Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
Не би рекла дека прв пат се ,,фатени,, за нешто. Би рекла дека сето тоа се случи во момент кога чувствата беа и те како поделени. Без оглед од која ,страна, беше граѓанинот, зошто факт е дека во Македонија е неопределен само оној кој воопшто не е заинтересиран за случувањата. Убиството се случи на денот на победата на сегашната владеачка партија, на самата прослава.
Алудирав на нешто друго. Во светот се случуваат и полоши и пострашни (без ни малку да имам грижа на совест) работи, од намерното или ненамерното убиство на 22 годишен младич, познат (не по добро) на полицијата. Индивидуално, ми е жал, но гледајќи ја целата слика, не би рекла дека неговите акции биле во ред, ниту дека да бил при себе ќе одел онаму кај што не треба. Ако го гледаме светот во целина, оние кон кои се насочуваме, се погнасни од нас, кај нас е младич, кај нив се деца, повеќе од едно. Нема потреба да се споредуваме со Северна Кореа или Кина, само европските демократии се далеку ,полоши, од нас. И искрено, не би ја сменила министерката заради овој случај. Од кога е таа на власт, јас можам сама да си одам во 2 сабајле дома, алфи има на секој чекор. Бесчувствително или не, еден младич и еден забеган џандар нема да ме натераат да се мавам од земја. Не се први, ни последни.
ja bi rekol deka bas alfite se golem problem vo drzavava.povekje bi se cuval od niv odkolku od ulicni siledzii.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не очекувам правдина, но кога веќе пишуваш на темата, коментари од типот на „ме боли цеф, завршена работа“ не се потребни или воздржи се или пиши нешто што е на место.Сега може и погрешно да сум те разбрал, ако е второто тогаш ок, имаме некакво разбирање.......
дефинитивно лошо си ме разбрал.
ja bi rekol deka bas alfite se golem problem vo drzavava.povekje bi se cuval od niv odkolku od ulicni siledzii.
Ја би рекол дека незнаеш што збориш т.е дека од инат збориш. Алфите како специјална единица си ја вршат работата добро. тоа што еден поединец усрал работа ( дебело ) не значи дека треба да ја осудуваш цела единица.

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
дефинитивно лошо си ме разбрал.

Ја би рекол дека незнаеш што збориш т.е дека од инат збориш. Алфите како специјална единица си ја вршат работата добро. тоа што еден поединец усрал работа ( дебело ) не значи дека треба да ја осудуваш цела единица.
ne osuduvam samo sum objektiven.imase mnogu slucki na tv gledavme a ova poslednovo so martin mi se cini se vikase deteto bese kapak.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ne osuduvam samo sum objektiven.imase mnogu slucki na tv gledavme a ova poslednovo so martin mi se cini se vikase deteto bese kapak.
вака. да не ме сватиш погрешно. не го бранам дечкото шо го уби момчето. тој нека скапе во затвор. ме иритира начинот на кој повеќето од вас ја осудуваат цела единица! тој што прави неред и глупости тој нека се казни. во случајов нека го казнат тој што го убил момчето а позадината која сака да си го испере гзот со неговото осудување исто треба да се казни. ама правете разлика не се сите исти!
П.С гледам само негативни коментари ми даваш за единицава. ај малце подрамизли колку криминал имаат спречено алфиве? зашто светлите страни не ги кажувате туку све на негативно се оди само?
и дај пишувај кирилца ако незнаеш како прашај ке ти кажеме ние!

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
вака. да не ме сватиш погрешно. не го бранам дечкото шо го уби момчето. тој нека скапе во затвор. ме иритира начинот на кој повеќето од вас ја осудуваат цела единица! тој што прави неред и глупости тој нека се казни. во случајов нека го казнат тој што го убил момчето а позадината која сака да си го испере гзот со неговото осудување исто треба да се казни. ама правете разлика не се сите исти!
П.С гледам само негативни коментари ми даваш за единицава. ај малце подрамизли колку криминал имаат спречено алфиве? зашто светлите страни не ги кажувате туку све на негативно се оди само?
и дај пишувај кирилца ако незнаеш како прашај ке ти кажеме ние![/quo знам и кирилица да писувам не мора да ми показес само го казав она сто сум го гледал по вести а имало многу слуцаеви во дрзавава.инаку никого не сакам да навредам а најмалу тебе. велис дека сум ти давал негативни коментари за единицата. sorry ако си го сватил тоа така. :D пак ке нагласам само сум објективен

Б

Бат Елохим

Гостин
и дај пишувај кирилца ако незнаеш како прашај ке ти кажеме ние!
Значи вака, не ви го читав муабетот, ама општо младите ја напаѓаат полицијата затоа што не се понашаат баш ко со луѓе. Можеби последниве години ги научија госпоѓо и господине да викаат, ама сеуште мислат дека се богови.
Ако ништо друго, секогаш кога ќе видам џандар се потсетувам на Тетовирање и прашањето: Зошто ти е празен куферот?
Да не правам муабет дека во случајот со детето имаше уште неколку вмешани, кои не се спомнати, а и кокодакашњето на сител после случајот дека е најбрзо расветлено убиство, небаре крим техничарите со најмодерната опрема го расветлиле.

И случајот смрди, најмногу заради тоа што сведоците ги менуваат изјавите (така слушнав може сум грешка) а тоа смрди на закани и уцени,

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
Значи вака, не ви го читав муабетот, ама општо младите ја напаѓаат полицијата затоа што не се понашаат баш ко со луѓе. Можеби последниве години ги научија госпоѓо и господине да викаат, ама сеуште мислат дека се богови.
Ако ништо друго, секогаш кога ќе видам џандар се потсетувам на Тетовирање и прашањето: Зошто ти е празен куферот?
Да не правам муабет дека во случајот со детето имаше уште неколку вмешани, кои не се спомнати, а и кокодакашњето на сител после случајот дека е најбрзо расветлено убиство, небаре крим техничарите со најмодерната опрема го расветлиле.

И случајот смрди, најмногу заради тоа што сведоците ги менуваат изјавите (така слушнав може сум грешка) а тоа смрди на закани и уцени,
sosema se slozuvam so tebe taka e treba alfite malku da povezbaat i maniri :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.819
Поени од реакции
8.833
ти не би ја сменила,ама ја би.Знаеме како се понашаат некој моќници у градов,сите од скопје знаеме..А ако некој таков ти фрли око ни алфи не те спасуваат..Пошто они си се држава у држава.Факт е дека пробуваа да го протнат убиствово онака..Тука се полемизираше долго време дека целиот настан е измислен..пред да искочи семејството.Значи да попуштеле оние така и ке остнеше,немој да мислиш дека нема.Иво ке викаше дека на детете му се слошило,семејството немаше да му се чуе ни глас..Доволно е да ги прочиташ првите страни од темава,прочитај ги изјавите на портпаролот на министерката.А тој ен работи по своја одговорност..по свој памет.
Па види, пак ќе кажам. Мене полиција не ми правела проблем, а да, алфи ме имаат тресено и тоа добро. Ама знаеш, тие алфи имаат работа со луѓе кои заслужуваат мн повеќе од ќутек. Никаде не кажав дека е во ред нивното однесување во целина, но во принцип, ако е целта доволно добра, ги оправдувам. За неупатените, во 2001 имаше ,,фронт,, во Гази Баба, и добри 7-8 години подоцна не можевме слободно да се прошетаме, сама не ми текнуваше да се приближам, а пораснав практично качена на тие дрва. Живеејќи на само 50 метри од истиот парк, имав можност да се изнагледам дилање, а да не зборувам за проституцијата - се знаеше комбенцето во 11-12 навечер, и ако случајно се најдеш во нивна близина, глеј во друг правец. Е моментално, тоа не им е баш лесно, 24/7 има полиција минативе 3-4 години. Јас сум многу благодарна зошто живеам многу побезбедно него било кога. Да не зборувам за константните напади од страна на албанските жители во соседни Топанско, Бутел и Чаир, уривањето и палењето на крстот кој е тука, испишувањето на националистичките и предупредувачки пораки, подметнувањето пожари. Денес кучето сама го шетам во 6 сабајле. Порано не можев.

И зошто мислиш дека двајца девијантни граѓани на оваа држава ќе ме натераат да се откажам од тоа? Алфите какви сака нека се, нивните средства ја оправдуваат мојата цел. И ич не ми е гајле за навивачите према кои биле ,,сурови,, јас и онака не ги поднесувам истите.

А контрола мора да се има, но министерката е сосема на место, барем за она што јас го очекувам од министер за внатрешни работи.
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 01:01 ---
Па ако не ај нека го осудат на една година затвор.Важна е големината на казната и тоа како е важна.Без разлика какво и да беше детето, не заслужуваше таков третман особено од некој кој е задолжен за чување на јавниот ред и мир.Само ај, ова веќе е пишувано оддамна, поентата ми беше дека важна е големината на затворската казна и тоа многу.
Само поради тоа што во нашава се оди преку врски по се изгледа ќе испадне на крај дека ќе биде осуден на десет години затвор.
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 18:58 ---
П.С. И зошто мора на младичот секогаш да се спомнува „лошото криминално досие“ што го имал.Мартин имаше и свои добри страни..............И без разлика каков и да бил не заслужил такво тепање, за што се тие институции тука, судски постапки, притвори и друго.И затоа е и важна големината на казната, со оглед на тоа дека нема смртна казна во Македонија.
Мартин не заслужил смрт, Спасов не заслужил да биде насанкан од цело МВР и од оние со кои си чуваа грб еден на друг до вчера. Животот е неправден, Спасов ќе го јаде за сите, другите со ,,ситно криминално досие,, ќе бидат повнимателни, и животот ќе продолжи понатаму. И да, барем јас имам потреба да го спомнам неговото досие, сепак не ми е јасно зошто мене, или другарка ми Спасов не не расчука, а добро му стоевме на патот.... едноставно не тргна и си ја вршеше должноста во тој момент. Не го оправдувам во никој случај, исто како што не верувам дека целта му била да го убие Мартин. Сепак го убил, и сепак ќе лежи за него. И исто така, нема потреба да го правиме дечкото светец само затоа што е мртов, мислам, 3 дена ни другари, ни семејство се посомнева дека е тој убиениот на плоштад. Јас не сакам да ја гледам само површината, и нема.

B

Borg_Drone

Гостин
Па види, пак ќе кажам. Мене полиција не ми правела проблем, а да, алфи ме имаат тресено и тоа добро. Ама знаеш, тие алфи имаат работа со луѓе кои заслужуваат мн повеќе од ќутек. Никаде не кажав дека е во ред нивното однесување во целина, но во принцип, ако е целта доволно добра, ги оправдувам. За неупатените, во 2001 имаше ,,фронт,, во Гази Баба, и добри 7-8 години подоцна не можевме слободно да се прошетаме, сама не ми текнуваше да се приближам, а пораснав практично качена на тие дрва. Живеејќи на само 50 метри од истиот парк, имав можност да се изнагледам дилање, а да не зборувам за проституцијата - се знаеше комбенцето во 11-12 навечер, и ако случајно се најдеш во нивна близина, глеј во друг правец. Е моментално, тоа не им е баш лесно, 24/7 има полиција минативе 3-4 години. Јас сум многу благодарна зошто живеам многу побезбедно него било кога. Да не зборувам за константните напади од страна на албанските жители во соседни Топанско, Бутел и Чаир, уривањето и палењето на крстот кој е тука, испишувањето на националистичките и предупредувачки пораки, подметнувањето пожари. Денес кучето сама го шетам во 6 сабајле. Порано не можев.

И зошто мислиш дека двајца девијантни граѓани на оваа држава ќе ме натераат да се откажам од тоа? Алфите какви сака нека се, нивните средства ја оправдуваат мојата цел. И ич не ми е гајле за навивачите према кои биле ,,сурови,, јас и онака не ги поднесувам истите.

А контрола мора да се има, но министерката е сосема на место, барем за она што јас го очекувам од министер за внатрешни работи.
--- надополнето: 16 јануари 2012 во 01:01 ---

Мартин не заслужил смрт, Спасов не заслужил да биде насанкан од цело МВР и од оние со кои си чуваа грб еден на друг до вчера. Животот е неправден, Спасов ќе го јаде за сите, другите со ,,ситно криминално досие,, ќе бидат повнимателни, и животот ќе продолжи понатаму. И да, барем јас имам потреба да го спомнам неговото досие, сепак не ми е јасно зошто мене, или другарка ми Спасов не не расчука, а добро му стоевме на патот.... едноставно не тргна и си ја вршеше должноста во тој момент. Не го оправдувам во никој случај, исто како што не верувам дека целта му била да го убие Мартин. Сепак го убил, и сепак ќе лежи за него. И исто така, нема потреба да го правиме дечкото светец само затоа што е мртов, мислам, 3 дена ни другари, ни семејство се посомнева дека е тој убиениот на плоштад. Јас не сакам да ја гледам само површината, и нема.
Не напишав дека бил светец но напишав дека имаше и добри страни.Истотака напишав дека нема потреба сега тоа криминално досие да се вади низ нос и да се избегнува главната поента.Дека никој не заслужува таков третман.Зошто може утре твоето или моето дете да биде претепано а да има криминално досие на пример и ќе пројдеш низ тоа и покрај досието?Поентата ми е дека ваквите појави треба да се осудат максимално што е можно повеќе, зошто утре може да е моето или твоето дете кое може да настрада доколку не се санира овој проблем и не им се даде на јавноста (преку казната на еден начин) апел за тоа дека казните се строги во државава, за да се намалат можностите од тоа делото да се повтори повторно.
Друго дури и да се однесувал непримерно си постојат процедури кои немаат никаква поврзаност со смртна казна и кои за секого важат, колку што проверив последен пат во атласот јас живеам во Македонија а не во Иран.Иако наликуваме на Казахстан повеќе ама тоа во друга тема......

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.921
Поени од реакции
8.525
Не дека го оправдувам полицаецот, ама трагично починатиот Нешковски бил познат на полицајците како деликвент кој неколку пати дремел у станица, можеби затоа и бил сомнителен и го бркале а овој бегал и ете како заврши.

M

Moon Child

Гостин
Јас знам дека во Македонија не постои смртна казна. А и да постои, не е полицаецот тој што треба да ја спроведе.
Крај на приказната. Можел ако сака и да пука во премиерот, ниту тоа не значи дека треба да биде убиен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom