартин невин, во државава и во светот има посериозни работи од тоа, на пример мене повеќе ме загрижуваат големоалбанските интереси отколку накурчен џандар и непримерен младич, и да, пре би ја задржала Гордана иако погрешила, отколку да ја отстранам и донесам некој друг ,,абдал,, што ќе ми ги тргне полицајците од улица.

Никој не беше, никој не виде, никој ништо не чу, а сите знаете..... што не отидовте во суд да помогнете да се пресуди на ,,сите вмешани,,... А да, и да не заборавам, што ви вети Шеќерка за денес да се дерете по улица?
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 02:05 ---
Имал и добри страни? Секако, апсолутно зло инкарнирано во една личност немало до сега, Адолф на пример бил веган, голем љубител и заштитник на животни, не пушел и не пиел...што не верувам дека ќе му послужело како олеснителна околност доколку бил фатен од припадниците на првиот белоруски фронт...

Или Џек Мевосек? Може бил сwцка во слободно време, меѓу две “забави“...

Кутрите...:place:
На пример, Мајка Тереза доби Нобелова награда за мир, а нејзината пропаганда дирекно ги загрозуваше правата на жените. Јебига, ништо не е во две нијанси само.......
--- надополнето: 17 јануари 2012 во 02:07 ---
Детето немало нападнато досега човек, што значи дали ќе нападнел во иднина или не тоа не го знаеш можеш само да шпекулираш.А од каде знам дали он нападнал или не нападнал луѓе, не е важно, важно е дека знам и тоа подобро од тебе.Затоа не ти, било кој да ми пишува не може да ме разубеди дека детето беше способно да напаѓа луѓе.
Да, правеше лоши работи и самата полиција го разоткри тоа зошто така го пронајдоа неговиот идентитет, но до таа мера да напаѓа некој и да претепува некого тоа не.
И што ми значи мене тоа дал нападнал или не некого до сега? Од каде јас да го знам тоа, ако го видам на улица? Тие деца, ги ставам во ист кош, ги сакам подалеку од мене. Ама зошто живееме во демократија, се слободни и шеткаат по улица. Нема потреба да се убијат, само да ги опаметат малку. Секој кој е девијантна личност е потенцијална опасност. Кога ќе видиш куче на улица, не знаеш дали ќе те касне или ќе се погали со тебе. Превентивно, не му се приближуваш.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.296
Поени од реакции
18.306
Па ако ти е гајле,што и самата си кажа гитла от темава тогаш.Толкав форум и баш за тоа што не ти е гајле најде да збориш.А албанците и мене ме загрижуваат,а уште поише пасивноста на Гордана во врска со нивните изјави:)Ослободување на албански националисти после тепачка и така натака.
И нема потреба да идам пред суд и да помогнам да се пресуди нешто..Нити сум сведок нити сум поврзан со случајов..А не е ова племенска заедница сеуште па да бесиме некој.Сепак ке повторам,камерите се таму,слободно нека се прегледаат..Само луд јебе збуњеног е работава :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.822
Поени од реакции
8.837
Па ако ти е гајле,што и самата си кажа гитла от темава тогаш.Толкав форум и баш за тоа што не ти е гајле најде да збориш.А албанците и мене ме загрижуваат,а уште поише пасивноста на Гордана во врска со нивните изјави:)Ослободување на албански националисти после тепачка и така натака.
И нема потреба да идам пред суд и да помогнам да се пресуди нешто..Нити сум сведок нити сум поврзан со случајов..А не е ова племенска заедница сеуште па да бесиме некој.Сепак ке повторам,камерите се таму,слободно нека се прегледаат..Само луд јебе збуњеног е работава :)
Тогаш зошто кажуваш ,,како било,, ако не си бил и не си видел? Знаеш исто колку и јас, колку што е напишано на темава и кажано на ТВ.
Јас мислам дека денеска се виде колку протестите ич немаа партиска позадина, ама мислам дека многу од тие што протестираа беа со искрени намери. Е јебига, жиееме во свет каде што ништо не е сосема чесно и искрено. На еден форум сите глумат душебрижници, башка што се виделе, се чуле.... Инаку, ако си видел нешто, да, треба да одиш во полиција, и да дадеш изјава. Тоа ти е граѓанска одговорност, а правниците нека објаснат дали е и кривична. Зошто ако видиш како комшијата ја убива жена му, а не пријавиш, ти си соучесник..... итн. Затоа подобро не си кажувај дека знаеш што се случило, знаат само тие што виделе, и тие што виделе, сите се контрираа еден со друг, па дури и тие кои тврдеа дека е Спасов убиецот не успеаа да се согласат. Никој не знае дали Спасов е навистина убиецот, а јас сум на мислење дека и тој е жртвено јагне во приказнава. Бил во погрешно време, на погрешно место.
НО не бев, не видов, не чув - и не знам.

Шерифување е иначе забрането, да те известам тоа само.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom